Foto: AFP
Foto: AFP

Gonzagina mašinerija na Fajnal foru, sudija se onesvestio (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 31.03.21. | 03:23

Trijumf Buldoga protiv Južne Kalifornije uz neprijatnu scenu u prvom poluvremenu. UCLA izborila plasman u završnicu pobedom nad Mičigenom

Očekivano – Gonzaga je na Fajnal foru Martovskog ludila. Ali, može se reći da je neočekivano lako savladala Južnu Kaliforniju i potpuno je nadigrala u svim segmentima igre. Očekivao se svakako veći otpor Kalifornije. Od početka do kraja bila je to dominacija Gonzagine mašinerije - 85:66 (49:30).

Dru Timi je leteo u prvom poluvremenu po parketu, mučio je visoke košarkaše sa Univerziteta Južna Kalifornija. Jednostavno nisu mogli da nađu rešenje za odličnog Timija. Trenutno je u vrlo dobroj formi što je i pokazao tako što je pronalazio 100 načina da ugrozi koš USC-a. Završio je meč sa 23 poena, dok su Sags i Kispert dodali po 18.

Izabrane vesti

Upravo se očekivalo da Kalifornija može sa visinom da parira Gonzagi, ali Timi je imao drugačiju ideju. Delovao je USC prilično uplašeno u prvom poluvremenu i davale su se male šanse Kaliforniji da može da se vrati u igru, mada su Ajzea (19p) i Evan Mobli pokušavali da drže svoj tim u igri.

Inače, vrlo neprijatna scena dogodila se u prvom poluvremenu ovog duela kada se jedan od sudija, Bert Smit, samo srušio na parket, tom prilikom se i onesvestio, ali je srećom brzo uspeo da se oporavi i dođe u svesno stanje. Iznet je van terena na nosilima, posle čega mu je ukazana pomoć, a kasnije je odveden na dodatne preglede.

Zaista nije izgledalo dobro u momentu kada je kolabirao, od Lebrona Džejmsa, pa nadalje, ljubitelji košarke su se dobro uplašili za njegovo zdravlje.

Ni u drugom poluvremenu nije USC uspeo da pruži neki jači otpor, Timi, Sags i Kispert su bil dominantni i gurali su bez problema Gonzagu do Fajnal fora. Na kraju očekivan rezultat. Zaista ozbiljna dominacija Gonzage. Vrhunska košarka. Ove sezone – 30 utakmica, 30 pobeda Gonzage.

Verovatno i prvog favorita za osvajanje...

U drugom četvrtfinalu sastali su se Mičigen i UCLA, imao je Mičigen ulogu blagog favorita, ali je izgubio – 51:49.

Igrala se neizvesna završnica, UCLA je došao do dva poena prednosti, potom se došlo do penal završnice, da bi Mičigen imao poslednji napad na šest sekundi do kraja, Majk Smit je promašio trojku za pobedu. Bilo je blizu, ali nije ušlo. Posle toga Mičigenu je ostalo samo pola sekunde iz čeonog auta, Vagner je šutirao za tri poena, ali ni on nije bio precizan.

UCLA se tako plasirao na Fajnal for posle 13 godina čekanja... I u polufinalu će igrati protiv Gonzage. Ljubitelje košarke čeka vrhunska završnica Martovskog ludila.

ELITE 8

Utorak

Hjuston - Oregon Stejt 67:61

Bejlor - Arkanzas 81:72

Sreda

Gonzaga - Južna Kalifornija 85:66

Mičigen - UCLA 49:51

FAJNAL FOR

3/4. april

Bejlor - Hjuston

Gonzaga - UCLA

* termini polufinala su 3. april u 23.00 i 4. april u 2.30

6. april

3.00: FINALE

 

 


tagovi

NCAAGonzaga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara