Foto: twitter.com/FRABasketball
Foto: twitter.com/FRABasketball

Francuzi objavili spisak za Olimpijske igre: Šest NBA igrača, bivši centar Zvezde među rezervama

Vreme čitanja: 2min | pet. 21.05.21. | 12:49

Jedan od najboljih defanzivaca NBA lige Rudi Gober među igračima koji su dobili i prihvatili poziv Vensana Kolea

Selektor francuske reprezentacije Vensan Kole objavio je spisak od 16 imena za Olimpijske igre u Tokiju (košarkaški turnir se igra od 24. jula do osmog avgusta). Imaće pravo da povede 12 košarkaša, pa se na listi rezervi nalaze četiri imena. Među igračima koji bi sigurno trebalo da putuju u Japan, ukoliko ne bude iznenađenja i nepredviđenih okolnosti (povreda), nalaze se i Rudi Gober iz Jute, Nikola Batum iz Klipersa, Evan Furnije iz Bostona, Timoti Luvavu Kabaro iz Bruklina i Frenk Nilikina iz Njujorka.

Subota, 18.00: (3,50) Limož (16,0) Monako (1,35)

Izabrane vesti

Deluju Francuzi zaista moćno, pa nema sumnje da će biti među favoritima za prolazak u četvrtfinale i pored činjenice da se nalaze u grupi sa selekcijom Sjedinjenih Američkih Država. U Grupi A nalazi se i Iran, dok će je dopuniti pobednik kvalifikacionog turnira u Viktoriji (Grčka, Kina, Kanada, Urugvaj, Češka ili Turska).

Uz petoricu NBA igrača, Kole je na spisak uvrstio i zvezdu Fenerbahče Nanda De Koloa, iskusnog pleja Asvela Tomasa Ertela (očekuje se da karijeru od leta nastavio u Realu), kao i centar madridskog Reala Vensan Poarije. Put Madrida bi ovog leta mogao da krene još jedan igrač sa Koleovog spiska, krilni centar Asvela Geršon Jabuzele, a tu je i Amat Embaje koji je imao sjajnu sezonuu dresu Pinar Karšijake, kao i još jedan košarkaš ekipe iz Vilerbana Mustafa Fal i na kraju plejmejker Gran Kanarije Endru Olbisi.

Na spisku rezervi nalaze se još četiri imena, a među njima je i bivši centar Crvene zvezde Matijas Lesor, koji je imao blistavu sezonu u dresu Monaka. Uz snažnu "peticu" tu su i Isaija Kordinije (Nanter), Vilijam Hauard (Asvel), kao i još jedan igrač iz najjače lige sveta, Aksel Tupan koji brani boje Milvoki Baksa (dvosmerni ugovor).


SPISAK FRANCUSKE ZA OLIMPIJSKE IGRE

Endru Olbisi (Gran Kanarija), Nikola Batum (LA Klipers), Nando De Kolo (Fenerbahče), Mustafa Fal (Asvel), Evan Furnije (Boston), Rudi Gober (Juta), Toma Ertel (Asvel), Timoti Luvavu Kabaro (Bruklin), Amat Embaje (Pinar), Frank Nilikina (Njujork), Vensan Poarije (Real Madrid), Geršon Jabuzele (Asvel)

Rezerve: Isaija Kordinije (Nanter), Vilijam Hauard (Asvel), Aksel Tupan (Milvoki), Matijas Lesor (Monako)


tagovi

FrancuskaOlimpijske igre 2021Vensan KoleMatijas LesorRudi GoberEvan FurnijeNando De KoloNikola BatumToma ErtelVensan PoarijeTimoti LuvavuAksel Tupan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara