Košarkaši Monaka (©Star Sport)
Košarkaši Monaka (©Star Sport)

Durant video borbeni Obradovićev Monako i pobedu za majstoricu, Slukas promašio kartu za Beograd

Vreme čitanja: 3min | pet. 29.04.22. | 22:52

Dvejn Bejkon predvodio Kneževe do trijumfa i zakazao petu utakmicu

Monako Saše Obradovića živi, kao i san o plasmanu na Fajnal for Evrolige! Pred očima NBA asa Kevina Duranta Kneževi su ostvarili pobedu u meču gde je tenzija mogla da se seče nožem i produžili seriju sa Olimpijakosom - 78:77 (19:19, 19:23, 27:19, 13:16).

Dakle, imaćemo priliku da pogledamo dve majstorice posle Bajernove pobede nad Barselonom u Minhenu! Serija Monaka i Olimpijakosa seli se u Pirej gde će u sredu odigrati meč vredan plasmana na Fajnal for u Beogradu! Kartu za glavni grad Srbije večeras je promašio Kostas Slukas koji je posle traljavog napada pokušao da pogodi uz zvuk sirene, ali lopta se zadržala na obruču. Imao je Durant šta da vidi večeras u Kneževini. Prilično interesantnu i uzbudljivu utakmicu, prepunu dobrih poteza i kvalitetne odbrane, što potvrđuje činjenica da su gosti ostali na 13, a domaćin na 16 poena u četvrtom periodu...

Izabrane vesti

Nisu dozvolili košarkaši Monaka da Olimpijakos i drugi put u tri dana padne dvorana Luj II i tako se ispuni želja Kostasa Papanikolaua da njegov tim obezbedi plasman na Fajnal for pre drame odlučujućeg, petog meča! Za to je apsolutno najzaslužniji Dvejn Bejkon koji je pogodio gotovo sve u završnici gde se bukvalno poslednjih šest minuta igralo na jedan posed.

Monako je uspeo da prokocka devet poena prednosti sa starta poslednje deonice nakon što je okrenuo rezultat i vođstvo gostiju iz treće četvrtine koje je u jednom kratkom intervalu iznosilo i maksimalnih 11 poena (49:38). Na ulazu u poslednja dva minuta Slukas je ubacio svoju treću trojku na utakmici za 77:76 što je predstavljalo pravi test živaca za oba sastava. Majk Džejms je već u sledećem napadu uzeo svoj DESETI šut za tri i promašio DEVETI put čime je umalo ugrozio pobedu svog tima. Srećom sa istog odstojanja nije bio precizan Papanikolau jer da jeste verovatno bi stavio tačku na pobedu. To je iskoristio Monakov večerašnji heroj Bejkon hicem iz driblinga sa poludistance. Ispostavilo se da je to bio poslednji koš na utakmici jer su do kraja igrači oba tima grešili. Prvo je Slukas prodao posed lošim lob dodavanjem ka Mustafi Falu, posle čega Bejkon nije uspeo da reši utakmicu, a onda ni iskusni plej Olimpijakosa u poslednjem šutu.

Bejkon je utakmicu završio sa 21 poenom, dok je Vil Tomas imao 16, a Donta Hol dabl-dabl sa 14 poena i 10 skokova. Srpski reprezentativac Danilo Anđušić odigrao je sedam i po minuta i skupio tri skoka. Džejms je ubacio 18 poena uz šest uhvaćenih i četiri podeljene lopte, s tim da je iz igre šutirao 5/18, uz pomenutih 1/10 za tri. Poređenja radi, ostatak Monaka šutnuo je za tri 13 puta... Kod Olimpijakosa Slukas je brojao do 19, Saša Vezenkov do 17 uz osam skokova i pet asistencija. Papanikolau je ubacio 13, a Fal 11 poena uz osam uhvaćenih lopti.

Peti susret igra se u 4. maja u Dvorani mira i prijateljstva. Nadamo se u terminu koji će omogućiti ljubiteljima evropske košarke da vide i drugu majstoricu bez prebacivanja kanala...

EVROLIGA - ČETVRTFINALE

Četvrte utakmice

Četvrtak

Anadolu Efes - Olimpija Milano 75:70 /3:1 u seriji/

/Plajs 25 - Datome 21/

Petak

Bajern Minhen - Barselona 59:52 /2:2 u seriji/

/Vajler Beb 12 - Abrines 12/

Monako - Olimpijakos 78:77 /2:2 u seriji/

/Bejkon 21 - Slukas 19/

---------------------------

Real Madrid savladao Makabi Tel Aviv sa 3:0 u seriji.


tagovi

Majk DžejmsDvejn BejkonSaša ObradovićKostas SlukasDonta HolKK MonakoKK Olimpijakos

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara