© MN Press
© MN Press

Petar Mijović: Svi Ameri hoće da se vrate, motivisani su da igraju ABA ligu do kraja

Vreme čitanja: 3min | sub. 09.05.20. | 14:21

„Mi koji smo jurili pozicije jedan i dva u uslovima igranja Fajnal-fora tu poziciju ne bismo mogli da računamo kao prednost“, kaže trener Budućnosti

Obe ruke dižu u Podgorici da se sezona u ABA ligi privede kraju. Ruku na srce, niko ne zna kad, kako i gde, ali sudeći prema informacijama koje stižu iz glavnog grada Crne Gore Budućnost je voljna da se takmičenje okonča na parketu. Makar do značilo i drugačije okolnosti od uobijačenih.

Nikakve odluke za zelenim stolom ne zanimaju Đetiće, o čemu svedoče reči šefa stručnog štaba Petra Mijovića da su svi stranci – a pod ugovorom su četvorica – za to da se vrate i odigraju preostale utakmice (jednu u osnovnom delu prvenstva plus one u plej-ofu). Jedino je pitanje da li iz Sjedinjenih Američkih Dražava mogu da doputuju Džastin Kobs, Hasan Martin, Skot Bamford i Šon Kilpatrik) imajući u vidu sve mere zaštite donete zbog izbijanja pandemije virusa korona, kao i u ovom trenutku zatvorenih granica.

Izabrane vesti

Dobra volja postoji, međutim...

Mnogo je komplikovano. To ne bi bio slučaj samo sa jednom ekipom, već sa svima. Neki od naših igrača su u gradovima koji su žarište, neki u onim koji imaju manje slučajeva virusa korina. Motivisani su da se pojave i odigraju, ali dosta toga zavisi od 24. maja. Konkretan odgovor imaćemo tada, ali iz komunikacije sa njima bez problema bismo ih imali na raspolaganju“, pojasnio je Petar Mijović u razgovoru za Dnevne novine.

Evroliga je najavila da će se 24. maja znati u kom formatu će se završiti sezona. Signal sa vrha čekaju i u regionalnom takmičenju, s obzirom da daje jednog predstavnika za naredni ciklus.

U ABA ligi je ostalo da se odigra plej-of ili Fajnal-for, u zavisnosti od odluke. Lakše je to organizovati nego veliki broj utakmica u Evroligi. Mnogo je lakše organizovati takmičenje u regionu. Mislim, ipak, da koliko se vodi računa o finansijama, toliko je značajno da se vodi računa i o zdravlju samih aktera“.

Sudeći prema raspoloženju u klubovima, velika većina je za to da se igra. Naravno, kad se steknu uslovi.

Nisam razgovarao sa ostalim trenerima, ali ne bi trebalo biti previše pametan da se zaključi da će sve to teško ličiti na momenat pre zaustavljanja lige. Imaćemo mnogo kraći period za dostizanje optimalne forme, a sve što se dešavalo tokom sezone ne mora da bude reper za ono što bi se desilo da se nastavi. Mi koji smo jurili pozicije jedan i dva u uslovima igranja Fajnal-fora tu poziciju ne bismo mogli da računamo kao prednost. Svi timovi će biti u istom problemu, od načina priprema do načina povratka Amerikanaca. Svako ko se imalo bavio sportom zna da će to biti jako teško“.

Pandemija u potpunosti izmenila sport, odrazila se na planove, ideje...

„Situacija je kompleksna. Ovo se nikad ranije nije desilo, što znači da niko nije imao iskustva, pogotovo ljudi koji rukovode takmičenjima. Različiti su interesi, finansije imaju veliki uticaj“, dodao je Petar Mijović, trener Budućnosti.

(FOTO: MN Press)


tagovi

ABA ligaPetar Mijović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara