Marko Ivanović i Dejan Džoli Mijatović (©Mozzart Sport)
Marko Ivanović i Dejan Džoli Mijatović (©Mozzart Sport)

Dejan Džoli Mijatović: Moramo da uložimo mnogo napora protiv Cedevita Olimpije

Vreme čitanja: 3min | čet. 05.01.23. | 10:56

Trener Jurica Golemac smatra da su večiti favoriti u ABA ligi, ali da se Cedevita Olimpija trudi da im malo zagorča život

U okviru 14. runde regionalnog takmičenja Borac Mozzart, koji sa klupe predvodi Dejan Džoli Mijatović, dočekuje ekipu Cedevita Olimpije trenera Jurice Golemca.

Reč je o drugom susretu timova iz Čačka i Ljubljane ove sezone. Naime, Borac Mozzart i Cedevita Olimpija su se sastali na samom početku takmičenja i tada je pobedu zabeležila ekipa iz Ljubljane, rezultat 98:81.

Izabrane vesti

U ovom momentu Srbi i Slovenci ulaze u duel u različitom ritmu. Domaćin je nakon dve vezane pobede protiv MZT – a i Splita zabeležio isto toliko poraza u susretima protiv Crvene zvezde i Budućnosti.

"Ne treba posebno da naglašavam da se nalazimo u izuzetno teškom ritmu. To posebno dolazi do izražaja jer imamo dosta kadrovskih problema sa povređenim igračima. Aleksa Novaković je i dalje van stroja, probao je da trenira, ali je dobio udarac. Mihailo Petrović je doživeo distorziju pred Budućnost, tako je i on pod znakom pitanja. Đorđe Gagić je od utakmice protiv Budućnosti pod povišenom temperaturom. Doduše, momci iz juniorskog pogona su nam mnogo pomogli pred naredni meč", kazao je Mijatović.

19.00: (5,00) Borac Mozzart (19,0) Cedevita Olimpija (1,20)

Da stvar bude teža, danas u goste stiže Cedevita Olimpija.

"Sjajan tim, koji je po kvalitetu u prve tri ekipe. Odlično je selektiran, ima izuzetne individualce. Ferel, Adams, Murić, Omić su samo neka imena koja zavređuju poštovanje. Cedevita Olimpija igra izuzetno brzo, u jakom ritmu. Biće nam potrebno da uložimo mnogo napora da zaustavimo rivala. Takođe, moramo da se prilagodimo načinu na koji gosti igraju odbranu. Imamo obavezu da odigramo najbolje što možemo, jer igramo pred svojim navijačima. Želimo da odigramo dobru, čvrstu utakmicu".

Sa druge strane, Cedevita Olimpija je nanizala sedam trijumfa u ABA ligi, a poslednji na gostovanju Megi u Beogradu.

"Teško je igrati na dva fronta, puno je putovanja, uz koje idu povrede igrača, po neka prehlada. Trudimo se da se prilagodimo i pružimo maksimum. Plan je da popravljamo našu igru, da igramo sa puno inteziteta, dobru odbranu, u napadu sa više dodavanje. To uvežbavamo na treninzima, uz to analiziramo svaku utakmicu, a najveća želja je da ostanemo svi zdravi i napredujemo”, kaže pred večerašnji duel Jurica Golemac.

Trener Cedevita Olimpije smatra da su Partizan i Zvezda najkvalitetniji timovi u ABA ligi.

"Evroligaši moraju da imaju dobre igrače. Oni su favoriti u regionalnoj ligi, a na nama je da im malo zagorčamo život i trudimo se da im konkurišemo. Sve što igraš želiš da osvojiš, da li je to realno, možda nije, ali sport ispisuje čudne stranice. Iznenađenja su moguća".

Borac i Olimpija su bili prijateljski klubovi još u staroj Jugoslaviji.

"U Čačku je divno igrati, publika poznaje košarku, gostoprimstvo je na nivou, tako i mora biti. Hvala Čačanima i ljudima iz kluba na tome", zaključuje Golemac.

Centar Alen Omić podvlači da su pripreme pred sezonu jako bitne kako bi se izdržao jak ritam mečeva.

"Pred takmičenje smo dobro radili, jako, što nam je veliki plus, a što nam raspored utakmica sada ne dozvoljava. Fali nam samo Zoran Dragić, koji se uskoro vraća, pa ćemo biti još bolji u odbrani i napadu. Dragić nam donosi novu energiju, a Cedevita Olimpija ide od meča do meča. Najiskrenije mi gledamo samo svoj rad, jedino sebe, a svima želim da budu zdravi, rade svoj posao dok mi radimo svoj. Svim snagama se borimo za svoj klub, za Cedevita Olimpiju. Sada nas čeka Borac koji je domaćin, nadam se punoj dvorani, teškoj utakmici, ali mi smo pozitivni. Razmišljamo samo o pobedi jer nas posle Čačka očekuje Bursa, ali podvlačim idemo korak po korak”, zaključuje Alen Omić uz napomenu da ne planira puno već da mu je bitno zdravlje porodice i cele ekipe.

Cena pojedinačnih karata za Cedevita Olimpiju je 600 dinara, dok deca do 15 godina na utakmicu ulaze besplatno! Vlasnici sezonskih ulaznica mogu kupiti dve pojedinačne karte po 400 dinara.

PIŠU: Đurđe Mečanin/Nikola Minović

ABA LIGA – 14. kolo

Četvrtak:

17.00: (6,00) Split (20,0) Budućnost (1,15)

19.00: (5,00) Borac Mozzart (19,0) Cedevita Olimpija (1,20)

Nedelja:

12.00: (2,55) Mega (14,5) FMP (1,60)

17.00: (10,0) MZT Skoplje (27,0) Crvena zvezda (1,05)

19.00: (1,85) Partizan Mozzart Bet (hendikep -21,5) Cibona (1,85)

Ponedeljak:

18.00: (2,15) Studentski Centar (14,5) Zadar (1,80)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

Dejan MijatovićCedevita OlimpijaKK Borac ČačakABA ligaJadranska ligaAlen OmićJurica Golemac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara