Nikola Milutinov (©Star Sport)
Nikola Milutinov (©Star Sport)

Dejvis iz Barse pokrenuo lavinu, šalje Milutinova u Fenerbahče

Vreme čitanja: 2min | uto. 31.05.22. | 15:24

Amerikanac menja sredinu, umesto njega stiže Jan Veseli, a rupu u Istanbulu bi mogao da popuni bivši centar Partizana

Brendon Dejvis je prema pisanju katalonske štampe odbio dve ponude Barselone za produžetak saradnje. Spekuliše se da će karijeru nastaviti u Olimpiji Milano. Umesto njega u Palau Blaugranu iz Fenerbahčea stiže Jan Veseli. Kako prenosi novinar italijanskog Sportanda Alesandro Mađi, "Letećeg Čeha" bi u Istanbulu mogao da nasledi Nikola Milutinov.

Srpski košarkaš ima sjajnu sezonu u moskovskom CSKA. Upisao je 16 nastupa u Evroligi dok Armejci zbog rata Rusije i Ukrajine nisu eliminisani iz takmičenja. Prosečno je beležio 7,7 poena i 6,5 skokova. Još bolje partije pružao je u VTB ligi, gde je sa četom Dimitrisa Itudisa stigao do finala (3:2 u seriji sa Zenitom). Odigrao je 30 mečeva i imao dabl-dabl u proseku (13,3 poena i 10,1 skok).

Izabrane vesti

S ozbirom da Moskovljana najverovatnije neće biti u Evroligi naredne sezone, strani igrači koji su ostali uprkos ratnom sukobu i sankcijama koje trpi teritorijalno najveća zemlja sveta, na leto bi mogli da dignu sidro. Tu svoju šansu vidi i Fenerabahče, koji ima nameru da spoji Itudisa i Milutinova u svojim redovima.

Ugledni grčki portal Sport24 i Eurohups su preneli tvrdnju predsednika turskog kluba Ali Kodž da će Aleksandar Đorđević završiti svoj trenerski mandat u Istanbulu na kraju sezone, dok su sa Bosfora stigle informacije o dogovoru između Fenera i grčkog stručnjaka. Dugogodišnji asistent i kum Željka Obradovića je imao odličnu saradnju sa reprezentativcem Srbije, koju će kako stoje stvari nastaviti i u Ulker Sports areni.

Pomenuti italijanski novinar takođe navodi da Fenerbahče prati i Džordana Mikija, koji takođe za hleb zarađuje u Rusiji. Prilično je izvesno da će napustiti Zenit po okončanju sezone, a uz turski klub za njegove usluge interesovanje je pokazao i Virtus iz Bolonje.

Milutinov ima 27 godina, karijeru je počeo u Hemofarmu, ali se 2012. godine preselio u Partizan. Posle osvojene titule na Jadranu, kao i dve u Srbiji, otišao je leta 2015. godine iz Humske u Olimpijakos. Stasao je u Pireju u jednog od najboljih centara Evrolige, što je prepoznao i CSKA, pa ga je vezao trogodišnjim ugovorom. Ipak, situacija u Rusiji zbog invazije na Ukrajinu postaje sve komplikovanija, što bi i Milutinova moglo da natera da prevremeno prekine saradnju. Crta mu se put ka Istanbulu.



tagovi

KK CSKA MoskvaKK FenerbahčeVirtus BolonjaNikola MilutinovKK BarselonaBrendon DejvisJan VeseliDžordan Miki

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara