Nando De Kolo (©Shutterstock)
Nando De Kolo (©Shutterstock)

Fenerbahče demolirao Uniks, Đorđević ponizio Perasovića

Vreme čitanja: 3min | čet. 14.10.21. | 21:23

Turski tim silan na Bosforu

Iskaljen je bes, demonstrirana je sila, Aleksandar Đorđević očitao je lekciju Velimiru Perasoviću. Štuca Fenerbahče na početku Evrolige, pokazuje dva lica – jedno kod kuće, a drugo na strani. Tim Aleksandra Đorđevića ima polovičan učinak posle četiri runde, a oba trijumfa izvojevao je na Bosforu. Posle Crvene zvezde se i Uniks vratio pognute glave iz Istanbula - 80:41.

Mučio se Fenerbahče sa Crvenom zvezdom, ali je izašao na kraj. U Atini je protiv Panatinaikosa izgubio dobijenu utakmicu, da bi zatim u Alba u Berlinu surovo kaznila sve propuste turskog tima u završnici i nanela mu drugi poraz. Fenerbahče je pustio krv, a ranjeni lav je najopasniji. Neko je morao da plati ceh – kola su se slomila na Uniksu iz Kazanja. Ponižen je Uniks, nije dobacio ni do 50 poena. Jedva je prešao marginu od 40.

Izabrane vesti

Ruski tim je u Istanbulu više ličio na skup amatera, anonimusa pokupljenih sa prvog igrališta, nego na evroligašku ekipu. Velimir Perasović gledao je kako Uniks ponire, pati se i ništa nije mogao da promeni na Bosforu. Posle dva tesna poraza – od Zenita i Monaka kod kuće – te trijumfa nad minhenskim Bajernom, koji ima četiri poraza iz četiri utakakmice, došao je na red i debakl.

Kada Fenerbahče ide šut, teško će će se evroligaši vraćati iz Istanbula sa celim plenom. Najčešće će biti spasavaj se ko može. Bio je ovo jedan od onih dana kada nekome apsolutno ništa ne polazi za rukom, a Fenerbahčeove haubice imaju “vruću ruku”. Marijal Šajok, Nando De Kolo i Devin Buker bili su u elemento, Fenerbahče je u jednom momentu šutirao 60 odsto za tri poena, da bi na kraju pokvario procente.

Pregazio je Fenerbahče ekipu Uniksa, “zatvorio” je utakmicu do poluvremena. Jedina dilema bila je kolika će razlika biti. I hoće li Fenerbahče imati milosti. Nije se domaćin obazirao na plus na semaforu, nabijao je razliku, nisu marili Aleksandar Đorđević i njegovi momci hoće li poniziti Velimira Perasovića i košarkaše Uniksa. U nekoliko navrata je domaćin vodio duplo.

Agoniji Uniksa nije bilo kraja. Nekima od igrača ruskog tima ovo je najdužih 40 minuta u karijeri. Nimalo nije bilo prijatno stajati pred streljačkim vodom Fenerbahčea. Bolje je tim Aleksandra Đorđevića šutirao i za dva i za tri poena, imao više asistencija, nadskočio je rivala i zaključao reket. Samo su prodate lopte mučile Fenerbahče, da nije bilo njih, Uniks bi se još gore proveo. Za utehu makar nije dupla razlika na semaforu. Ako to ikakva uteha može biti...

Marijal Šajok bio je najproduktivniji. Za 26 minuta provedenih na parketu ubacio je 17 poena (imao i pet asistencija i četiri skoka), a Devin Buker dodao je jedan manje (bio najbolji kradljivac sa četiri iščačkane lopte). Dvocifren je bio i Nando De Kolo, koji je meč završio sa 13 poena i tri ubačena dalekometna hica, kao i Ahmet Duverioglu koji je stao nadomak dabl-dabl učinka - 10 poena i osam skokova. Marko Gudurić nije se istakao u trijumfu njegovog tima. Srpski rerpezentativac ubacio je četiri poena. U redovima Uniksa samo je Ajzea Kenan zabeležio dvocifren poenterski učinak - zaustavio se na 10 poena.

EVROLIGA - 4. KOLO

Četvrtak

Zenit - Bajern 79:71

/Miki 18 - Hilijard 24/

Fenerbahče - Uniks 80:41

/Šajok 17 - Kenen 10/

20.00: (2,15) Alba (14,5) Baskonija (1,80)

20.00: (1,80) Asvel (14,5) Makabi Tel Aviv (2,15)

Petak

19.00: (1,10) CSKA (23,0) Crvena zvezda (7,50)

19.00: (3,90) Monako (16,0) Barselona (1,30)

20.00: (1,17) Olimpijakos (20,0) Žalgiris (5,50)

20.30: (1,80) Milano (14,5) Efes (2,15)

21.00: (1,10) Real Madrid (23,0) Panatinaikos (7,50)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

KK FenerbahčeUNIKSUNIKS KazanjNando De KoloAleksandar ĐorđevićMarko GudurićEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara