Goran Grbović (©Star sport)
Goran Grbović (©Star sport)

Goran Grbović: Večiti će 99 odsto igrati Evroligu sledeće sezone, ali one tamo...

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.05.24. | 09:32

"Da sam na njihovom mestu, ne bih ništa razmišljao i izašao bih iz ABA lige i počeo da radim na stvaranju jake Košarkaške lige Srbije", kaže direktor Beogradske arene u razgovoru za Informer

Aktuelna sezona u Evroligi primakla se kraju, a u susret novoj takmičarskoj godini goruće pitanje je ko će biti učesnici elitnog evropskog takmičenja, među košarkaškim ljubiteljima u Srbiji, čini se, jedino važno u ovom trenutku. A, direktor Beogradske arene Goran Grbović smatra da pristalice večitih nemaju previše razloga za brigu, jer će njihovi timovi izvesno biti deo Evrolige za narednu sezonu.

Prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović nedavno je umirio navijače svog kluba izjavom kako će 'crveno-beli kao osvajači ABA lige biti deo evropske elite', da bi ih potom generalni dirketor Evrolige Paulijus Motijeunas zabrinuo napomenuvši kako 'titula u domaćem šampionatu više nije garancija'. Ipak, Grbović u razgovoru za Informer kaže kako će i Partizan Mozzart Bet ne bi trebalo da brinu za predstojeću sezonu, ali već za onu tamo...

Izabrane vesti

"Partizan i Zvezda će 99 odsto igrati Evroligu naredne sezone, ali one tamo biće potpuno drugačije. Da sam na mestu večitih, ne bih ništa razmišljao i izašao bih iz ABA lige i počeo da radim na stvaranju jake Košarkaške lige Srbije. Ali KLS mora u korenu da se restartuje i da se napravi plan. Partizan i Zvezda su poslednje dve sezone uticali na popularnost Evrolige. Na svakoj utakmici Partizana prisustvujem, što kao navijač, što kao direktor Arene. Papirić jedan nije pao na teren, a Evroliga to vrlo dobro zna. Veliku podršku imala je i Zvezda i mislim da Evroliga to vrlo dobro zna i ceni", poručio je Grbović za Informer.

Podsetimo, specijalnoj pozivnici Evrolige nadaju se Valensija, Alba, Virtus i beogradski timovi, a kako su u igri četiri 'vajld karte', jasno je da će jedan klub izvisiti.

"Vidim da se priča da Valensija neće igrati naredne sezone, možda zbog nekih poslovnih stvari, ali one tamo sigurno hoće. To je klub koji ulaže ozbiljan novac. Ako ljudi misle da će se Evroliga odreći Asvela... Ne verujem. Toni Parker je uložio mnogo para. Videćemo kakve će standarde postaviti klubovi vlasnici, ali i Partizan i Zvezda i te kako imaju svoje argumente."

Govorio je bivši as crno-belih i o potrebi večitih rivala da u budućnosti pronađu jake izvore finansiranja.

"Klubovi moraju da priđu problematici koju zahteva Evroliga, prevashodno da budu finansijski nezavisni od države. Realno gledano, ne bi opstali da nema države. Potrebno je da nađu nove načine finansiranja i da, koliko god to teško delovalo, držeći se za ruke pređu tu svečanu granicu ulaska u Evroligu. Neka budu nešto slično kao Panatinaikos i Olimpijakos", zaključio je Grbović priču za Informer.


tagovi

KK PartizanPartizan Mozzart BetKK Crvena zvezdaGoran Grbović

Obaveštavaj me

KK Partizan
KK Crvena zvezda
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara