Foto: KK Panatinaikos, Monako, MN Press
Foto: KK Panatinaikos, Monako, MN Press

Evropska pijaca: Okaro Vajt zvanično u Panatinaikosu, Hilijard se dogovorio sa Bajernom, Osetkovski u Asvelu

Vreme čitanja: 3min | sre. 14.07.21. | 15:44

Poslednje promene na košarkaškom tržištu...

Panatinaikos je nastavio da se pojačava. Zeleni su i zvanično predstavili Okara Vajta kao novo pojačanje. Vajt je zvanično potpisao sa Atinjanima ugovor na 1+1 godinu.

Vajt ima 29 godina, proveo je prošlu sezonu u Uniksu iz Kazanja. U VTB ligi postizao je 9,9 poena u proseku uz pet skokova kroz 18 utakmica. U Evrokupu je beležio slične brojke.

Izabrane vesti

Ujedno će mu prva sezona u Panatinaikosu biti i prva u Evroligi gde će debitovati. Pre Panatinaikos igrao je za Virtus, Aris, Majami, Vašington...

A, na pomolu je još jedno zvučno pojačanje za Bajern iz Minhena.

Darun Hilijard je već napustio CSKA, klub mu se zahvalio na društvenim mrežama, a kako javlja Sportando, Hilijard će karijeru nastaviti u Bajernu. On se navodno već dogovorio sa Bavarcima, dogovorio uslove, tako da se samo čeka ozvaničenje saradnje.

Hilijard je u CSKA stigao iz Baskonije, a u ruskom timu je proveo dve godine.

Asvel je doveo dobro pojačanje u vidu Dilana Osetkovskog. On je potpisao dvogodišnji ugovor, a proteklu sezonu proveo je u Ulmu. Tamo se jako dobro pokazao jer je prosečno davao 18 poena i pored toga beležio 5,3 skoka i 2,8 asistencije.

 

Pomenuli smo da će Okaro Vajt biti novajlija u Evroligi, a takva je sudbina i novog košarkaša Monaka, Parisa Lija.

Li je u tim iz Kneževine stigao iz Orleana gde je prosečno postizao 15 poena i beležio osam asistencija u francuskom šampionatu.

Radi se o košarkašu koji nastupa na poziciji plejmejkera, a karijeru je počeo u Antverpenu u Belgiji, a kasnije je nosio dres Brose Bamberga. Sada se popeo do nivoa Evrolige i biće saigrač Danila Anđušića u Monaku.

 

Pojačava se i Partizanov protivnik iz grupe A Evrokupa. Huventud iz Badalone doveo je krilnog centra Derika Vilisa. Ovaj momak stigao je u tim iz ACB lige iz Brindizija gde je u domaćem šampionatu davao 10,7 poena i beležio 8,1 skok.

Kada smo kod ACB lige, dodajmo da je Rafa Luž našao novi angažman. Bivši igrač Baskonije nastaviće karijeru u Bilbau, kao što je to ranije Eurohups najavio. Brazilac je sa timom iz Baskije potpisao jednogodišnji ugovor. Nije se naigrao previše košarke u Mursiji, a prošlu sezonu je završio u Litvaniji igrajući za Nevezis.

O tome da Kori Volden ide u Bajern ste već mogli da čitate na stranicama Mozzart Sporta.


tagovi

Darun Hilijard

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara