Lonzo Bol (©AFP)
Lonzo Bol (©AFP)

Frka u Nju Orleansu, Klipersi krenuli po Lonza, otac Lavar odmah zahteva trejd

Vreme čitanja: 3min | pet. 19.03.21. | 17:02

Pelikansi u nezgodnom položaju

Nije tajna da je Lavar Bol ne samo kontroverzna figura NBA sveta, već i čovek čija potreba da uvek bude u centru pažnje i kontroliše budućnost svojih sinova ne dozvoljava da vodi normalan život. Otkako su se njegovi naslednici pojavili na košarkaškoj mapi, ne prestaje sa javnim istupanjima koja uglavnom debelo prevazilaze granicu dobrog ukusa, ali nekako uspeva da sebe i dalje čini relevantnim faktorom...

02.00: (1,40) Denver (14,0) Čikago (3,35)

Izabrane vesti

Tako je vest o interesovanju Los Anđeles Klipersa za Lonza uspeo da potera na svoju vodenicu i sebe učini najvažnijim likom priče. Prema pisanju dobro obaveštenog novinara Marka Stajna Klipersi traže “unapređenje“ na polju organizacije igre pre kraja prelaznog roka 25. marta, a prvi pik druge franšize iz Los Anđelesa je upravo Lonzo Bol. Razlog zbog kojeg Klipersi pokušavaju da dovedu novog plejmejkera je taj što nedostaje raznovrsnosti. Patrik Beverli se muči s povredama cele sezone, dok su Lu Vilijams i Redži Džekson pre svega skoreri, pa onda kreatori, dok Klipersima baš nedostaje klasičan organizator igre. I tu je Bol iskočio kao prva ideja.

-----------------------

Mozzart asistenti dolaze na vaš prag radi uplate depozita - svakog dana biće dostupni od 08 do 22, a brojeve telefona na koje ih možete pozvati pronađite OVDE.

-----------------------

Možda najveći problem Klipersa u pregovorima s upravom Pelikansa je nedostatak budućih pikova, zbog čega Stajn ističe da bi za realizaciju trejda morao da bude uključen i treći klub. Bol iza sebe dosad ima najbolju sezonu karijere. Na 38 utakmica beleži 14,2 poena na 42 odsto iz igre i 38 odsto za tri poena, ali mnogo je važniji podatak da deli 5,6 asistencija. Jasno je da bi mu se statistika verovatno dodatno poboljšala kada bi zaigrao kraj Kavaja Lenarda i Pola Džordža, ali još se traži formula za realizaciju trejda.

Pelikansi najradije ne bi davali Bola jer prosto za to nema potrebe, pogotovo ne timu koji ne može mnogo toga da ponudi zauzvrat. Pelsi su u teoretskoj igri za plej-of, a Sten Van Gandi je navodno veliki protivnik odricanja Bola.

S druge strane, Pelikansi će u narednih pet-šest dana biti pod ozbiljnim pritiskom jer je Lavar Bol već javno rekao kako ne može da gleda svog sina u Nju Orleansu i da trejd mora da se dogodi što pre.

“Ne znam šta će Pelikansi da urade, ali lično se nadam da će ga trejdovati što pre. Ne volim da gledam kako moj sin igra u Nju Orleansu, jednostavno ne može da ostane tamo“, izjavio je Lavar i nastavio:

“Lonzo je oduvek bio plejmejker. Ne znam zašto pokušavaju da ga pretvore u defanzivnog specijalistu, a da u napadu stoji u ćošku i šutira trojke. Uz to Zajona Vilijamsona i Brendona Ingrama teraju da budu nešto što nisu. Oni nisu plejmejkeri, nego skoreri. A Pelikansi stalno trpaju loptu u njihove ruke“.

U ovom trenutku teško je videti da će trejd biti realizovan, prvenstveno jer bi za Kliperse ovo bio preveliki zalogaj.



tagovi

Lonzo BolLavar BolNBA ligaNju Orleans PelikansLos Anđeles Klipers

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara