Duop Rit (Foto: MN Press)
Duop Rit (Foto: MN Press)

Duop Rit na konačnom spisku Australije za Olimpijske igre

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.07.21. | 14:23

Bumersi spremni za medalju

Australija je objavila spisak putnika za Tokio. Na njemu se nalazi čak sedam NBA igrača, ali i bivši centar Partizana Džok Lendejl, kao i krilni centar Crvene zvezde Duop Rit.

Na Olimpijskim igrama u Riju selekcija Australije je ostala bez medelja. Još uvek nije uspela da se domogne odličja, pa sa velikim ambicijama ulazi i na predstojeći turnir.

Izabrane vesti

Iako je prva zvezda reprezentacije odustala, Ben Simons je rešio da se posveti individualnom radu posle očajnog plej-ofa u dresu Filadelfija Seventisiksersa, Bumersi imaju jako kvalitetan sastav. Košarkaš San Antonija Peti Mils i član Jute Džez Džo Ingls će po četvrti put zaigrati na Olimpijskim igrama, dok će po treći put tu privilegiju imati Metju Delavedova (Klivlend) i Eron Bejns (Toronto).

Na Igrama je priliku da nastupi imao još Kris Goulding (Melburn), dok će Australija u Tokiju imati sedmoricu debitanata: Dantea Eksuma (Hjuston), Džošuu Grina (Dalas), Nika Keja (Šimane), Džoka Lendejla (bez kluba), Nejtana Sobija (Brisbejn) i sjajnog Matijasa Tajbula (Filadelfija). Tu je i centar Crvene zvezde Duop Rit, koji je tako dobio veliko priznanje za nastupe u dresu srpskog šampiona, ali i ranija izdanja iz FMP-a.

Australija će na Olimpijskim igrama nastupati u Grupi B, zajedno sa Nigerijom, kao i pobednicima kvalifikacionih turnira u Splitu i Beogradu. S toga, Bumersu su i potencijalni rival Srbije u Tokiju. Za to je potrebno da naša reprezentacija najpre savlada Portoriko, a potom u finalu Italiju ili Dominikansku republiku.

SPISAK AUSTRALIJE ZA OLIMPIJSKE IGRE

Peti Mils (San Antonio), Džo Ingls (Juta), Metju Delavedova (Klivlend), Eron Bejns (Toronto), Kris Goulding (Melburn), Dante Eksum (Hjuston), Džošua Grin (Dalas), Nik Kej (Šimane), Džok Lendejl (bez kluba), Matijas Tajbul (Filadelfija), Duop Rit (Crvena zvezda), Nejtan Sobi (Brisbejn)



tagovi

Duop Ritkošarkaška reprezentacija AustralijePeti MilsDžok LendejlMetju DelavedovaDžo InglsEron Bejnstokio 2020Olimpijske igre 2021

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara