Foto: MN Press
Foto: MN Press

Dobre i loše vesti za Srbiju: Teo igra u Beogradu, Raduljica uz Jokića, Milutinova i Bogdana

Vreme čitanja: 3min | pon. 14.06.21. | 10:19

Orlovi bez tri centra na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre

Prvobitni spisak koji je selektor Igor Kokoškov objavio krajem maja odmah je ulio strah u kosti rivalima s kojima će se reprezentacija Srbije sresti u Beogradu na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Tokiju (od 29. juna do 4. jula).

Međutim, ne samo zbog činjenice da ih je 25, odnosno skoro duplo više od maksimalnog broja koji može da se prijavi, već i zbog činjenice da pojedini igrači vuku povrede, odnosno izlaze iz njih, kao i da još traje sezona u NBA, jasno je da Kokoškov neće moći da se osloni na najkvalitetniji sastav, naravno gledajući iz individualnog ugla.

Izabrane vesti

Nikola Jokić je odmah posle eliminacije Denvera u polufinalu Zapadne konferencije rekao da još ne zna da li će igrati u Beogradu, što je i razumljivo, jer je najkorisniji igrač ligaškog dela NBA, od 1. avgusta prošle 2020. godine kada je nastavljena prošla sezona, dakle za nepunih deset i po meseci, odigrao čak 109 takmičarskih utakmica. Ipak, Nikola bi trebalo da bude na listi putnika za Tokio, naravno ukoliko se Srbija kvalifikuje, u šta niko ne sumnja.

U istom avionu bi trebalo da budu i njegov imenjak, Nikola Milutinov, kao i Bogdan Bogdanović koji će, kako stvari sada stoje, takođe propustiti kvalifikacioni turnir. Prvi je trenutno na poštedi, jer nacionalni tim, bez obzira što je centar CSKA dobio zeleno svetlo da postepeno ulazi u ritam individualnih treninga, ne želi da ga požuruje i eventualno ga uvede u bilo kakav rizik.

Drugi, Bogdan, još nije završio NBA sezonu, odnosno njegova Atlanta trenutno igra polufinale Istoka sa Filadelfijom (1-2 u seriji) koje bi najranije moglo da se završi 17. juna (a najkasnije 20. juna). Kao Jokić i on je bio "prezaposlen" od avgusta prošle godine, a uz to je imao hiruršku intervenciju na kolenu početkom januara, pa bi bilo izlišno očekivati od njega da odmah "iz aviona" zaigra u "Pioniru"...

I tu je tačka sa planskim, odnosno očekivanim izostancima na turniru u Beogradu, na kojem se još ne zna da li će, zbog povreda igrati Ognjen Jaramaz i Marko Gudurić, te Nemanja Nedović, ali je sigurno da neće biti Miroslava Raduljice.

Jedan od nosilaca generacije koja je od 2014. godine nizala uspehe, te najredovniji učesnik prozora FIBA koji je stigao i na ključni u kvalifikacijama za Evrobasket 2022, zbog čega je indirektno "skratio" ugovor u Kini (jer je po povratku morao da bude u četvoronedeljnom karantinu i tako propusti veliki deo završnice sezone), ima povredu stopala. Nije velika, niti u običajenim okolnostima iziskuje preterano zahtevan tretman.

Međutim, u pitanju je bukvalno trka sa vremenom, jer je turnir "iza ugla", a igrači zbog klupskih obaveza stižu kao na železničku stanicu, pa stručni štab i lekarski tim ne žele da ubrzanim procesom rehabilitacije naprave neželjene komplikacije.

Na kraju, jedna lepa vest. Miloš Teodosić koji je sa saigračima iz Virtusa i trenerom Sašom Đorđevićem 11. juna pokorio Italiju juče je došao da se pozdravi sa drugovima iz reprezentacije i posle nekoliko dana neophodnog odmora posle naporne sezone, odnosno pred put na Akropolis kup trebalo bi da se priključi nacionalnom timu.


tagovi

košarkaška reprezentacija SrbijeMiloš TeodosićNikola JokićNikola MilutinovBogdan Bogdanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara