Sašo Filipovski (©Starsport)
Sašo Filipovski (©Starsport)

Filipovski pred Krku: Izgubljene lopte da svedemo na minimum

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.12.20. | 13:31

"Timski i pametno"

Košarkaši Partizana nakon poraza u Evrokupu od Burža (73:71) u subotu gostuju ekipi Krke u Novom Mestu (17.00) u okviru 11. kola ABA lige. Crno-beli gostovanje u Sloveniji dočekuju sa petog mesta na tabeli sa učinkom od pet pobeda i isto toliko poraza, dok je Krka osma sa pobedom manje (4-6).

Trener Sašo Filipovski ističe da je pred Crno-belima neugodan protivnik, a akcenat stavlja na izgubljene lopte.

Izabrane vesti

"Krka je neugodan protivnik zato što postavljaju igru dosta riskantno. Odlučiće se sigurno kome će ići ispod, koga će da puštaju. Mi moramo da odigramo sa visokom koncentracijom, a pogotovu moramo da držimo odbranu i skok u visokom ritmu, da koristimo svoje prednosti. U napadu smo u poslednjoj utakmici imali 17 izgubljenih lopti, pre toga u dve utakmice 7 i 8 što je bilo dobro. Tako da moramo da svedemo broj izgubljenih lopti na minimum i da igramo timski i pametno", izjavio je Filipovski.

Tokom sedmice na izmaku su košarkaši Partizana saznali i imena svojih protivnika u Top 16 fazi Evrokupa, igraće sa Lokomotivom Kubanj, Metropolitanom i Trentom. Filipovski je zadovoljan izborenim plasmanom u drugu fazu, navodi i da će svaki susret biti važan.

"Borili smo se za viša mesta, nije nam uspelo i završili smo na toj četvrtoj poziciji. Zadovoljan sam što smo se kvalifikovali, u odnosu na situaciju. Ako želiš biti najbolji, moraš se boriti sa najboljima. Igramo šest utakmica i svaka je važna, svaki protivnik je jak, svaki je poseban, imaju svoj sistem igre. Daćemo sve od sebe. Ići ćemo ponovo korak po korak. Nadam se da će i sreća da se okrene, pa da mi dobijamo utakmice za poen", naveo je trener Partizana Sašo Filipovski.

Do kraja godine Partizan očekuje i duel sa Venecijom u Evrokupu, koji je na programu 29. decembra (20.30).


tagovi

ABA ligaKrkaKK PartizanSašo Filipovski

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara