Duško Ivanović sa košarkašima Zvezde (©Starsport)
Duško Ivanović sa košarkašima Zvezde (©Starsport)

Duško Ivanović: Rekao sam da će biti teško bez Nikole, Stefan odigrao odlično, kao pravi lider i plejmejker

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.12.22. | 20:49

"Da je Nikola igrao večeras, bilo bi značajno lakše. Ali kad njega nema, ostali moraju da daju mlao više. Veoma bitna pobeda", rekao je trener Crvene zvezde

Nova utakmica i nova pobeda za Crvenu zvezdu od kako je Duško Ivanović seo na klupu. Šesta u nizu, pošto je u dvorani Pionir pao i Virtus iz Bolonje (83:74).

Zvezda nije briljirala u prvom poluvremenu, ali je polako podizala broj obrtaja i u trećem periodu zgromila rivala, da bi u poslednjih 10 minuta rutinski privela meč kraju.

Izabrane vesti

"Veoma bitna utakmica i pobeda za nas sa dva različita poluvremena. U prvom smo igrali malo bez energije, bez jasnih ideja u odbrani, bez strpljenja u napadu, ali u drugom delu je bilo totalno drugačije u ovom aspektu. U prvom poluvremenu smo igrali sa mnogo grešaka, ali sam jako zadovoljan sa poslednjih 20 minuta", rekao je Duško Ivanović na konferenciji za medije posle utakmice.

Smatra da je ekipi nedostajalo četvrtine u uvodnim momentima susreta.

"Navijači su bili super od početka, ne mogu oni puno više da pomognu. Počeli smo hladno i prvo što sam tražio od igrača je da od prvog momenta moramo da igramo čvrsto protiv njih jer i oni igraju čvrsto. Međutim iznenadili su nas čvrstinom. Uzeli su inicijativu i diktirali ritam utakmice", dodao je iskusni crnogorski stručnjak.

Zvezda je večeras igrala bez Nikole Ivanovića, a na to će morati da se navikne, pošto će crnogorski plejmejker van stroja provesti jedan do dva meseca. Zato je protiv Virtusa blesnuo Stefan Marković sa vrlo specifičnim izdanjem: dva poena i indeks korisnosti 17.

"Rekao sam nema Nikole, biće nam teško bez njega, da je on bio večeras bilo bi nam značajno lakše. Ali kad njega nema ostali igrači morajuu da daju malo više. I Ognjen i Nemanja i Luka i Stefan, svi moraju da daju malo više da bismo bili na onom nivou kao sa njim. I drugi moraju da daju više u narednom meču", dodao je Ivanović i pohvalio iskusnog Stefana Markovića:

"Odlično je igrao, u odbrani i napadu je donosio smirenje, znao je šta treba da radi u svkaom trenutku, bio lider i pravi plejmejker na terenu."

Nemanja Nedović je odigrao najslabiju partiju od Ivanovićevog dolaska, ali velikim delom zbog tri napravljena prekršaja u prvom poluvremenu. Čim je ušao u čevrtom kvartalu zaradio je i četvrtu ličnu grešku.

"Svaka utakmica je različita, od stanja na terenu, detlaja koliko će ko da igra. Da je bilo potrebno, Nemanja bi igrao više, ali ne bi mogao da igra više sa pet faulova", zaključio je Ivanović.


tagovi

KK Crvena zvezdaDuško IvanovićNikola IvanovićStefan MarkovićNemanja Nedović

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara