Britni Grajner (AFP)
Britni Grajner (AFP)

Grajnerova ove sezone zakucala kao i sve WNBA igračice zajedno za 25 godina (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.08.21. | 11:20

Zvezda Finiksa 17. put zakucala u profi karijeri

Ekipa Finiksa pobedila je Njujork sa 106:79 i ženskoj NBA ligi, što i nije neka posebna vest za ljubitelje košartke sa ove strane Atlantika. Ali jeste vest da je Britni Grajner dva od svojih 26 poena upisala zakucavanjem, trećim u ligaškom delu sezone, čime je lični, ujedno i WNBA rekord po broju zakucavanja u regularnom delu sezone podigla na 15.

Zanimljivo da su sve ostale igračice od osnivanja WNBA lige uspele da zakucaju samo tri puta tokom regularnog dela sezone.

Izabrane vesti

Inače, osim Grajnerove, samo je još šest košarkašica na najatraktivniji način probacivalo loptu kroz WNBA obruče, računajući mečeve u ligaškom delu i na ol-staru.

Prva je to učinila legendarna Liza Lesli u duelu regularnog dela sezone 2002. godine između LA Sparksa i Majamija. Prva je zakucala i na ol-star meču 2005.

Mišel Snou je zakucala na ol-star meču godinu dana kasnije, a Kendis Parker dva puta u tri dana 2008, na ligaškim duelima protiv Indijane i Sijetla.

Silvija Faules je kucanjem obradovala gledaoce ol-star duela 2009, da bi od maja 2013. do jula 2017. usledila serija od 13 zakucavanja Britni Grajner, koju je prekinula Džonkvel Džons na ol-star meču 2017.

Na spisak devojaka koje su zakucavale, ali na ol-star okupljanjima, 2018. godine upisala se Liz Kembidž, dok je Grajnerova 2019. zakucala 14. put u WNBA karijeri, a 12. u regularnom delu sezone.

Ove godine Grajnerova, koja je tokom četvorogodišnjeg studiranja na univerzitetu Bejlor sa 18 kucanja oborila NCAA rekord, zakucala je krajem maja protiv Dalasa, početkom juna u duelu sa Čikagom i prethodne večeri protiv Njujorka.


tagovi

WNBABritni Grajner

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara