Hanga i Jaramaz (©MN Press)
Hanga i Jaramaz (©MN Press)

Hanga: Već u ponedeljak da pokažemo da smo bolji tim, ljut sam zbog poraza

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.10.23. | 21:29

“Nismo donosili dobre odluke, oni su pogodili neke dobre šuteve. U napadu smo imali nekoliko grešaka, to ih je pokrenulo. Nismo imali dobar defanzivni balans i to su oni iskoristili“, rekao je iskusni košarkaš

Od očaja, do sjaja i nazad. Crvena zvezda je počela večiti derbi sa zaostatkom od 15 poena, uspela do poluvremena da sve nadoknadi i zatim ode na 13 razlike na startu poslednje deonice, a onda sve uprskla.

Imali su crveno-beli dobru šansu da dobiju snažan impuls samopouzdanja i dobiju najvećeg rivala u njegovom dvorištu, ovako ekipi Janisa Sferopulosa ostaje šansa za revanš u ponedeljak. Adam Hanga veruje da će ekipa tada biti još bolja, iako se ponovo igra pred 20.000 navijača crno-belih.

Izabrane vesti

“Počeli smo utakmicu jako loše, bili u ozbiljnom zaostatku odmah, 15-17 poena. Moralismo da se borimo da nadoknadimo taj zaostatak. Posle toga, ako želimo da gledamo pozitivne stvari, kontrolisali smo utakmicu 28 minuta. Igrali smo jako dobru košarku, lopta se lepo kretala, igrali odbranu“, rekao je Hanga i dodao:

“U poslednjoj četvrtini smo definitivno podbacili, dali smo im da ubace 35 poena. Nije trebalo to da dozvolimo, jer smo ih držali na samo 11 poena u trećoj četvrtini. Taj period utakmice pokazuje kako treba da igramo u nastavku sezone, to nam je putokaz za dalje. Već nas u ponedeljak čeka novi derbi, život ide dalje, sada imamo novu šansu da pokažemo da smo bolji tim“.

Nije bilo lako vratiti se posle tolikog zaostatka...

“Mi smo promašivali, oni su pogađali sve, uključujući i mene. Počeli smo malo nervozno, promašivali smo sve, oni su to iskoristili da dođu do lakih poena. Dobra stvar je da smo se vratili u utakmicu, da smo se borili. Nismo spustili glavu, nego smo se borili, nismo pali, nismo pričali sa sudijama i navijačima. Ostali smo u utakmici i to je važno“.

Šta vam je prolazilo kroz glavu kada ste imali 13 razlike u poslednjoj četvrtini, a onda sve ispustili?

“Nismo donosili dobre odluke, oni su pogodili neke dobre šuteve. U napadu smo imali nekoliko grešaka, to ih je pokrenulo. Nismo imali dobar defanzivni balans i to su oni iskoristili“.

Kako si se osećao u svom prvom večitom derbiju?

“Bilo mi je sjajno, ovo su utakmice koje svi žele da igraju. Lepo je videti koliko srpski narod voli večiti derbi. Igrao sam mnogo utakmica u karijeri, ali ovo je nešto posebno što imate i treba da budete ponosni. Izuzetno sam ljut zbog poraza, ali idemo dalje“.

Drugi večiti derbi u četiri dana igra se u ponedeljak od 20 časova. Domaćin je opet Partizan Mozzart Bet, sada u Jadranskoj ligi.


tagovi

Adam HangaKK Crvena zvezdaEvroliga

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara