Adam Hanga u prodoru (©Starsport)
Adam Hanga u prodoru (©Starsport)

Hanga: Kada dobro krene – ne treba previše da letiš, niti da padaš posle poraza

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.10.23. | 22:28

„Počeli smo zaista sjajno, lično nisam očekivao, takav procenat šuta od početka“, kaže Zvezdino krilo

Atraktivna pojačanja stigla su tokom leta na Mali Kalemegdan, a jedno od najvećih definitivno je – Adam Hanga. Igrač kakve Duško Ivanović preferira: doprinosi na obe strane parketa, puni sve kolone.

Na evroligaškoj premijeri u crveno-belom nije imao imresivne brojke, nije ga služio šut sa distance. Usporio je, podredio se kolektivu i na sedam poena dodao četiri skoka, tri asistencije i dve ukradene lopte. Odradio je tonu sitnog posla, doprineo ubedljivom trijumfu nad Asvelom posle koga će svima u Crvenoj zvezdi biti lakše.

Izabrane vesti

Crveno-beli nisu nabacili dodatni pritisak, rasteretili su se. Vrhunski su šutirali, ubacili su čak 17 trojki – imali 50 odsto šuta sa distance – u odlično popunjenoj Areni. Atmosferom je bio impresioniran i Adam Hanga.

„Veoma lepo. Neverovatna atmosfera, hvala navijačima. Počeli smo zaista sjajno, lično nisam očekivao, takav procenat šuta od početka. Zaslužili smo pobedu, naporno smo radili tokom priprema. Tako da je ovo nagrada, ali ništa više. Prva utakmica tek. Ne treba previše da letiš, previše da padaš posle poraza. Ali naravno da smo srećni što smo krenuli“, rekao je Adam Hanga.

Crvena zvezda je pregazila Asvel, ali daleko od toga da je sve bili sjajno. Sitne greške su tu, a šta treba popraviti?

„Sve. Procenat šuta je bio glavni razlog večerašnje pobede, ali moramo da pronađemo naš način da malo bolje funkcionišemo kao tim. Mada još je početak sezone, to su trenuci kada tražiš put, pet momaka se traži. Igrali smo sa toliko različitih postava, moramo da se upoznamo. Korak po korak, najvažnije je da učimo iz grešaka“.

Veliki broj članova crveno-bele porodice bio je na tribinama, prve redove popunili su fudbaleri, a tu je bio i Novak Đoković.

„Superstar. Hvala svim navijačima. Biće nam potrebni tokom cele sezone, i u dobrim i u lošim trenucima“.

Imao je Adam Hanga podršku porodice...

„Zaista sam želeo da budu na prvoj utakmici, ne sećam se kada su me poslednji put gledali, tako da je cela porodica došla da me gleda. Poseban trenutak za mene. U ovakvoj atmosferi biće to i za njih doživotna uspomena. Zato sam otišao da ih zagrlim... I da im kažem da idu kući, jer sutra je škola“, završio je Adam Hanga.



tagovi

Adam HangaKK Crvena zvezdaKK AsvelEvroliga

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara