Nikola Ivanović (©MN Press)
Nikola Ivanović (©MN Press)

Nikola Ivanović sve bliži povratku na teren: Nadam se da ću zaigrati protiv Žalgirisa

Vreme čitanja: 2min | sre. 04.01.23. | 19:33

Crnogorski reprezentativac veoma se dobro oporavlja od povrede rebara i ukoliko sve prođe kako treba mogao bi da se nađe na aprketu u Kaunasu 20. januara

Dok je tema dana zabrana registrovanja igrača koju je Evroliga produžila Crvenoj zvezdi do 28. februara i tako je sprečila da upiše na spisak igrača za mečeva na evrosceni Fakunda Kampaca, izabranici Duška Ivanovića se vredno spremaju za nastavak borbe na najvećoj kontinentalnoj pozornici. U petak ih očekuje duel sa Valensijom u Fonteti (20.30), a sastav Aleksa Mumbrua će izaći na megdan u oslabljenom sastavu.

Van stroja je od susreta sa Barselonom MVP Evrolige za decembar Luka Vildoza, a zbog povreda u Španiju izvesno neće putovati Hasan Martin i Nikola Ivanović. Ipak, dobra vest je da bi crnogorski reprezentativac, koji je krajem novembra povredio tri rebra na utakmici sa Partizan Mozzart Betom, uskoro mogao da se vrati na teren.

Izabrane vesti

"Već desetak dana radim sve osim kontakta i osećam se dobro. Malo sam danas radio i neke košarkaške elemente individualno, nešto agresivnije. Sve je u redu u principu, ali za sedam-osam dana treba da uradim još jedan skener i nakon toga dobijem dozvolu da radim sa ekipom", rekao je Ivanović.

Poslednje procene bile su da će crveno-beli dres ponovo obući sredinom januara i za sada sve ide prema planu.

"Tako je otprilike. Ne zna se tačan datum, ali se najiskrenije nadam da zaigram protiv Žalgirisa 20. januara".

Fakundo Kampaco i Nikola Ivanović na treningu Zvezde (©KK Crvena zvezda)Fakundo Kampaco i Nikola Ivanović na treningu Zvezde (©KK Crvena zvezda)

Povreda koju je pretrpeo u večitom derbiju nije nimalo naivna, pa ni prvi dani oporavka nisu bili prijatni.

"Dosadno je bilo. Prvih 10-12 dana katastofa. Nisam mogao ništa da radim, spavao sam sedeći, što je bilo veoma naporno, ali je u kratkom periodu postalo dosta bolje, verovatno je krenulo da zarasta. Počeo sam da radim neke stvari krajem prethodne godine i već desetak dana sam u solidnom treningu".

Nije mu bilo lako da sa daljinskim u ruci prati saigrače, ali je srećan zbog dobrih rezultata koje su ostvarili. Iako je do povrede koju je zaradio 28. novembra igrao u odličnom ritmu, Zvezda je uspela da prebrodi njegov izostanak i upisala devet pobeda na 11 odigranih utakmica bez crnogorskog plejmejkera na terenu.

"Najteže je pratiti sa klupe. Iz dnevne sobe, kada ne možeš da pomogneš ekipi. Međutim, tako je kako je. Ekipa zaista igra vrhunski i srećan sam što smo zabeležili dobre igre i rezultate", zaključio je Nikola Ivanović.



tagovi

KK Crvena zvezdaNikola Ivanović

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara