Kevin Panter i Dalas Mur (© MozzartSport)
Kevin Panter i Dalas Mur (© MozzartSport)

Dalas Mur stao uz Pantera: Evroliga da mu dozvoli da igra Fajnal for

Vreme čitanja: 5min | uto. 02.05.23. | 08:03

Bivši član Partizan Mozzart Beta Dalas Mur očekuje da tim Željka Obradovića večeras završi posao protiv Real Madrida u plej-ofu Evrolige

Nema košarkaša u Evropi, a verovatno i šire koji nije video tuču između Real Madrida i Partizan Mozzart Beta u finišu drugog meča u glavnom gradu Španije. Bio je duel u kojem je Partizan dominirao, a sve je pokvareno čudnom reakcijom domaćina koji nisu mogli da istrpe činjenicu da ih je tim Željka Obradovića počistio sa parketa pa je nervozni Serhio Ljulj udario Pantera i onda je izbio haos. Epilog su suspenzije Geršonu Jabuseleu (pet utakmica), Gabrijelu Deku (jedna utakmica), Kevinu Panteru (dve utakmice) i Matijasu Lesoru (jedna utakmica). Većina košarkaške evrope je stala na stranu crno-belih, a među prvima se javio Dalas Mur, prošlosezonski član kluba iz Humske.

Čini se da je epilog tuče više išlo na štetu crno-belih koji neće sada moći da računaju na najboljeg strelca i kapitena Kevina Pantera u utorak kada budu imali prvu meč lopu. Posle ovakve odluke Evrolige, brojni poznati košarkaši su krenuli da je javljaju po društvenim mrežama ističući da je katastrofalno što je Panter najteže pogođen kaznama, jer je napadnut od strane Serhija Ljulja, a sada neće moći da bude na parket naredna dva meča

Izabrane vesti

Naravno da sam gledao utakmicu, sa porodicom gledamo skoro sve mečeve Evrolige. Steta što se onako završilo u momentu kada je Partizan igrao fantastičnu košarku“, javio se Mur za MozzartSport željan da nešto detaljnije analizira čitavu situaciju iz Madrida.

Posle pobedonosne trojke Kevina Pantera na prvom meču, crno-beli su dominirali od prve sekunde u drugom i sve je išlo ka ubedljivoj pobedi kluba iz Humske. Meč je bio u potpunosti rešen kada je Ljulj nesportski faulirao Pantera koji je u tom momentu driblao lopu.

Nepotreban potez, čitava situacija je bila nepotrebna jer je Partizan igrao sjajno i bez obzira na ovo, ostvaren je istorijski uspeh jer sam na društvenim mrežama shvatio da niko nikada ovako nije savladao Real na njihovom terenu, igrači Reala nisu morali onako da reaguju jer su nadigran, a onda kada je počela tuča, tada nema zaustavljanja, normalno je da svi utrče na teren.“

Čak i u toj lošoj situaciji sjajni američki šuter video je nešto što mu se posebno svidelo.

Još jednom želim da ponovim da ovakvim stvarima nije mesto na košarkaškom terenu i sve treba da ostane u okviru sporta, ali nešto mi je baš zapalo za oko kada sam gledao klipove. Koliko se Partizan i momci drže zajedno, kako jedni drugima skaču u pomoć. Za mene jedan od glavnih pokazatelja da imaju sve što je potrebno za titule. Hemija je tu, kvalitet na parketu je tu, fantastični su i baš volim da ih gledam. Svi već znaju da u mojoj kući svi volimo Partizan i da smo imali prelepo iskustvo prošle godine u Beogradu“.

Sada dolazimo do ključnog detalja, kao što je poznato Kevin Panter neće moći da igra na naredne dve utakmice, a ukoliko crno-beli večeras pobede to znači da kapitena neće biti na polufinalnom meču u Kaunasu...barem tako zvuči po zvaničnom saopštenju, ali mnogi i dalje nisu sigurni da li bi Panter eventualno mogao da zaigra već od polufinala ukoliko Partizan Mozzart Bet pobedi u trećem susretu i pometla moćni Real.

Ostalo mi je potpuno nejasno oko svih tih kazni, prvo što mi je nejasan kriteriju kako su deljenje, ali mislim da Evroliga mora da dopusti Kevinu Panteru da igra Fajnal-for ako Partizan u utorak pobedi treću utakmicu. To je sportski i fer“.

Prethodni put kada smo pričali sa Dalasom Murom bio je dan posle izgubljenog polufinala Kupa Koraća kada on u dresu CSKA postao najbolji trojkaš VTB lige i tada je istakao da veruje u tim Željka Obradovića.

Video sam i tada da imaju kvalitet, da je potrebno samo da se neke stvari još uklope i da će sve biti odlično, ispostaviće se da se sve to desilo već naredne nedelje i da sada tim zaista igra sjajnu košarku. Meni je najupečatljiviji taj detalj timskog duha i hemije, da svako može da iskoči, da se svako raduje kada neko drugi postigne koš, vidim da imaju šampionski mentalitet.“

Sada je pitanje šta je bolje za ekipu. Da li pokazati potpunu nadmoć i savladati Real sa 3:0 i tako osuditi sebe na oslabljen sastav u polufinalu Evrolige ili je možda bolje sve rešiti u četvrtom meču?

Nemam ni najmanju dilemu da tim ide na pobedu, da žele 3:0 jer kao što sam rekao vidim da imaju taj šampionski nalet, da svako svakome veruje. Opet kažem, nije mi jasna ta situacija oko Pantera, da je do mene, ja bih sigurno dopustio da igra u polufinalu jer kako neka kazna može da važi za završni turnir. Neka se ta jedna preostala utakmica zabrane prenese na prvo kolo naredne sezone. Ustalom, valjda je u interesu svih da najbolji igrači budu na fajnal-foru a ne da timovi dolaze oslabljeni. Naravno, ja ništa o tome ne odlučujem, niti imam neke insajderske informacije, jednostavno tako mi je logično za sve i sa sportske i sa biznis strane“.

Nije ni Muru promaklo da svi pričaju o navijačima Partizana ove sezone koji prave atmosferu za pamćenje.

"Iz prve ruke znam da su to najbolji košarkaški ambijenti. Samo želi da i oni donekle ostanu hladni, pre svega mislim na incidente jer to nije potrebno nikome. Ne želim da gledam praze tribine, već 20.000 ljudi kako skače jer su takvi ambijenti za pamćenje".

Iako je bio samo jednu sezonu u crno-belom dresu, ostaće mu klub iz Humske zauvek u srcu.

Nisam izgubio kontakt sa ljudima iz kluba, skoro sa svima se redovno čujem, pričamo posle skoro svake utakmice, barem im pošaljem poruku podrške, da navijam za njih i da ih gledam. To je u suštini i sasvim normalno s obzirom na konekcije koje sam ostvario i utisak koji je klub i grad ostavio na mene i moju porodicu. Osećali smo se kao kod kuće, a moja deca i dalje zdušno navijaju za Partizan“, završava Mur javljanje za Mozzart Sport.



tagovi

KK PartizanDalas MurKevin Panter

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara