Kevin Panter (©MN Press)
Kevin Panter (©MN Press)

Hajde da pričamo o dva lica Kevina Pantera

Vreme čitanja: 4min | ned. 18.02.24. | 10:54

Prvi je zaslužio pohvale kada je dva puta bacio na kolena Real Madrid, još i više kada je doneo toliko čekanu titulu u Jadranskoj ligi, prvi je u koga treba gledati nakon još jednog izgubljenog finala

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Niša)

Nedugo pošto se fokus sa parketa dvorane Čair prebacio na studio televizije Arenasport, Vlade Đurović je izneo mišljenje kako je "Kevin Panter uradio sve što je bilo do njega da Partizan izgubi", čime je rekao ono što je verovatno deo navijača pomislio.

Izabrane vesti

Nije birao reči prekaljeni trener, uostalom nije štedeo ni Adama Hangu sa druge strane, s tim da je nekadašnji as madridskog Reala na kraju završio sa peharom u rukama, dok je kapiten Partizan Mozzart Beta ostao bez Žućkove levice i posle četvrtog pokušaja.

Grubo je zvučalo sve ono što je Vlade Đurović izjavio i kontraproduktivno je da se bilo ko etiketira na taj način. Ipak, ostaje utisak koji se posle finala još više iskristalisao, da se Kevin Panter nalazi u padu forme što sve ozbiljnije utiče na njega, samim tim i na rezultat Partizan Mozzart Beta.

Kapiten crno-belih je tokom nešto više od dva sata košarke u niškoj dvorani pokazao dva lica. Prvo je do ekstaze dovodio klupske pristalice na tribinama i kraj malih ekrana, zatim je te iste ljude dovodio do ludila odlukama koje je donosio.

Posle 18 poena u prvom poluvremenu, Panterov napadački učinak je iščezao i pretvorio se u prah i pepeo. Bez obzira na neke bitne uhvaćene lopte, nanizao je sedam promašaja iz igre, od toga četiri sa distance, te nanizao svih pet izgubljenih lopti, koliko je stajalo kraj njegovog imena kada se derbi završio.

Rastrzan između odličnog poluvremena i želje da nastavi istim ritmom, Kevin Panter je uveo sebe u kontraritam kojim je iz najbolje namere počeo da čini loše stvari po Partizan Mozzart Bet. Ona sekvenca iz završnice, kada je posle vezanih koševa Džejmsa Nanelija i Alekse Avramovića - u kojim je on imao direktan uticaj ofanzivnim skokom i asistencijom - ispalio dva ishitrena hica i zatim u trećem napadu dao loptu direktno u ruke Nemanji Nedoviću, čime je otvorio kontru za zakucavanje Adama Hange, obeležila je njegovu partiju u finalu Mozzart Kupa Radivoja Koraća. I ostaće mu kao (još jedna) mrlja u crno-belom radnom portfoliju.

Pre finala tražio se Kevin Panter iz finala Jadranske lige. Partizan ga je dobio, samo ne dovoljno dugo da u jutru posle finala bude ponovo izdignut na pijedestal kao heroj u očima navijača. Stopio se u sivilo ekipe koje je sve izraženije, mada je jedan od retkih koji zapravo pokušava da uradi nešto konkretno kako bi Partizan povratio boju.

Zvuči gotovo neverovatno, ali Panter je u 2024. godini odigrao samo jednu izuzetnu rolu sa kojom je vodio Partizan Mozzart Bet do pobede. Bilo je to protiv Asvela drugog dana januara, kada je ubacio 22 poena za 18 minuta. Od tada su sve njegove dvocifrene partije dolazile u porazima Parnog valjka. Sve je to verovatno samo sticaj okolnosti, jer su upravo njegove simultanke odmah po izlazu iz povrede dale Partizanu seriju od devet pobeda u svim takmičenjima.

Kevin Panter je definitivno podbacio u drugom poluvremenu jučerašnjeg finala i nije jedini, ali je među najodgovornijima za poraz. Prvi je zaslužio pohvale kada je bacio Real dva puta na kolena u Madridu, pogotovo kada je posle decenije čekanja vratio jadransku krunu, sada je prvi u koga treba gledati posle još jednog izgubljenog finala. Ne da bi se u njega upiralo prstom, mada jeste zaslužio svoj deo kritika...

Kao kapiten Partizan Mozzart Beta i prva zvezda tima za koju je navodno plaćeno više od dva miliona dolara kako bi odbio Barselonu i Panatinaikos, kao neko ko je već nosio ekipu na svojim leđima i jako dobro zna šta ekipi znači svaka pobeda ili trofej, prvi je trebalo da stane na loptu i izabere bolja rešenja. Nije to učinio, a posledica njegovih odluka jeste srljanje u koje su ušli i drugi prvotimci, što je naposletku dovelo do poraza od Crvene zvezde.

Partizan Mozzart Bet je duže vreme u krizi i krivicu ne snosi samo Panter, već ceo tim koji se neretko krije iza svog kapitena i njegovog nedostatka straha da proba kada su drugima ruke vezane. To je bio slučaj i sinoć. Verovatno je i momak iz Bronksa preterivao u ispucavanju, takođe ni drugi članovi tima nisu imali hrabrosti ili rezona u pokušajima, što ih je dovelo do toga da se povuku i prepuste odgovornost Kevinu Panteru i Zeku Ledeju.

Ako pitate većinu onih koji su sinoć bili u Čairu, verovatno će stati u odbranu svog kapitena, iako svesni da je možda ovaj put najmanje zaslužuje. Kevin Panter je utakmica nalik finalu Kupa već imao ko zna koliko tokom karijere, ali je uvek znao da ispliva na površinu i vrati dobrim za strpljenje.

Za prošlogodišnji sekund 'mraka' iskupio se titulom u Jadranskoj ligi. Možda će sveukupno loše drugo poluvreme iz Niša uspeti da nadomesti kada bude najvažnije...



tagovi

Kevin PanterKK PartizanPartizan Mozzart BetMozzart Kup Radivoja KoraćaKup Radivoja KoraćaKup Radivoja Koraća 2024.

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara