Foto: ABA liga, Dragana Stjepanović
Foto: ABA liga, Dragana Stjepanović

Filijala Budućnosti od sledeće sezone u ABA ligi!

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.05.21. | 17:52

Studentski centar bolji od Sparsa u finalu ABA 2 lige, opet dobra partija Marka Tejića

Košarkaši Studentskog centra, inače radi se o filijali Budućnosti, igraće sledeće sezone u prvom rangu ABA lige!

To je poznato posle druge utakmice finala ABA 2 lige između Studentskog centra i Sparsa - 71:72. Tim iz Sarajeva jese pobedio u drugoj utakmici, ali sa manjom razlikom nego što je Studentski centar dobio prvi susret. Studenti su iz prve poneli 10 poena prednosti, a u drugoj utakmici tim iz BiH je pružio jači otpor i u završnici uneo dramu. Nije uspeo do velikog iznenađenja. Zbog bolje razlike Studentski centar ide u ABA ligu.

Izabrane vesti

Sparsi su odigrali bolje poslednju četvrtinu i na dva minuta pre kraja došli do pet poena prednosti čime su dobro zapretili favorizovanom protivniku. Ipak, Studenti su imali dovoljno snage da povuku ručnu poenima Marka Tejića i trojkom Megija i tako se direktno plasiraju u ABA ligu. Još jedna dobra partija Tejića. Završio je utakmicu sa 13 poena i čak 14 skokova!

Najefikasniji kod Studentskog centra u ovom meču bili su Megi sa 16 i Alen i Tejić sa po 13 poena. Amar Gegić je ubacio 19 za Sparse, a 16 je dodao Kamenjaš.

Od početka šampioanta ABA 2 lige Studenstki centar bio je favorit za osvajanje, a i u drugom meču finala košarkaši Nenada Trajkovića nisu želeli da dovode ništa pod znak pitanja već su od samog starta krenuli bolje i napravili osam poena prednosti već u prvoj deonici.

Odbrana Studenata je funkcionisala besprekorno, a Sparsi su u prvih 10 minuta ubacili samo 13 poena. Kasnije su se raspucali, ali je domaći sastav nekako uspevao da održi prednost i u ovoj utakmici, a posebno kada se na to doda pomenutih 10 poena prednosti iz prvog meča. Na kraju jeste bilo klimavo po favorita. Međutim, Sparsi nisu imali snage za iznenađenje.

Sparsi će imati novu šansu za plasman u ABA ligu kroz baraž sa Splitom. Tada će se igrati na dva trijumfa, a tim iz Dalmacije moći će da računa na prednost domaćeg terena.


tagovi

Studentski centarABA ligaABA 2 liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara