""
""

Humanitarni tiket u podne: Dejan Todorović tipuje za Udruženje ratnih i mirnodopskih vojnih invalida Srbije

Vreme čitanja: 4min | sre. 03.01.18. | 12:00

Košarkaš španskog Bilbaa i srpske reprezentacije odigrao je tri dvojke, na Zenit, Lokomotivu i Cedevitu!

Pre nogo što kadilačku palicu prepustimo košarkašu Dejanu Todoroviću, i  prisetimo se poznatih ličnosti koje su se u prvoj sedmici januara 2018. godine priključile jednoj od mnogobrojnih društveno odgovornih akcija kompanije MOZZART “Humanitarni tiket u podne”, red je da da svedemo i po neki račun.
Dakle, “Decembar, mesec humanosti” našim plemenitim kladiocima doneo je svakog dana zagarantovanu donaciju u visini od fantastičnih 30.000 dinara. To znači da je naša kompanija samo u decembru na razne adrese uplatila tačno 963.075 dinara. Prvi decembarski dobitnik bio je glumac Branko Cvejić, a poslednji košarkaš Sakramenta Bogdan Bogdanović.

Izabrane vesti

MOZZART je u plemenitom listiću ukupno donirao ravno 5.821.760 dinara. Još malo i pao je i šesti milion!

Naši dobrotvorni kladioci prve sedmice janura bili su i biće : naša najbolja karatistkinja Tanja Petrović, trener i eks košarkaš Damir Mulaomerović, a danas nam se pridružio i košarkaš  Dejan Todorović. Narednih dana tipovaćemo sa trenerom Ivane Španović, Goranom Obradovićem, pevačem Halidom Bešlićem, francuskim humanitarcem Arnom Gujonom i košarkašem Ilijom Đokovićem.

ODIGRAJ DEJANOV TIKET

Evo kako je humanitarni listić sastavio Dejan Todorović, košarkaš Bilbaa koji se opredelio za utakmice Tio 16 faze Evrokupa:

Prvi duel, UNIKS – ASVEL LION. Nakon poraza od CSKA i Darušafake tim iz Kazanja nanizao je tri trijumfa. Lion ima skor četiri od pet iz isto toliko mečeva.  Statistika je na strani Uniksa koji je jedini međusobni okršaj dobio sa suficitom od devet poena.

“Verujem u Uniks i igram jedinicu”, kaže za Mozzart Sport Todorović.

Sat vremena kasnije počinje i duel LIJETUVOS RITAS – ZENIT. Litvanci su u usponu, pet uzastopnih pobeda, a Zenit ima tri trijumfa i dva poraza od Lokomotive i Liona, poslednji na svom parketu. Međusobni skor nam puno ne pomaže, 4:3.

“Bez obzira što bolji učinak ima Ritas igram na Zenit, dvojka”, siguran je košarkaš.

Naš plemeniti kladilac za treći meč na listiću odabrao je duel turskih predstavnika, GALATASARAJ – DARUŠAFAKA. Galata je nanizao red poraza, pa red pobeda. Poslednji je bio poraz od Istanbula BB. Darušafaka ima dva neuspeha, dva trijumfa, ali i poslednji poraz. Efes je bio bolji za četiri poena. Istorija glasi, 8:6 za domaće.

“Očekujem trijumf Galate, dakle kec”…

BUDUĆNOST – LOKOMOTIVA KUBANJ kao četvrti duel i par na “Humanitarcu”. Zadar i Bajern su uzeli meru Džikićevim pulenima koji su nakon pomenutih poraza ušli u niz od tri trijumfa. Lokomotiva ima niz od sedamnaest uzastopnih pobeda, teško da će se prekinuti u Morači.

“Mislim da bodovi idu Lokomotivi, dvojka”, Todorovićev je tip, nakon koga sledi poslednji par u današnjem plemenitom tipovanju.

Košarkaš španskog Bilbaa pronašao je još jednu dvojku za plemeniti tiket. Poslednji meč, TRENTO – CEDEVITA. Italijani imaju niz od osam uzasopnih trijumfa. Ekipa iz Zagreba ima niz od šest pobeda u koji se uglavio poraz od Uniksa. Međusobni skor nam neće pomoći jer se timovi nisu sastajali.

Dvojka na Cedevitu”, konstatovao je naš plemeniti kladilac.

Dejan Todorović (Mrkonjić Grad, 29. maj 1994) je srpsko-bosanskohercegovački košarkaš. Igra na poziciji krila, a trenutno nastupa za Bilbao.

Todorović je košarku počeo da trenira kao desetogodišnjak u rodnom Mrkonjić Gradu. Godine 2009. preselio se u Novi Sad i upisao školu košarke Sport ki koju drži Janko Lukovski. Godine 2011. otisnuo se put Španije i priključio juniorima Malage.

Seniorsku karijeru započeo je u jesen 2011. godine u dresu Aharkuije, tadašnjeg B tima Malage. Za ovu ekipu nastupao je tri sezone i odigrao ukupno 72 utakmice. Tokom sezone 2013/14. zabeležio je i po nekoliko nastupa za prvi tim Malage u ACB ligi i u Evroligi, ali uz više nego simboličnu minutažu. Sezonu 2014/15. proveo je na pozajmici u ekipi Bilbaa. U septembru 2015. produžio je ugovor sa Malagom za još dve godine, ali je odmah potom ponovo prosleđen na pozajmicu Bilbau.

U julu 2016. raskinuo je saradnju sa Malagom i potpisao trogodišnji ugovor sa Bilbaom. Za seniorsku reprezentaciju Srbije debitovao je nedavno u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2019. godine.

Par rečenica o kompanijskom društveno odgovornom radu kompanije MOZZART…

Naravno da pored „Humanitarnog tiketa u podne“ kompanija MOZZART ima niz društveno odgovornih akcija. Ponosimo se sa akcijom „100 terena za jednu igru“ u kojoj obnavljamo 100 košarkaških igrališta širom Srbije. Potom sledi akcija „Novi dresovi za nove šampione“ u kojoj doniramo sportsku opremu klubovima iz cele zemlje. Preko 50 klubova je dobilo našu opremu.

Pomažemo humanitarne fondacije “Podrži život”, “Budi human”, subotičku Kolevku, srpske paraolimpijce, vaterpoliste, rukometaše, džudiste, karatiste, košarkaše…
Učestvovali smo u akciji „Bitka za bebe“, u kojoj je MOZZART  porodilištima donirao prvo veliki broj inkubatora, a potom i aparate za proveru sluha kod naših najmlađih…

Važna informacija za Republiku Srpsku!

Takođe, ukoliko prođe humanitarni tiket našeg gosta Dejana Todorovića, lako smo se usaglasili, da će dobitak biti doniran i Domu za starija lica, AGAPE, Mrkonjić Grad, u Republici Srpskoj. Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 50 konvertibilnih maraka, a eventualni dobitak ide humanitarnoj organizaciji po izboru učesnika.

 

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sre 17:00 7521 EVRK Uniks - Asvel Lyon ki 1 1,25
Sre 18:00 7522 EVRK Lietuvos R. - Zenit ki 2 2,30
Sre 18:15 7515 EVRK Galatasaray - Darussafaka ki 1 2,15
Sre 18:45 7517 EVRK Buducnost - Lok.Kuban ki 2 1,35
Sre 20:30 7516 EVRK Trento - Cedevita ki 2 2,70

* Kvote prikazane u rubrici, bile su aktuelne u trenutku tipovanja i podložne su promenama.
Piše: Đurđe Mečanin
Djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

bet analizaDejan Todorovićhumanitarni tiketkošarkasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara