Duško Ivanović (©MN Press)
Duško Ivanović (©MN Press)

Duško Ivanović o premijeri u Laktašima: Težak početak, Igokea odlično formirana sa iskusnim i dobrim igračima

Vreme čitanja: 4min | pet. 29.09.23. | 17:22

"Crvena zvezda nije pravljena samo za vrh ABA lige, nego da ostvari velike ambicije i u najkvalitetnijem evropskom takmičenju. O njihovom indivudualnom i timskom kvalitetu ne treba trošiti reči", istakao je šef struke šampiona Bosne i Hercegovine i čovek kojeg je Ivanović nasledio u Zvezdi, Vladimir Jovanović

Košarkaši Crvene zvezde doputovali su u Banja Luku pred utakmicu koju će u subotu odigrati u Laktašima sa ekipom Igokee na startu nove sezone ABA lige. Utakmica u dvorani u Laktašima igra se u subotu od 20.00, a ovo će biti 28. duel dva kluba u regionalnom takmičenju (19:8 za Crvenu zvezdu).

Oba tima su napravila brojne promene preko leta. Zvezda je oformila sastav za visoke domete i u Evroligi, dok Igokea spojem mladosti i iskustva želi da popravi utisak u odnosu na prošlu sezonu kada se nije domogla plej-ofa regionalnog takmičenja, a ima svoje ambicije i u Ligi šampiona. Trener crveno-belih Duško Ivanović ističe da njegove pulene na otvaranju sezone čeka težak zadatak.

Izabrane vesti

"Gostovanje Igokei je težak početak sezone u ABA ligi protiv ekipe koja je odlično formirana sa iskusnim i dobrim igračima. Tim koji je popunjen na svim pozicijama, sa odličnim spot ap šuterima. Uostalom, pokazali su u utakmicama tokom priprema da se radi o vrlo ozbiljnoj ekipi, i čeka nas težak posao. Znam da u Republici Srpskoj ima mnogo navijača Crvene zvezde i pozivam ih da dođu i pruže nam podršku u ovoj utakmici", rekao je iskusni stručnjak.

Kapiten tima sa Malog Kalemegdana, Branko Lazić, koji će početi 13. uzastopnu sezonu u u crvenom-belom, dobro je upoznat sa činjenicom da u Laktašima nikome nije lako da slavi.

"Nikada nije bilo lako gostovanje Igokei, posebno sada u okolnostima kada se postepeno uigravamo i kada će nam biti potrebno vreme da budemo na nivou na kome želimo. Igokea je sastavila vrlo dobru ekipu u kojoj je puno iskusnih kvalitetnih igrača, na svakoj poziciji imaju dobra rešenja, i nema sumnje da nas čeka teška utakmica. Kao i svake godine, pozivam naše navijače, a ima ih zaista mnogo u Banja Luci i RS, da dođu u što većem broju i pomognu nam da krenemo sa pobedom u novu sezonu“, rekao je Lazić, koji će se odmah po okončanju utakmice sa saigračima i stručnom štabom Zvezde vratiti u Beograd, gde će nastaviti sa pripremama za otvaranje sezone i u Evroligi, protiv Asvela u Beogradskoj areni (5. oktobar).

Srpskom šampionu će u prvom kolu ABA lige na megdan izaći i bivši trener. Vladimir Jovanović je minulu sezonu počeo na klupi Crvene zvezde, da bi ga u novembru nasledio upravo Ivanović. Nešto kasnije perspektivni srpski stručnjak našao je uglabljenje u Igokei, koju je uspeo da podigne u finišu minule sezone i osvojio duplu krunu u Bosni i Hercegovini. Sastavio je preko leta ekipu po svom ukusu, dovela je Igokea kvalitetne igrače i sigurno želi da napravi dobar rezultat u ABA ligi, ali i na evrosceni. Ipak, već na startu je sastav iz Aleksandrovca sačekao jedan od najtežih zadataka u regionu.

"Uželeli smo se zvanične košarke. U prvom kolu jedan od najtežih mogućih protivnika. Zvezda nije pravljena samo za vrh ABA lige, nego da ostvari velike ambicije i u najkvalitetnijem evropskom takmičenju. O njihovom indivudualnom i timskom kvalitetu ne treba trošiti reči. I mi imamo svoje neke adute, svoje ambicije, verujemo u naš tim i ovo što smo radili. Kao i na svakoj narednoj utakmici, pokušaćemo da damo sve od sebe i da pokušamo da pobedimo. Ovo je grupa momaka selektirana da ima kvalitet i karakter neophodan da se ostvare sportski rezultati. Napravljen je spoj mladosti i iskustva, ima puno igrača koji treba da pokažu svoj neosporni talenat, ali idemo korak po korak", ističe Jovanović pred start sezone u ABA ligi.

Detaljnije je pojasnio kako je tekao proces sklapanja tima i sa kojim motivima se ušlo na tržište.

"Imamo veću širinu, u planiranju tima jedna od zadataka je bio da se ne oslanjamo na petorku već da imamo praktično dve podjednake petorke. Očekuje nas takmičenje u Evropi, jača ABA liga, potom i domaće prvenstvo, biće puno utakmica, putovanja izazova. Kao što ste videli u pripremnom periodu, zamislite da nismo imali širinu, a falilo nam je pet igrača, praktično ne bi ni imali trenažni proces. Ostalo je nam je da još sve posložimo, idemo u izazove hrabro i videćemo dokle ćemo stići."

Dotakao se i kvaliteta i konkurencije u regionalnom prvenstvu pred novu sezonu.

"Sigurno ne treba posebna mudrost da znamo da su Crvena zvezda i Partizan najveći favorit za titulu. Mislim da je liga kvalitetnija, da su se određeni timovi fino pojačali, da su bolji nego prošle godine i trebalo bi da bude zanimljivo."

O ciljevima je na konferenciji za medije pred duel sa Zvezdom Jovanović je dao skroman i diplomatski odgovor.

"Sigurno bih bio zadovoljan da budemo prvi. Drugi je isto kao deveti", rekao je uz osmeh i nastavio: "Šalim se. Težićemo da budemo što bolji. Generalni cilj je da budemo bolji nego prošle sezone, ali idemo korak po korak. Idemo da ostvarimo što više pobeda, a zadovoljstvo je uveek kada se trijumfuje".

-------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga

-------------------

ABA LIGA - 1. kolo

Petak

18.00 Split - SC Derbi

Subota

18.00 Cedevita - Mega

18.30 Budućnost - Zadar

20.00 Igokea - Crvena zvezda

Nedelja

18.00 Borac Mozzart - Cibona

Ponedeljak

17.00 FMP - Krka

19.00 Partizan Mozzart Bet - Mornar



tagovi

KK Crvena zvezdaIgokeaDuško IvanovićVladimir JovanovićBranko Lazić

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara