Nikola Jokić (© Reuters)
Nikola Jokić (© Reuters)

Dve rečenice koje brinu Srbe: Jokić još ne zna da li će igrati za reprezentaciju

Vreme čitanja: 3min | pon. 14.06.21. | 08:51

As Denvera o predolimpijskom turniru, isključenju, braći...

Dani oduševljenja na ličnom i razočaranja na ekipnom planu. Sedmicu započetu priznanjem za najkorisnijeg igrača NBA lige, okončao je Nikola Jokić porazom Denvera od Finiksa i eliminacijom ekipe iz Kolorada iz plej-ofa.

Za razliku od prošle godine, kad su Nagetsi ispali u finalu Zapadne konferencije, sad su zastali stepenicu ranije. A odmah posle meča stigla je zabrinjavajuća informacija iz Sjedinjenih Američkih Država za poklonke košarke u Srbiji. Najbolji centar sveta možda preskoči kvalifikacioni turnir za plasman na Olimpijske igre u Tokiju?!

Izabrane vesti

Nije još sigurno, ali čim nije potvrdio da će se pojaviti na okupljanju selektora Igora Kokoškova tako je stasiti Somborac ostavi širok prostor za tumačenje dve rečenice izgovorene posle konstatacije novinara da bi trebalo da igra na turniru od 29. juna do 4. jula.

Ne znam. Tek sam završio NBA sezonu, tako da ne znam“, vrteo je glavom Jokić, što sugeriše da ni on sam nije siguran hoće li biti na raspolaganju Orlovima za mečeve sa Dominikanskom Republikom i Filipinima, a kasnije u polufinalu i eventualnom finalu, čekaju ih Italija, Senegal ili Portoriko.

Čak i da propusti predolimpijski turnir, a pod uslovom da Srbija izvadi vizu za Japan, valja očekivati Nikolu Jokića na najvećoj svetskoj smotri sportista. Valjda...

Dotad će se analizirati sezona.

„Bila je izvanredna sve do poslednje četiri utakmice“, pojasnio je Nikola aludirajući na „metlu“ protiv Finiksa. „Naravno da nije završeno kako smo želeli, eliminisani smo, ali je ceo tim napustio teren podignutih glava. Nekad morate da prihvatite da vas je neko drugi pobedio. Pokušaćemo da budemo bolji, da ne mislimo previše o ovom meču, jer ništa ne možemo da promenimo“.

Denver je odigrao sjajno osnovni ligaški deo sezone, ali je u doigravanju posustao.

„Bila je teška sezona, zbog maski, protokola, testova, manje utakmica nego inače. Naravno, plaćeni smo da igramo često – podsećamo da Nikola Jokić nije propustio nijedan susret – to ne bi trebalo da nam bude problem, ali opet, dosta je minuta na visokom nivou, tako da dosta toga utiče na igrače. Pamtiću ovu grupu igrača po tome što nikad ne odustaje. Svi su pokušali da unaprede organizaciju. To je način razmišljanja. A naravno da ne možemo da budemo šampioni ako igramo ovako. Moramo da imamo mentalitet pobednika“.

Četvrti meč serije sa Sansima obeležilo je Jokićevo isključenje posle grubog faula nad Kameronom Pejnom, što je bio povod novinarima u SAD da cede suvu drenovinu iz Nikolinih usta povodom tog incdidenta.

Prošlo je to ljudi... Hteo sam da promenim ritam meča, da nam donesem neku energiju, zato sam napravio jak faul. Da li sam ga udario ili ne - ne znam. Ako jesam, izvinjavam mu se, nisam želeo da ga povredim. Gledao sam nastavak meča iz svlačionice, da se malo smirim. Desilo se šta se desilo, štagod da pričam neće se ništa promeniti. Saigrači? Nemam šta da im kažem, dobro znaju sve. Ono nisam smeo da uradim, izvinjavam se, ali se dešava“.

Posle faula nad Pejnom, Jokić je ušao u klinč sa prvom zvezdom Finiksa, Devinom Bukerom, uz negodovanje u pravcu sudija njegove starije braće, Strahinje i Nemanje.

Oni su moja braća. Nisam ih video, ali su verovatno bili u prvim redovima. Familja smo, čuvamo leđa jedni drugima. Svestan sam da će uvek biti tu za mene“, dodao je srpski as.


tagovi

Nikola JokićDenverDenver NagetsNBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara