Foto: twitter.com/MaccabitlvBC; MN Press
Foto: twitter.com/MaccabitlvBC; MN Press

Dva potpisa u Makabiju, dva rastanka u Asvelu

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.07.21. | 18:23

Klub iz Tel Aviva produžio saradnju sa Džonom Dibartolomeom i Anđelom Kalojarom, dok su tim iz Vilerbana napustili Noris Kola i Ismael Bako

Kako je i zvanično obelodanjeno, Džon Dibartolomeo i Anđelo Kalojaro ostaju u Makabiju i naredne sezone. Tako je izraelski tim obavio još dva važna posla, dok se istovremeno Asvel rastao sa iskusnim Norisom Kolom i 25-godišnjim Ismaelom Bakoom.

Makabi je ovog leta bio među najaktivnijim evroligaškim ekipama na tržištu. Doveo je sedam novih igrača, a sada je parafirao saradnje sa dvojicom iskusnih pojedinaca, koji već dugi niz godina brane boje ekipe.

Izabrane vesti

Dibartolomeo je minule sezone beležio 5,6 poena uz 2,2 asistencije i 2,2 skoka po meču u šampionatu Izraela, dok je u Evroligi prosečno upisivao 3,8 poena i asistenciju. Deo Ponosa Izraela je od 2017. godine, a iza sebe ima četiri titule u Izraelu kao član tima iz Tel Aviva, kao i jedan trofej u kupu.

Kalojaro je leta 2018. godine stigao u ekipu, a poput 30-godišnjeg beka će ostati u ekipi i naredne sezone. Krilni košarkaš je u sezoni za nama beležio 5,9 poena i 3,4 skoka po nastupu u Evroligi i 8,4 poena uz 4,1 skok izraelskoj ligi.

Još uvek je neizvesno da li će u ekipi ostati bek Kris Džouns i krilni košarkaš Jovel Zusman, za kojeg je ozbiljno zainteresovana berlinska Alba.

Roster Makabija trenutno izgleda ovako:

PG: Skoti Vilbekin, Sendi Koen, Jiftah Ziv, Kris Džouns (?)

SG: Džejms Naneli, Džon Dibartolomeo, Kinan Evans, Dori Zahar

SF: Omri Kaspi, Kamerun Tejlor

PF: Anđelo Kalojaro, Ti Džej Klajn, Derik Vilijams

C: Ante Žižić, Džejlen Rejnolds, Džejk Koen, Jonatan Atijas

Asvel je nedavno krenuo sa sklapanjem ekipe za narednu takmičarsku godinu. U klub su zasad stigli supertalentovani Viktor Vembanjama, iskusni Rejmar Morgan, kao i francuski reprezentativac Eli Okobo, koji se vratio na Stari kontinenta iz NBA lige (mada je pretežno igrao u Razvojnoj ligi).

Produžena je saradnja sa Antoanom Dioom i Dejvidom Lajtijem, dok je Mustafa Fal otišao u Olimpijakos. Geršon Jabusele je na pragu madridskog Reala, Toma Ertel je već potpisao za Madriđane, a tim su napustili i Amin Nua (Andora), Kevarijus Hejs (Bursa).

Danas je obelodanjeno da saradnja neće biti nastavljena ni sa iskusnim Norisom Kolom, kao i belgijskim internacionalcem Ismaelom Bekom.

Dvostruki NBA šampion je imao važnu ulogu u osvajanju titule u Francuskoj. Među najboljima je bio i u Evroligi sa 13,7 poena po nastupu.

Bako posle dve sezone napušta tim iz Vilerbana. Ovaj 25-godišnji centar je na 27 nastupa u Evroligi u proseku beležio 5,6 poena i 3,6 skoka po utakmici.



tagovi

EvroligaKK Makabi Tel AvivKK AsvelNoris Kol

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara