Drejmond Grin i Stef Kari (Foto: AFP)
Drejmond Grin i Stef Kari (Foto: AFP)

Drejmond Grin ponovo na terenu, uz zvižduke (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.01.24. | 03:50

Iskusni košarkaš Golden Stejta odigrao prvi meč otkako mu je izrečena suspenzija

Prošle sezone je nokautirao tadašnjeg saigrača Džordana Pula na treningu, pa je zgazio Domantasa Sabonisa na grudni koš u plej-ofu. Ove je davio Rudija Gobera, a onda usred utakmice as Finiksom udario po glavi Jusufa Nurkića... Posle serije neobjašnjivih incidenata, NBA liga je suspendovala Drejmonda Grina na neodređeno, a na kraju se ispostavilo da je kazna trajala nešto više od meseca dana.

Košarkaš Golden Stejta se vratio na parket i odigrao prvi meč od 12. decembra, kada je patosirao Nurkića. Ušao je sa klupe sredinom prve četvrtine na gostovanju u Memfisu, a navijači Grizlisa su ga počastili zvužducima. Nije ga to mnogo u startu potreslo, pa će ubrzo ubacio i prve poene šutem sa distance.

Izabrane vesti

Ipak, nije imao preterano blistav povratak. Ubeležio je po sedam poena i skokova, uz tri asistencije, za 23 i po minuta u igri - a Voriorsi su izgubili od desetkovanih Grizlisa.

Kako bilo, Drejmond se vratio, pa ostaje da se vidi da li će uspeti da da se smiri i prestane sa udaranjem protivničkih igrača i sličnim ispadima. Tokom perioda koji je proveo van terena je bio na savetovanju, posvetio se i životu van košarke, a čak je, kako je sam istakao, bio i blizu odluke da se penzioniše. Da nastavi da igra ga je ubedio, ni manje ni više nego - komesar NBA lige Adam Silver.

"Rekao sam mu da je ovo previše za mene i da ću se povući. Adam mi je rekao da ne brzam sa odlukom i da mi to neće dozvoliti. Dugo smo razgovarali i mnogo mi je pomogao. Zahvalam sam što mogu da igram u ligi čiji komesar je Adam koji je posvećen tome da pomaže igračima, a ne da ih povređuje i kažnjava. Igrači su mu na prvom mestu", pričao je nedavno Grin i istakao da veruje da može da ostavi ružnu istoriju po strani i svoje košarkaške veštine stavi u prvi plan.

Potpuno je jasno da je u ovom trenutku Voriorsima neophodan pravi Drejmond Grin, onaj koji je bio vođa u šampionskim pohodima, jer sede na 12. mestu Zapadne konferencije sa samo 18 pobeda i 22 poraza.



tagovi

Drejmond GrinGolden Stejt Voriors

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara