Ognjen Dobrić, Luka Mitrović i Duško Ivanović (©ABA League/Split/Ivica Cavka)
Ognjen Dobrić, Luka Mitrović i Duško Ivanović (©ABA League/Split/Ivica Cavka)

Duško Ivanović: Biće teže bez Kampaca, ali naše ambicije se ne menjaju

Vreme čitanja: 3min | sre. 04.01.23. | 19:58

"Nikola Ivanović bi igrao i sa slomljenim rebrima, ali nećemo da rizikujemo", ističe trener Crvene zvezde

Obelodanila je Evroliga da je produžila zabranu registrovanja igrača Crvenoj zvezdi sve do 28. februara. Iz kluba sa Malog Kalemegdana su najavili borbu u cilju obaranja kazne, a u međuvremenu se igrači i stručni štab spremaju za još jedan veliki izazov - susret sa Valensijom u Fonteti u 17. kolu Evrolige (petak, 20.30).

Košarkaši srpskog i regionalnog šampiona će put Španije krenuti sutra u podne, a zbog odluke elitnog takmičenja da produži zabranu crveno-belima, Duško Ivanović još jednom neće moći da računa na Fakunda Kampaca na evrosceni.

Izabrane vesti

"Da smo mogli da registrujemo Fakunda, bilo bi nam daleko lakše, ovako će nam biti značajno teže, ali ovi momci će morati da daju više od sebe, nema druge", ističe Ivanović.

Osvrnuo se i na bolan poraz od Barselone, koji je Zvezda pretrpela zbog kardinalne greške sudija. Deliocima pravde je nekako promaklo da je u smiraj četvrte deonice Nikola Mirotić gazio aut liniju pre nego što je sa zvukom sirene postigao trojku sa izjednačenje i odveo meč u produžetak.

"Svakome je teško kada se izgubi na način na koji smo mi izgubili, ali ne igraju oni od juče. To je sastavni deo ovog sporta i karakter igrača se gleda u tome kako se diže. Ne koliko puta padneš, nego koliko puta i kako brzo se digneš, a ovi momci imaju taj kvalitet".

Evroliga je dan posle susreta priznala grešku.

"To je bilo evidentno i sudija je trebalo da vidi, ali to sada ne menja ništa".

Iskusni stručnjak u Valensiji neće moći da računa ni na povređene Luku Vildozu, Hasana Martina i Nikolu Ivanovića.

"Igraćemo sa manjim brojem igrača na toj poziciji, ali naše ambicije se ne menjaju. Igramo protiv jedne ekipe koja je napadački zaista izvanredna. Već dugi niz godina imaju tradiciju da potpisuju igrače sa izvanrednim napadačkim talentom, čak i trojke i četvorke šutiraju za tri poena... Imaju mnogo prostora za igru jedan na jedan, a protiv takve ekipe moraš da igraš odbranu. Mi je igramo, ali protiv ovakve ekipe moramo još bolje".

Argentinac se povredio u prvoj četvrtini utakmice protiv Barselone s kraja 2022. godine i prema prvim procenama provešće van stroja oko mesec dana.

"Videćemo, kod povrede mišića sve zavisi od pojedinca. Ne može egzaktno da se zna. Može da ide brži ili sporije, a nadamo se da će biti brže nego što je predviđeno."

Dobra vest je da se Nikola Ivanović vrlo dobro oporavlja i da bi mogao da zaigra protiv Žalgirisa u Kaunasu, 20. januara.

"On bi igrao i sa slomljenim rebrima, ali rekli smo da ne može. Nadamo se da će vrlo brzo doći, ali kod takvih povreda postoji tačno određeno vreme da kost zaraste i nećemo da rizikujemo. Kada taj period prođe, on će biti tu"

I ostatak ekipe oseća posledice napornog rasporeda. Crveno-bele do kraja prvog meseca u 2023. očekuje 10 utakmica, a samo četiri pred njihovim navijačima.

"Imaju malo nekih problema, ali to je normalno sa ovakvim brojem utakmica. Nadam se da će sve biti u redu", zaključio je Duško Ivanović.



tagovi

KK Crvena zvezdaDuško IvanovićFakundo KampacoNikola Ivanović

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara