Dušan Domović Bulut u meču protiv Belgije (©AFP)
Dušan Domović Bulut u meču protiv Belgije (©AFP)

Dominacija! Srpski basketaši 4/4, Domović Bulut se igrao s Belgijancima

Vreme čitanja: 2min | ned. 25.07.21. | 08:47

Neka se spreme Japan i Letonija

Doviđenja Belgijo, vidimo se neki drugi put! Srpski basketaši nastavili su pobednički niz i vezali četvrtu recku pošto su savladali Belgiju rezultatom 21:14!

Jednostavno - nema nam ravnih. Barem srpski basketaši još nisu naišli na one koji bi mogli da im pomrse račune. Kako vreme prolazi, naši najbolji igrači u "3 na 3" izgledaju sve bolje, čini se kao da se polako opuštaju i hvataju ritam za samu završnicu takmičenja, gde možemo s punim pravom da se nadamo zlatu.

Izabrane vesti

Dušan Domović Bulut učinio je da jutarnja kafa u Srbiji prođe s osmehom na licu. Iako su zasluge za četvrtu pobedu apsolutno podeljene na jednake časti, Domović Bulut bio je prvi među najboljima! Čak 13 poena najboljeg basketaša sveta, uz trojku s jedne noge s gotovo osam metara kojom je stavio tačku na nade Belgijanaca da mogu da ugroze naše igrače. Domović Bulut je imao samo tri promašaja iz igre (4/5 za jedan, 3/5 za dva) i izgledao je maestralno na terenu. Dejan Majstorović je ubacio četiri, a Aleksandar Ratkov i Mihailo Vasić po dva poena.

Nešto su slabije basketaši Srbije ušli u meč i već posle nepuna četiri minuta ispunili bonus, što je trebalo da pruži Belgijancima dobar zamajac za nastavak. Ali, nije. Uprkos slabijem ulasku u susret, naši momci su maksimalno kontrolisali dešavanja na terenu. Kod rezultata 8:7 za Srbiju Nik Selis promašio je dva slobodna bacanja, a iako je Rafael Bogarts uspeo da pogodi dvojku, samo nekoliko trenutaka kasnije Domović Bulut uzvratio je istom merom. Belgijanci su se još neko vreme “koprcali“, ali posle dvojke Majstorovića na četiri minuta do kraja Srbija je uhvatila zalet posle kojeg je sve bilo rešeno. Domović Bulut je pogodio još jedan dalekometni hitac, pa onda još i slobodno bacanje, pa je Srbija imala 15:11 u rukama na malo više od tri minuta do isteka vremena. Ubrzo su Ratkov i Domović Bulut podigli lestvicu i to je bilo to!

Kod Belgije šest poena imao je Bogarts, a Selis dva manje. Srbiju u ponedeljak od 5.00 po srednjoevropskom vremenu čeka okršaj s Japanom, potom i susret protiv Letonije od 8.25.

RASPORED I REZULTATI

Subota

Srbija - Kina 22:13

Srbija - Holandija 16:15

Nedelja

Poljska - Srbija 12:15

Srbija - Belgija 21:14

Ponedeljak

5.00: Srbija - Japan

8.25: Letonija - Srbija

Utorak

11.00: Srbija - Rusija

četvrtfinala 14.00, 15.20


tagovi

Basket 3na3Dušan Domović BulutDejan Majstorović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara