Džejms Harden (©AFP)
Džejms Harden (©AFP)

Harden u ćorsokaku: Interesovanja nema, ni Klipersi neće glavom kroz zid

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.07.23. | 19:43

Franšiza iz Los Anđelesa ne bi po svaku cenu da uzme Bradonju

Godinu dana i po dana trajala je ljubav između Filadelfije i Džejmsa Hardena, a već krajem prošle sezone postojale su indicije da bi najpoznatija brada svetske košarke mogla ponovo da spakuje kofere i ode dalje.

Međutim, od inicijalne vesti da Harden želi trejd spekulacije na ovu temu sve su slabije... Spekulisalo se o mogućem povratku u Hjuston, kao i nekim drugim kombinacijama, na kraju su se pojavili Klipersi kao moguće rešenje, na poziv Pola Džordža i Kavaja Lenarda. Kako stvari stoje, ni tu neće biti sreće za Hardena...

Izabrane vesti

Američki mediji javljaju da se Harden sada nalazi u ćorsokaku, odnosi sa Filom su zahladili, a s druge strane nema tržišta koje bi njemu bilo interesantno. Čak su i Klipersi spustili gas nakon početnog interesovanja. Naime, franšiza iz Los Anđelesa ne bi po svaku cenu da ide po Hardenov potpis, pogotovo ne ako to uključuje odlazak Terensa Mana i preostalih prvih pikova, što je praktično obavezan deo velikih trejdova.

I prvi operativac Filadelfije Deril Mori ističe da se oko Hardenovog odlaska neće pregovarati tek tako...

"Ako ne dobijemo dobrog igrača u zamenu ili nešto što može da postane dobar igrač, nećemo da ulazimo u pregovore. Nemojte da se fokusirate mnogo na roster koji vidite sada", naglasio je čovek zbog kojeg je levoruki šuter i došao u Filadelfiju.

To ne znači da je sve propalo i da Harden pre ili kasnije neće otići, već da trenutno situacija nije povoljna da se tako nešto dogodi. Jednostavno, nema zainteresovanih strana, ni ekipa koje bi mogle da upiju njegov astronomski ugovor od 35.640.000 dolara za narednu sezonu, posle čega postaje slobodan igrač.

Bradonja je dva puta neuspešno pokušao sa Filom da osvoji prsten, nisu odmakli dalje od konferencijskog polufinala. On bi voleo da se okiti prstenom, ali je prostora sve manje. Svakako, deluje da će do početka sezone njegov i status Demijana Lilarda biti u žiži javnosti.


tagovi

Džejms HardenFiladelfija SeventisiksersLos Anđeles KlipersNBA ligaKošarkaški transferi

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara