Valter Tavares (©Star Sport)
Valter Tavares (©Star Sport)

Dve pobede Reala – dva MVP priznanja za Tavaresa

Vreme čitanja: 2min | sub. 06.05.23. | 19:06

Centar Blankosa zasluženo najkorisniji igrač prethodne dve utakmice

Nije da je bilo neke preterane dileme, ali sada je zvanično – Valter Tavares je MVP i četvrte utakmice plej-ofa Evrolige!

Ko je mogao da očekuje drugačiji rasplet posle zbirnog indeksa 71 u dva gostovanja na vrelom parketu Beogradske arene? Tavares je ponovo bio među ključnim faktorima utakmice sa 15 poena, sedam uhvaćenih lopti, po dve blokade i ukradene lopte, te 11 iznuđenih faulova za indeks 30, a njegov ofanzivni skok i koš uz faul za dodatno slobodno bacanje bili su presudni u četvrtom okršaju.

Izabrane vesti

Gorostas sa Zelenortskih Ostrva postao je prvi košarkaš sa uzastopnim MVP priznanjima u utakmicama doigravanja još od Luke Dončića koji je 2017. to takođe uradio u mečevima tri i četiri. Tavaresu je ovo treće nedeljno MVP priznanje ove sezone, a šesto u karijeri.

Drugi najviši indeks korisnosti u četvrtim utakmicama imali su Zek Ledej i Lorenzo Braun sa po 25. Ledej je ubacio 25 poena (12/14 za dva), uz tri skoka, dok je Braun imao 22 poena uz šest trojki iz osam pokušaja, te šest asistencija tri ukradene lopte i dva skoka u pobedi nad Monakom (104:69). Šakil Mekisik je bio sledeći sa indeksom 23 u porazu Olimpijakosa od Fenera sa 20 poena i pet uhvaćenih lopti.

Majstorice su na programu u utorak, kada se od 20.30 u Pireju sastaju Olimpijakos i Fenerbahče, odnosno sredu, kada Monako dočekuje Makabi (20.00), a Real Madrid Partizan Mozzart Bet sat vremena kasnije.



tagovi

Valter TavaresKK Real MadridEvroligaTop 8 EvroligeZek Ledej

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara