Aleksej Pokuševski (©AFP)
Aleksej Pokuševski (©AFP)

Denverov prvenac bez Jokića, Pokuševski najefikasniji u Oklahomi; Bogdanović sa Hoksima do +35 protiv Majamija

Vreme čitanja: 3min | pet. 15.10.21. | 04:42

Nagetsi upisali prvu pobedu u predsezoni, a Hit prvi poraz

Bliži se 19. oktobar i početak NBA sezone 2021/22, a situacija u Denveru nije baš obećavajuća.

Prošlogodišnji polufinalista Zapadne konferencije jeste uspeo da se revanšira Oklahomi za poraz od dan ranije i upiše prvu pobedu u predsezoni posle četiri poraza, ali je meč odigrao bez prve zvezde i najboljeg igrača lige prošle sezone, Nikole Jokića.

Izabrane vesti

Po informacijama američkih medija, srpski centar je odsustvovao zbog povrede skočnog zgloba, koja ne bi trebalo da je ozbiljne prirode, pa se očekuje da Jokić bude spreman za sredu i otvaranje sezone protiv Finiksa.

Nagetsi su pripremni prvenac upisali pobedom 113:107, izvojevanom posle produžetka (102:102). U odsustvu Jokića lider tima bio je Markus Hauard, koji je ubacio 31 poen za isto toliko minuta na parketu.

Tandere je predvodio Aleksej Pokuševski sa 22 poena, osam skokova, tri asistencije, dve blokade i jednom ukradenom loptom za 38 minuta u igri.

Pored dobrog učinka stigao je i da se istakne atraktivnim potezima.

Ekipe su se više puta smenjivale u vođstvu, a prednost je uglavnom bila jedinocifrena. Jedino je Oklahoma krajem prve deonice imala plus 10, kada je bilo 30:20.

Do produžetka je došlo trojkom Hauarda tri sekunde pre kraja. Bek Nagetsa je samo u poslednjoj deonici ubacio 11 poena, a produžetak je otvorio s dve vezne trojke za vođstvo Denvera. Potom je dodao još jednu na 29 sekundi do kraja, ukupno svoju devetu u meču (doduše, iz 17 pokušaja), čime je pitanje pobednika bilo rešeno.

Nešto pre ove utakmice Bogdan Bogdanović je sa svojom Atlantom bio nemilorsrdan prema Majamiju. Hoksi su prekinuli pobedničku seriju tima sa Floride savladavši ih 127:92.

Srpski bek pobedi je doprineo sa osam poena, četiri skoka, jednom asistencijom i jednom blokadom za 24 minuta. Najefikasniji u njegovom timu bio je Tre Jang sa 27 poena i čak 15 asistencija. Deandre Hanter je dodao 19 poena, Kevin Herter i Džon Kolins po 13, s tim da je drugi imao i 11 skokova. Dabl-dabl učinak upisao je i centar Atlante, Kris Kapela, sa 10 poena i isto toliko uhvaćenih lopti pod košem.

Goste, kojima je ovo bio prvi poraz tokom priprema, predvodio je Džavonte Smart sa 20 poena, a istakli su se i Maks Strus sa 18, uz devet skokova i Mika Poter koji je ubacio 16 poena i imao 16 skokova.

Treba istaći da je Majami utakmicu odigrao sa samo devet igrača, dok ih je za Atlantu nastupilo 15.

Već od prve četvetine koju su Hoksi dobili 33:17 bilo je jasno ko će biti upisan kao pobednik.

Bruklin je pokazao da može da pobeđuje i bez Kajrija Irvinga. Sedmostruki Ol star igrač suspendovan je jer ne želi da se vakciniše, ali njegovo odsustvo izgleda neće previše uticati na ekipu.

Netsi su u četvrtoj proveri upisali treću povredu, a savladana je Minesota 107:101.

Džo Heris je ubacio 23 poena (7/10 za tri), Kevin Durant 19, uz sedam skokova, Lamarkus Aldridž 16... Na suprotnoj strani istakli su se Entoni Edvards sa 23 i Karl Entoni Tauns sa 16 poena, osam skokova, šest aistencija, tri ukradene lopte i jednom blokadom.

Minesota je tokom druge četvrtine vodila 15 razlike, a na kraju treće devet, međutim, nisu uspeli Vukovi da sačuvaju prednost u poslednjih 12 minuta.

REZULTATI:

Atlanta - Majami 127:92

/Jang 27 - Smart 20/

Bruklin - Minesota 107:101

/Heris 23 - Edvards 23/

Oklahoma - Denver 107:113

/Pokuševski 22 - Hauard 31/

Sakramento - L.A. Lejkers 116:112

/Foks 21, Dejvis 20 - Džejms 30, 6sk, 6as, Vestbruk 18/



tagovi

Nikola JokićAleksej PokuševskiBogdan BogdanovićNBA ligaDenver NagetsOklahomaMajami Hit

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara