Janis Sferopulos (©Starsport)
Janis Sferopulos (©Starsport)

Sferopulos: Dobra odbrana 30 minuta, ali imali smo samo tri treninga; Ima stvari oko kojih možemo da gradimo igru

Vreme čitanja: 3min | čet. 26.10.23. | 21:16

Trener Crvene zvezde izneo utiske posle derbija

Vatreno krštenje za novog trenera Crvene zvezde. Derbi pred 20.000 navijača Partizan Mozzart Beta. Imao je Janis Sferopulos pobedu u šaci, ali Aleksa Avramović je u poslednjem kvartalu napravio prevagu u korist domaćeg tima. Imali su crveno-beli prilika i u samoj završnici da prelome meč, ali je u odlučujućim trenucima Miloš Teodosić nekarakteristično promašio dva slobodna bacanja i šut sa distance.

Novi strateg crveno-belih zadovoljan je onim što je video, ali je svestan da je potrebno još dosta toga menjati...

Izabrane vesti

"Čestitam igračima, jer način na koji smo igrali je pokazao da smo lako mogli da dobijemo. Bilo nam je važno da se posle tri zajednička dana pokažemo u dobrom svetlu. Većim delom utakmice smo bili veoma dobri. Nije lako igračima da se priviknu, da u ovom tranzicionom periodu igraju meč kao što je derbi. Posle lošeg početka smo podigli koncentraciju, kontrolisali dešavanja u drugoj i trećoj četvrtini, bili dobri na oba kraja terena. Izgubili smo koncentraciju u poslednjoj četvrtini, dozvolili lake poene, lako gubili loptu. U tom trenutku smo dozvolili protivniku da postigne 35 poena. To je mnogo na strani kada izgubite", izjavio je Sferopulos i nastavio:

"Ipak, tu je i mnogo pozitivnih stvari. U procesu smo da promenimo filozofiju na terenu. Iako smo razočarani zbog poraza, ima pozitivnih stvari zbog kojeg možemo da budemo opitimistični. Nastavljamo da radimo naporno, čeka nas još jedan derbi. Pričaćemo sa igračima o greškama, šta nije bilo dobro u prelomnim trenucima i doći ovde na još jednu utakmicu. Čestitam Partizanu, ali i našim igračima. Prikazali su dobru igru, bila je odlična košarka. Kao i svih godina ponovo se pokazalo da u Srbiji iima dva vrhunska tima koja igraju sjajnu košarku".

Uporedio je atmosferu sa srpskog i grčkog derbija, s ozbirom daje dugo bio trener Olimpijakosa.

"Atmosfera je bila zaista uzbudljiva. Lično volim da igram ovakve utakmice u ovakvim atmosferama. Svi veliki rivali, u Grčkoj, Srbiji i Izraelu, kada igraju to su utakmice kada je fanatična atmosfera. Svi navijači imaju pravo na to, ali ne želimo da kao profesionalci trpimo nasilje na terenu, u sportu. Ovde nije bilo ničega, ali pričam uopšteno. Nasilje mora da ostane van sporta. Na kraju, košarka je igra".

Koje su pozitivne stvari na kojima može da gradi igru Crvene zvezde?

"Odbrana u trećoj četvrtini je bila dobra, dozvolili samo samo 11 poena. Ne samo to. Počeli smo loše, ali smo se vratili i preokrenuli. To nije lako protiv veoma dobrog tima kao što je Partizan, pred njegovim navijačima. Dos Santos i još neki igrači su odigrali odlično. Ima pozitivnih stvari na kojima možemo da gradimo tim i našu igru. Sviđa mi se kako je tim odreagovao, kako je igrao odbranu 30 minuta. To je veoma važno. Ali imali smo samo tri treninga, jedan pre FMP-a, jedan posle i jedan pred Partizan. Nisam imao vremena da intenzitet kakav želim na treningu još. S tim na umu, veoma sam optimističan", zaključio je Sferopulos.

Duel istih rivala, na istom mestu, ali sada u Jadranskoj ligi igra se u ponedeljak od 20.00, uz prenos na TV Arenasport.


tagovi

KK Crvena zvezdaJanis SferopulosPartizan Mozzart Bet

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara