©Starsport
©Starsport

Džikićeva lavina emocija posle plasmana u finale: Nisam srećan, reakcija igrača me je dirnula

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.05.23. | 23:51

Strateg izraelskog kluba u teškom trenutku predvodio klub do istorijskog uspeha

Hapoel Jerusalim plasirao se u finale FIBA Lige šampiona savladavši Tenerife (69:68) te će se za trofej boriti protiv nemačkog Bona. Izabranici Aleksandra Džikića uspeli su da savladaju rivala iz Španije iako su u jednom momentu gubili 15 razlike, a priliku da rivalu donese slavlje propustio je Bruno Fitipaldi promašivši šut za tri poena uz zvuk sirene. Na konferenciji posle utakmice iskusni strateg pomešanih emocija sumirao je utiske ne skrivajući da usled pivatnih problema nije proslavio plasman u finale.

Džikić se na klupi izraelskog tima u važnoj utakmici našao uprkos smrti majke, ali o privatnim detaljima nije želeo mnogo da govori, ipak bujica emocija posle utakmice i suze nisu promakle prisutnima.

Izabrane vesti

"Nisam plakao zato što smo u finalu, nisam plakao zbog toga. Sve ostalo je moja privatna stvar. Izvinite, ali te stvari ne delim, jednostavno ne radim to. Iskreno, nisam bio srećan kada su moje pivatne stvari postale javne", kazao je iskusni strateg.

Vlasnik kluba međutim ranije je otkio javnosti da je Džikić zbog završnog turnira prolongorao sahranu majke za ponedeljak, a da su igrači kada im je to rekao zaplakali.

"Dirnula me je reakcija igrača, a što se prvog dela tiče - istina je, to je moj dogovor sa bratom i porodicom".

Nekadašnjem strategu Partizana i Budućnosti stigla je poruka podrške od jednog od njegovih bivših studenata iz Beograda.

"Imam problem, često nisam srećan, ali komplimenti me čine ponosnim. Možda ne srećnim, ali ponosnim da. Trudim se da pomognem ljudima. Verovatno ima i onih studenata koji imaju drugačije mišljenje o meni".

Neizbežan je bio i osvrt na utakmicu u kojoj je jedna lopta odlučila putnika u finale.

"Poštujem Tenerife i njihovog trenera, voleo bih da igramo češće od jednom godišnje. Dobri su, terali su nas da damo najbolje od sebe, na sve što smo uradili imali su odgovor, čak i na naše pokušaje da odigramo nešto drugo. Na kraju smo ih pobedili. Gubili smo 15 poena, ali smo na kraju pobedili. Fitipaldo, koji je sjajan šuter je promašio otvoren šut. Smešno mi je kada ljudi komentarišu kako je Uertas star. On je živi dokaz da su godine samo broj. Ima 39-40 godina, a igra sjajnu košarku. Čak i da je Fitipaldo pogodio šut bili bismo zadovoljni. Niste svesni koliko je ovo veliki korak za nas. Igrali smo ravnopravno sa ekipom kakva je Tenerife do poslednjeg šuta", kazao je trener Hapoela.


tagovi

FIBA Liga šampionaAleksandar DžikićKK TenerifeHapoel Jerusalim

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara