Ognjen Dobrić i Svetislav Pešić (©Star Sport)
Ognjen Dobrić i Svetislav Pešić (©Star Sport)

Dobrić pod terapijama, Pešić čeka

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.11.22. | 13:33

Levoruki šuter pokušaće da trenira sa ostatkom ekipe

Nije imao mnogo optimističnih vesti Svetislav Pešić tokom obraćanja javnosti po pitanju ekipe sa kojom će pokušati da nadigra Veliku Britaniju i Tursku.

Od spiska sa 24 imena koji je stigao na adresu FIBA Balša Koprivica otpao je zbog preloma kosti šake, Nemanja Nedović sklopio je dogovor da ipak preskoči samo put u Njukasl - što je lično potvrdio - pošto se tek vratio iz rupture lista koju je doživeo u grupnoj fazi Evrobasketa, Nikola Kalinić i Vanja Marinković nisu dobili dozvole svojih klubova da zaigraju, dok Dejan Davidovac nije mogao da dođe uprkos želji moskovskog CSKA da pomogne.

Izabrane vesti

Petak, 18.00: (1,45) Grčka (15,0) Letonija (3,05)

Status Ognjena Dobrića još nije definisan. On je tokom utakmice sa Zadrom doživeo povredu u predelu stopala koja nije ozbiljna, ali jeste nezgodna. Selektor je na konferenciji poručio da je Dobrić bio na magnetnoj rezonanci. On nije trenirao sa reprezentacijom u utorak, ali i dalje postoji šansa da obuče dres.

Kako nezvanično saznaje Mozzart Sport, levoruki šuter je pod terapijama i pokušaće večeras da trenira. On je pod budnim okom doktora, kako bi se izvršila definitivna procena stanja, odnosno da li može da odgovori izazovu i zaigra za Srbiju na teškom gostovanju Velikoj Britaniji u petak.

Dobrić je poslednji put dres Srbije u spektaklu sa Grčkom u Beogradskoj areni, na startu druge faze kvalifikacija za Mundobasket. Bio je na klupi protiv Turske u Istanbulu, ali nije ulazio u igru. Nije se našao na konačnom spisku putnika za Prag, mada je ostao sa ekipom do samog kraja.

Srpska ekspedicija za Njukasl putuje u četvrtak, dok je meč na programu danas kasnije od 20 časova po srednjoevropskom vremenu.



tagovi

Svetislav PešićOgnjen Dobrićkošarkaška reprezentacija SrbijeKvalifikacije za Mundobasket 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara