Luka Dončić (Reuters)
Luka Dončić (Reuters)

Dončićmanija: Najbolji košarkaš sveta, nije normalan, ne postoji rešenje, igraš onako kako on hoće...

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.07.21. | 11:02

Argentinci u šoku šta im je napravio slovenački as

I jučerašnja pobeda Francuza nad Amerikancima je otišla u drugi plan. Luka Dončić je bacio Argentinu i košarkašku planetu pod noge. Ceo svet priča o maestralnoj partiji genijalnog Slovenca na Olimpijskim igrama. Odigrao je simultanku protiv Argentine i sa 48 poena naterao čak i rivale da mu se poklone.

Argentinci su probali sve da ga zaustave. Baš sve! Sve vrste odbrane, pa čak i svoje karakteristične specijalitete poput udaranja, provociranja i ostalih južnoameričkih marifetluka. Na kraju prvog poluvremena se baš zakuvalo, ali je Dončić pričao samo na terenu i punio koš Argentinaca.

Izabrane vesti

Posle meča ni oni nisu imali kud, osim da mu odaju priznanje. Selektor Serhio Ernandez je preko 10 godina proveo na klupi Argentine i kaže da se nije susreo ni sa čim sličnim. Na pitanje novinara da analizira poraz, pošteno je priznao da to nema veze sa analizom.

„Analiza se zove Luka Dončić. Najbolji košarkaš na svetu ukljućujući sve ostale iz NBA lige. Ako sam oko toga i imao bilo kakve dileme ranije, danas su otklonjene. Ne sećam se da sam tokom karijere video da neki igrač tako dominira kao što je on danas. Naterao nas je da promenimo način igre. Ništa mu nismo mogli. On igra jednu utakmicu, ostatak ekipe drugu. Probali smo sve moguće načine koje bismo inače probali protiv normalnih igrača, ali on nije normalan. Bilo mu je potrebno samo tri minuta utakmice da nam sruši sve planove koje smo pripremili“, rekao je Ernandez posle meča.

Argentinski strateg kaže da od Dončića nema odbrane.

„Teško je sada praviti bilo kakve analize kada sa druge strane imate igrača koji toliko dominira. Pripremili smo odbranu da ga izolujemo, da što manje sarađuje sa saigračima a on nam je dao 15 poena za dva i po minuta. Onda smo pokušali da ga udavajamo, a on je razigrao ostatak ekipe. Ne postoji bilo kakvo rešenje protiv njega“.

Lukin nekadašnji saigrač Fakundo Kampaco je ponovio isto što i selektor.

„Mi smo igrali u njegovom ritmu. Imao je odgovore na sve situacije u koje bismo ga doveli. Kada ga malo pustimo, on postigne koš. Kada ga pritisnemo, on razigrava ostatak ekipe. Ceo meč smo igrali onako kako je on hteo“, priznao je Kampaco.

I Gabrijel Dek je bio u čudu...

„Spektakularno. Nema se tu šta reći. Nadigrao nas je u svakom mogućem smislu“, rekao je Dek.

Oglasila se i legenda argentinske i svetske košarke Manu Đinobili.

"Neverovatna dominacija Dončića. 31 poen za poluvreme. Zver", napisao je

I naš as Bogdan Bogdanović je impresioniran.

"Au brate šta ti radiš", poručio je Bogdan na Tviteru.



tagovi

Serhio ErnandezFakundo Kampacokošarkaška reprezentacija Slovenijetokio 2020Luka Dončićkošarkaška reprezentacija Argentine

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara