Duel Hezonje i Templa (©Reuters)
Duel Hezonje i Templa (©Reuters)

Hezonja izabrao platu od 2.000.000 dolara

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.11.20. | 23:24

Ništa od povratka u Evropu, bar ne zasad

Bilo je tokom prošlog leta spekulacija o mogućem povratku Marija Hezonje u evropsku košarku posle neuspelih pokušaja da se izbori za bolji status u NBA ligi, ali sada je stavljena tačka na govorkanja o ovoj temi.

Hezonja je odlučio da iskoristi opciju automatskog produžetka ugovora s Portlandom po kojoj će u narednoj sezoni da gotovo 2.000.000 dolara čime je jasno stavio do znanja da Evropa mora da sačeka bar još godinu dana. Sada ostaje da se vidi hoće li ostati u Portlandu ili će biti trejdovan.

Izabrane vesti

Hrvatski reprezentativac je u NBA ligi od 2015, pošto ga je Orlando birao sa petog mesta na draftu iste godine. U najjaču ligu sveta došao je kao igrač Barselone i s oreolom jednog od najtalentovanijih košarkaša svoje generacije, ali nikada zaista nije opravdao taj epitet. Posle tri sezone u Orlandu, gde mu je poslednja bila statistički najbolja u dosadašnjoj karijeri s prosekom od 9,6 poena, prešao je u Njujork gde je igrao u takmičarskoj 2018/19, a ubrzo je prešao u Portland. Tamo je prošle sezone odigrao 53 utakmice, četiri kao starter, uz 4,8 poena, 3,5 skokova i manje od jedne asistencije uz 16,4 minuta u proseku. Tokom plej-ofa odigrao je pet utakmica i bio sličnog učinka.

Za njegove usluge u Evropi jako je bila zainteresovana upravo Barselona na čelu sa Šarunasom Jasikevičijusom, ali do dogovora nije došlo. Podsetimo, Hezonja se našao usred skandala u Hrvatskoj pošto je izjavio "da mu se ne da" da igra za reprezentaciju te zemlje, zbog čega su ga selektor Veljko Mršić i predsednik Saveza Dino Rađa otpisali.



tagovi

Mario HezonjaPortland TrejlblejzersNBA Free Agency

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara