Detalj iz prve utakmice – Kenan Kamenjaš (©ABA LIGA – Split / Ivica Cavka)
Detalj iz prve utakmice – Kenan Kamenjaš (©ABA LIGA – Split / Ivica Cavka)

Hoće li klub iz Sarajeva ponovo u ABA ligu posle 11 godina?

Vreme čitanja: 2min | sub. 15.05.21. | 15:53

Spars ima istorijsku šansu, Split u situaciji da mora da napadne

Može li Spars da iskoristi brejk i drugi meč plej-auta pretvori u istorijski plasman u Jadransku ligu? To se ceo košarkaški region pita u satima pred možda odlučujući meč između ABA davljenika i finaliste ABA 2 lige (TV Arenasport, 18.30), gde Spars ima sve u svojim rukama, a Split situaciju da mora da napadne rivala i pokuša da vrati prednost domaćeg terena...

Trener Sparsa Miodrag Kadija je vrhunskom taktičkom pripremom iznenadio Split i pokazao da je spreman da povede ovaj tim u elitni rang Jadranske lige, iako se uoči početka sezone pa i samog plej-auta nisu davale velike šanse...

Izabrane vesti

“Očekuje nas izuzetno teška utakmica u fizičkom i psihološkom smislu. S obzirom da smo u Splitu napravili veliko iznenađenje na ovoj utakmici moramo da budemo najmanje dobri kao tamo. Nadam se da ćemo pružiti maksimum, a za šta će to biti dovoljno videćemo“, izjavio je Kadija.

18.30: (2,70) Spars (14,5) Split (1,55)

Spars je u prvom susretu usred Gripa savladao Split rezultatom 76:70 posle odlične role Kenana Kamenjaša sa 19 poena i šest skokova, te Almira Hasandića sa 14 poena i pet asistencija. I Adi Zahiragić imao je zapažen učinak sa devet poena, osam skokova, sedam asistencija i tri ukradene lopte, koji veruje da još ništa nije gotovo.

“I pored naše pobede, Split je apsolutni favorit. Mi moramo da ispravimo neke greške u odbrani ako želimo da budemo u prilici da pobedimo opet, motiva sigurno neće faliti“.

Split je doživeo pravi šok na startu plej-auta, uprkos tome što je nadskočio rivala (44-26) i pogodio pet trojki više (10/36 – 5/20). Domaćina su trijumfa koštale izgubljene lopte, pošto ih je na kraju bilo čak 21!

“Sve je vrlo jednostavno, jedino što nas zanima je pobeda. Takav će biti mentalitet od prve sekunde, ne zanima što ko misli, govori, piše, ko će igrati, ko neće igrati... Jedino što me zanima je kako dati koš više. Svi verujemo u pobedu u Sarajevu“, jasan je trener Mile Karakaš, s čim je saglasan i prekaljeni Mateo Kedžo:

“Pred nama je utakmica sezone. Prvu smo loše odradili, bili bez koncentracije u više faza igre. Kvalitetnija smo ekipa, ali to moramo da pokažemo na terenu. Verujemo u pobedu, nema nikakvih dilema što se toga tiče“.

Poslednji put Sarajevo je imalo učesnika najvišeg ranga Jadranske lige davne 2010. godine. Bila je to poslednja godina Bosne pre konačnog rasturanja tima. Da li je vreme da se taj post okonča?


tagovi

Spars SarajevoKK Split

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara