Deandre Džordan i Semi Odželej (Foto: AFP)
Deandre Džordan i Semi Odželej (Foto: AFP)

Džordan slobodu platio 4.000.000 dolara, sledeća stanica - Los Anđeles Lejkersi

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.09.21. | 17:08

Svojevremeno jedan od najboljih centara lige se rastao sa Detroit Pistonsima

Deceniju je dao Los Anđeles Klipersima,, potom uz veliku pompu stigao uz Dalas, ali se nije snašao. Posle kratke epizode u Niksima novi dom pronašao je u Bruklinu, ali je ovog leta ponovo promenio sredinu. Otišao je Detroit u trejdu, ali nije se ni raspakovao, jer želi u Lejkerse. Sada mu je to omogućeno, Deandre Džordan će biti vejvovan od strane Pistonsa, kojima je "oprostio" 4.000.000 dolara.

19.30: (1,60) CSKA (14,5) Zenit (2,55)

Izabrane vesti

Kako prenose američki mediji, Detroit je trebalo da mu isplati 19.700.000 dolara za poslednje dve godine ugovora, ali je sa 33-godišnjim centrom postignut dogovor. Džordan je pristao da dobije papire za 4.000.000 dolara manje.

Sledeći korak je prelazak u Stejpls centar. Lejkersi su odavno krenuli po iskusnu "peticu", čekali su da dođe u poziciju da potpiše ugovor sa njima, po daleko manjim uslovima od aktuelnih. Kako stoje stvari, Džordan bi trebalo da odmeni Marka Gasola u Gradu anđela, kako je Španac na izlaznim vratima kluba. Očekuje se da dobije veteranski minimum (2.600.000 dolara).

Jasno, u Lejkerse ne dolazi da zaradi, već da napadne prsten. Za 13 godina nije uspeo da ga osvoji, iako je mahom bio član ekipa koje su krojene da ga se domognu. Sada će biti deo još jedne koja je napravljena sa tim ciljem. Jezeraši su okupili daleko najiskusniju ekipu u ligi (bez Džordana prosek starosti 30,9 godina), kako bi se vratili na tron. Sada će se "staračkom domu" Lebrona Džejmsa pridružiti i 33-godišnji centar.

Daleko je Džordan od svog zenita, ali bi u kombinaciji sa Dvajtom Hauardom mogao da bude od koristi ekipi. Beležio je po 7,5 poena i skokova u proseku minule sezone, te je dokazao da i dalje može da igra na visokom nivou. U plej-ofu će svojim iskustvom biti od velike pomoći i to je pre svega nešto na šta Jezeraši računaju.

Podsetimo, sastav iz Los Anđelesa su ovog leta pojačali Rasel Vestbruk, Karmelo Entoni, Malik Monk, Kendrik Nan i Vejn Elington, kao i povratnici Ražon Rondo, Dvajt Hauard, Kent Bejzmor i Trevor Ariza. Deandre Džordan će najverovatnije biti poslednja akvizicija. Da li ova ekipa može da osvoji prsten?



tagovi

Deandre DžordanMark GasolLos Anđeles LejkersLA LejkersLebron Džejms

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara