Marvin Begli (AFP)
Marvin Begli (AFP)

Divac zbog njega izgubio posao, a on mesto u timu Kingsa

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.10.21. | 14:18

Sakramento više na računa na Beglija kog je bivđši generalni mendažer birao na draftu pre Dončića, janga, Portera...

Pre nepune četiri godine Marvin Begli je sa lakoćom otvarao sva košarkaška vrata ovog sveta. Iako tek brucoš, bio je najbolji igrač čuvenog univerziteta Djuk sa impozantnim prosekom od 21,03 poena, 11,09 skokova, 1,52 asistencije, 0,82 ukradene lopte i 0,88 blokada po meču. Nema ko mu nije predviđao zvezdanu budućnost koja mu se činila daleko bliža kada ga je Sakramento u junu 2018. izabrao kao 2. pika, ispred Luke Dončića, Džerena Džeksona, Treja Janga, Šeja Aleksandera Gildžesa, Majla Portera...

Ni Begli, ni tim Kalifornije na čelu sa Vladom Divcem nisu se obazirali prvo na šapate, a posle i daleko glasnije kritike da je ovaj potez bio pogrešan. Doduše mladi krilni centar na to nije ni mogao da utiče, jer nije on birao već Kingsi.

Izabrane vesti

Ali, praktično otkako je prvi put kročio na teren, NBA tle pod nogama je počelo da mu se ljulja. Nije se borio samo sa rivalima, nego i povredama, a posebno javnošću koja je sve češće počela da ga gura u grupu najvećih promašaja u istoriji drafta. Niikako nije uspevao te tvrdnje da demantuje na parketu. Iz sezone u sezonu bio je sve skromniji, čak i kada je Sakramenrto odlučio da "pokupi" treću godinu ugovora posle sezone u kojoj je izranjavan povredama odigrao samo 13 utakmica.

Prvi je ceh platio Divac. Prošle jeseni je napustio tužnog lica grad koji ga je nepun dve decenije ranije učinio slavnim kao igrača, dok je Begli dobio još jednu šansu.

Ipak, ne toliko brojke, koliko sama igra Beglija nije imala značajan uticaj na Kingse koji su nastavili da lutaju NBA ligom bez prilaska vidokrugu spasenja zvanog plej-of. Na kraju, stručni štab sa Lukom Voltonom na prvoj stolici, saopštio je upravi da više ne računa u rotaciji na nekadašnjeg drugog pika. Ona je klimnula glavom potvrdno. Ali je odrečno zavrteo njegov agent Džef Švarc.

"Sakramento je saopštio Begliju da nije u rotaciji za prvu utakmicu protiv Portlanda što nije normalno. Jasno da nemaju plan za njega i da on nije budućnost tima, a ipak su odbili da ga trejduju jer mu je vrednost opala. I pored toga odlučili su da ne igra, iako se to kosi sa pričom o njegovoj vrednosti, koja ne može da poraste ako ne igra", navela je u saopštenju za javnost agencija Eksel sports čiji je vlasnik Švarc.

Ma koliko prekaljeni agent bio ljut, jasno je da je ovo indirektna poruka - po pravilima ne sme da bude direktna - ostalim timovima da se jave ako žele Beglija, kako bi bio odrađen eventualni trejd kojin čini se svi jedva čekaju...


tagovi

Vlade DivacMarvin BegliSakramento KingsLuka Dončić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara