Šabaz Nejpir i Aleksej Šved (©AFP, ©Star Sport)
Šabaz Nejpir i Aleksej Šved (©AFP, ©Star Sport)

Evroligaške transfer bombe: Zenit dogovorio NBA pojačanje, Šved se vraća u CSKA!

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.07.21. | 15:26

Strašni poslovi nadomak realizacije...

Dve evroligaške transfer bombe biće aktivirane u najskorije vreme!

Američki plejmejker portorikanskog porekla Šabaz Nejpir postaće novi košarkaš Zenita iz Sankt Peterburga, dok se Aleksej Šved izvesno vraća u moskovski CSKA!

Izabrane vesti

Četvrtak, 03.00: (1,60) Milvoki (13,0) Finiks (2,60)

Kakav dan u evropskoj klupskoj košarci! U Sankt Peterburg stiže igrač sa preko 300 utakmica u najjačoj košarkaškoj ligi sveta potpisaće ugovor na jednu godinu. Kako javlja španski portal Encenstando objavio je da je Nejpir bio prvi izbor Ćavija Paskvala na poziciji organizatora igre. Nejpir je najbolju sezonu karijere odigrao u Vašingtonu tokom sezone 2019/20 u kojoj je na 20 utakmica beležio 11,6 poena, 3,8 asistencija i 2,4 skoka. U Vizardse je stigao u februaru pošto ga je Minesota trejdovala u Denver u poslu četiri tima. Nejpir je zatim prebačen u Vašington u zamenu za Džordana Mekreja.

Bez angažmana je od proleća 2020. godine. Dakle, više od godinu dana. Ali, Ćavi Paskval veruje da će njegov dolazak praviti razliku. U NBA karijeri ima prosek od 7,1 poena, 2,5 podeljenih dodavanja i 1,9 uhvaćenih lopti na 17,4 minuta u igri.

Nejpirov transfer u Zenit znači da će Kevin Pangos najverovatnije karijeru da nastavi u NBA ligi. Kanađanin slovenačkih korena želi svim silama da se oproba u NBA ligi, zbog čega je na tržištu i čeka poziv s one strane Atlantika.

Zenit je ovog leta bio vrlo aktivan, pa su stigli Sergej Karasjov i Džordan Miki (obojica Himki), Dmitri Kulagin i Mindaugas Kuzminskas (obojica Lokomotova Krasnodar), Džordan Lojd (Crvena zvezda), te Konera Frankampa iz Mursije.

Ruski mediji javljaju da je sve spremno za promociju i povratak Alekseja Šveda u moskovski CSKA! Jedan od najboljih šutera i igrača Evrope je bez angažmana otkako se Himki praktično ugasio zbog finansijske krize, a kako se navodi, on je najbliži povratku u redove Armejaca za koje je igrao šest godina – od 2006. do 2012. I tu zapravo počeo profesionalnu karijeru.

Šved je sa CSKA osvojio evropsku titulu 2008. godine, kao i dve krune u VTB ligi, te četiri ruska prvenstva. U karijeri je još bio najbolji strelac Evrolige 2018, član idealne petorke elitnog takmičenja iste godine, te MVP, član prve postave i najbolji strelac Evrokupa 2017. godine. Bio je i najkorisniji igrač VTB lige 2017.

Prošle sezone je u Evroligi beležio bezmalo 20 poena na 33,3 odsto za tri poena, a naredna sezona biće mu dvanaesta u najjačem takmičenju na Starom kontinentu.

CSKA je ovog leta doveo Marijusa Grigonisa iz Žalgirisa i Vladimira Ivleva iz Parme, te produžio ugovore sa Nikitom Kurbanovim, Ifeom Lundbergom, Johanesom Fojtmanom, Ivanom Uhovim, Semenom Antonovim, a pre svih sa trenerom Dimitrisom Itudisom. Klub su napustili Darun Hilijard, Janis Strelnijeks, Majkl Erik, a nešto ranije i Majk Džejms.


tagovi

KK CSKA MoskvaZenit Sankt PeterburgEvroligaŠabaz NejpirAleksej ŠvedKevin Pangos

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara