Najdžel Vilijams Gos (©Shutterstock)
Najdžel Vilijams Gos (©Shutterstock)

Drama u Podmoskovlju, Vilijams Gos srušio Himki u poslednjim sekundama (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.02.21. | 20:37

Poenima na pola sekunde do kraja utakmice bivši igrač Partizana i Olimpijakosa srušio vicešampiona VTB lige

U derbi meču VTB lige košarkaši Himkija ugostili su Lokomotivu Kubanj. Gosti iz Krasnodara su posle dramatične završnice uspeli da slave (92:90). Junak ekipe Jevgenija Pašutina bio je novajlija Najdžel Vilijams Gos, koji je pogodio dugu dvojku na 0,5 sekundi do kraja za 10. trijumf Lokomotive u regionalnom šampionatu ove sezone.

Pobednički sastav je sa 24 poena predvodio Mindaugas Kuzminskas, Kevin Hervi je dodao 21 poen, bivši igrač Partizana Dru Gordon je ubacio 12 uz devet skokova, dok su po 11 upisali junak Vilijams Gos i Vil Kamings. Mantas Kalnijetis je postigao pet poena (od toga trojku na 13 sekundi do kraja), ali je maestralno dirigovao igrom Lokomotive, pa je upisao čak 15 asistencija.

Izabrane vesti

Himkiju nije bilo dovoljno ni 27 poena i 10 asistencija Alekseja Šveda, kojeg je pratio Džordan Miki sa 20 poena. Dvocifreni su bili i Monija sa 12, kao i Tima sa 10. U ekipi Andreja Malceva još jednom nije bilo Stefana Jovića, zbog prehlade.

Vodili su gosti većim delom susreta, ali Himki nije hteo lako da se preda. Posle uvodnih 10 minuta Lokomotiva je imala devet poena prednosti, Pašutinovi puleni su na veliki odmor otišli sa viškom od 13 poena. Razbudili su se domaći igrači u trećem kvartalu i serijom 12:0 se potpuno vratili u meč. U jednom trenutku su bili i na posed zaostatka (tri poena), ali je sastav iz Krasnodara treću deonicu okončao sa sedam poena prednosti.

Vratili su košarkaši Lokotive i dvocifrenu prednost na startu odlučujećeg perioda, ali Himki nije odustajao. Trojkom Džordana Mikija na minuta i po do kraja domaćin je poravnao rezultat (85:85). Usledila je triler završnica.

Kalnijetis pogađa za tri poena na 13 sekundi do kraja i činilo se da je Himki gotov. Smogli su ipak snage košarkaši ekipe iz Podmoskovlja i preko Sergeja Monije poravnali rezultat. Na satu je ostalo sedam sekundi. Posle tajm-auta, Lokomotiva je imala aut sa strane na protivničkoj polovini, Vilijams Gos je prihvatio loptu, ali je pao. Uspeo je da je prosledi do Gordona, potom je ponovo preuzeo, a onda u poslednjim sekundama pogodio preko Monije za pobedu.


VTB LIGA

Nedelja

Himki - Lokomotiva Kubanj 90:92

/Šved 27 - Kuzminskas 24/



tagovi

VTB ligaHimkiKK Lokomotiva KubanjNajdžel Vilijams GosAleksej ŠvedMindaugas Kuzminskas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara