Foto: twitter.com/zenitbasket; twitter.com/unicsbasket; ©MN Press
Foto: twitter.com/zenitbasket; twitter.com/unicsbasket; ©MN Press

Evropska pijaca: Miki u Zenitu, Fontekio napustio Berlin, seli se u Vitoriju, Kejnan ostaje u Uniksu

Vreme čitanja: 3min | sre. 07.07.21. | 19:59

Huventud angažovao veliko pojačanje, Bahčešehir rešio da osvoji Ligu šampiona

Zenit je nastavio da se pojačava. Ugovor sa klubom parafirao je i bivši košarkaš Himkija i madridskog Reala Džordan Miki. Amerikanac je parafirao jednogodišnju saradnju.

Miki je tako postao šesto pojačanje ekipe iz Sankt Peterburga ovog leta.

Izabrane vesti

"Bio sam izuzetno zadovoljan kada sam čuo da se Zenit interesuje za mene. Počastvovan sam što sam dobio ponudu kluba, koji je imao fantastičnu sezonu. Ćavi Paskval je sjajan trener, njegova filozofija mi je uvek bila bliska".

Minule sezone je bio verovatno i najbolji igrač Himkija, a u proseku je u Evroligi beležio 15,6 poena i 5,8 skokova po meču.

Pre Mikija su u redove Zenita stigli Sergej Karasjov, Dmitri Kulagin, Mindaugas Kuzminskas, Džordan Lojd i Koner Frankamp, a ugovore su produžili Aleks Pojtres, Bili Beron, Arturas Gudaitis i Mateuš Ponitka.

Italijanski reprezentativac Simone Fontekio napustio je redove berlinske Albe. Pre tačno godinu dana je parafirao saradnju sa nemačkim klubom, odigrao je odličnu sezonu, pa je privukao pažnju imućnijih ekipa.

Beležio je 10,6 poena po meču u Evroligi, a potom je u dresu italijanske reprezentacije eksplodirao na kvalifikacionom turniru u Beogradu i predvodio Azure do iznenađujućeg plasmana na Olimpijske igre.

Karijeru će po svemu sudeći nastaviti u Baskoniji, dok će šampion Nemačke na ime obeštećenja zaraditi 250.000 evra.

Uniks iz Kazanja je posle angažovanja trenera Velimira Perasovića krenuo u sklapanje tima za narednu sezonu. Tako je saradnja produžena i sa američkim košarkašem Ajzeom Kejnanom.

Ovaj 30-godišnji bek se jako dobro pokazao u svojoj prvoj sezoni u Evropi. Na 24 nastupa u Evrokupu je u proseku postizao 14,1 poen uz 3,1 asistenciju (prosečan indeks 12,1). Odličan je bio i u VTB ligi, gde je Uniks takođe poražen u finalu, a pod palicom Dimitrisa Priftisa je u proseku upisivao 14,3 poena po nastupu.

Kejnan je stavio paraf na još jednu jednogodišnju saradnju, a pre njega je to učinio Georgi Žbanov, dok je Džon Braun produžio ugovor na dve godine. Jedino pojačanje Uniksa zasad je talentovani Ruski košarkaš Vjačeslav Zajcev, dok je potvrđeno da je ekipu napustio Džordan Morgan.

Još jedan veliki transfer obavljen je u Evrokupu, Huventud je dobio ozbiljno pojačanje. Kako prenosi Eurohups, ugovor sa timom iz Badalone je potpisao američki košarkaš Brendon Pol.

Pol je minulu sezone igrao u Kini i Austarliji, ali iza sebe ima veliko iskustvo iz Evrope. Proveo je po sezonu u Evroligi sa Efesom i Olimpijakosom, kao i jednu u Evrokupu sa Nižnjim Novgorodom. Takođe, ima iskustvo i iz NBA lige, kako je sezonu 2017/18 proveo u dresu San Antonio Sparsa.

Ima 30 godina, nastupa na pozicijama "dva" i "tri" i jasno je da će predstavljati ozbiljno pojačanje za ekipu iz Badalone.

KVOTA DA ĆE HUVENTUD OSVOJITI EVROKUP - 15,0

Bahčešehir je ozbiljno rešio da osvoji FIBA Ligu šampiona, a čini se da pravi tim i da pomrsi račune favoritima u Turskoj. Posle najkorisnijeg igrača Evrokupa Džamara Smita, u redove istanbulske ekipe stigao je i doskorašnji košarkaš Panatinaikosa Ben Bentil.

Centar iz Gane ima 26 godina, ali i veliko isksutvo iza sebe u Evropi. Stigao je 2017. godine posle neuspešne epizode u Dalasu, zaigrao je za francuski Šalon. Nastupao je potom za Bilbao i Peristeri, da bi ga Panatinaikos preselio u svoje redove leta 2019. godine, zajedno sa trenerom Argirisom Pedulakisom.

Proveo je dve godine u Atini i osvojio dve titule u Grčkoj. Na 31 nastupu u Evroligi minule sezone u proseku je postizao šest poena uz 2,6 skokova.



tagovi

EvroligaEvrokupUNIKS KazanjKK ZenitAlba BerlinBaskonijaSimone FontekioDžordan MikiBahčešehirHuventudBrendon Pol

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara