Crvena zvezda se rastala sa Korijem Voldenom, Amerikanac ide u Bajern

Vreme čitanja: 1min | sre. 14.07.21. | 14:34

Opet će sarađivati sa Andreom Trinkijerijem i Ognjenom Jaramazom

Crvena zvezda se sporazumno rastala sa Korijem Voldenom, ali uz adekvatno obeštećenje. Prema nezvaničnim saznanjima Mozzart Sporta, Amerikanac će karijeru nastaviti u Bajernu iz Minhena.

To ujedno znači da će ponovo biti u istom timu sa Ognjenom Jaramazom, te da će opet činiti bekovski tandem pod patronatom Andree Trinkijerija.

Izabrane vesti

"Kori Volden je imao dvogodišnji ugovor sa KK Crvena zvezda, a u drugi evroligaški klub odlazi uz propisano obeštećenje. KK Crvena zvezda se ovom prilikom se zahvaljuje Koriju na svemu što je uradio noseći crveno-beli dres tokom izuzetno teške takmičarske sezone 2020/2021, u kojoj je bio važan deo i imao velike zasluge za tri osvojena trofeja (odigrao 59 zvaničnih utakmica u Evroligi i ABA ligi)", stoji na zvaničnom sajtu Zvezde.

U debitantskoj sezni u Evroligi, Volden je imao prosek od 10,5 poena (šut za dva poena 46,2%, šut za tri poena 39%, slobodna bacanja 83,8%), 1,8 skokova, 2,3 asistencije za 23 minuta na terenu.

Bio je važan deo crveno-belog tima u toku većeg dela sezone, ali je zbog korona virusa propustio završni turnir Kupa Radivoja Koraća, a zatim je zbog povrede leđa bio na poštedi tokom prve dve utakmice finalne serije ABA lige, kao i za vreme plej-ofa Košarkaške lige Srbije.

Podsećanja radi, igrama u Crvenoj zvezdi privukao je pažnju ne samo Bajerna, već i Žalgirisa i Olimpijakosa.


tagovi

Kori Volden

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara