Humanitarni tiket u podne: Dejan Tomašević tipuje za izgradnju dečjeg igrališta u Sokolićima

Vreme čitanja: 4min | pet. 22.03.19. | 12:00

Košarkaški trener očekuje jedinicu u Milanu!

Naš današnji plemeniti kladilac Dejan Tomašević rođen je1972. godine. Sa dvanaest godina počeo je da trenira košarku. Prošao je kroz sve selekcije čačanskog Borca, od pionira do seniorskog tima. Paralelno je igrao za kadete i omladince koji su postali prvaci Srbije u juniorskoj kategoriji. Šampionska generacija je bila 1969. godište, tri godine stariji saigrači. Potom je odigrao sedam seniorskih sezona u Borcu, tri u Baru, četiri u Budvi, po jednu u Podgorici, kraljevačkoj Slogi, kruševačkom Napretku, vršačkim Lajonsima i Mašincu. Asistent u stručnom štabu Borca bio je šest godina, a trenutno je trener juniorskog pogona koji zauzima visoku treću poziciju Roda JLS odmah iza Partizana i Crvene zvezde.

“Iskreno od našeg plasmana više raduje činjenica da su četvorica igrača iz juniorskog pogona parafirala profesionalne ugovore sa klubom. To znači da su dobro radili Ognjen Mićović, Srđan Krsmanović, Aleksa Šušić, Strahinja Glišović, ali i ostali imaju odličan potencijal”, kaže Tomašević i okreće se sastavljanju dobrotvornog tiketa.

Izabrane vesti

A na plemenitom listiću, naravno, utakmice Evrolige…

Prvi duel kreće u 18.00 sati, HIMKI – MAKABI. Ponos Izraela izgubio je poslednji duel u Tel Avivu od Žalgirisa, 83:85. Pre toga i od Efesa, porazi koji će da koštaju Izraelce. Himki ima dve pobede manje od rivala, ali prednost domaćeg parketa i tri poraza u nizu u Evroligi. Gosti imaju bolji međusobni skor, 2:6, i u poslednje dve utakmice su slavili.

“Očekujem čistu jedinicu”.

Sat kasnije u Kanasu ŽALGIRIS dočekuje DARUŠAFAKU. Litvanci su dobili poslednja dva okršaja sa predstavnikom iz Turske. Žalgiris ima niz od pet pobeda, rekli smo poslednji je ostvaren u Tel Avivu. Sa šest poena razlike Darušafaka je slomila Himki. Pobeda za domaće je imperativ.

“Žalgiris trijumfuje sa jedanaest i više poena razlike”.

Španski duel u okviru Evrolige igraju BASKONIJA – REAL. Madriđani imaju dve pobede manje od vodećeg Fenerbahčea kog su nedavno savladali. Tim iz Vitorije prekinuo je trijumfalni niz u Atini. PAO je slavio košem razlike. Naravno, ekipe su odigrale sijaset utakmica, ali bolji skor ima kraljevski klub, 27:39. Baskonija u poslednjih sedam duela nije pobedila rivala.

“Idem na ukupan broj poena, više od zadate margine 164.5”.

I današnju humanitarno – kladilačku priču, kad je košarka u pitanju, zaključujemo u Italiji, MILANO – PANATINAIKOS. Zeleni su tesno pobedili poslednji duel, a Armani tesno izgubio u Madridu. Rivali imaju identičan broj pobeda, po 14. O značaju duela ne treba ni da se govori. Tokom istorije višestruki šampioni Evrope imali su više uspeha od Milana, 4:11. Najubedljivija pobeda Atinjana bila je sa 93:62.

“Osećaj me vuče da odigram jedinicu”.

 Današnjeg učesnika našeg Humanitarnog tiketa u podne upoznali smo sa MOZZART – ovim društveno odgovornim aktivnostima pre svega sjajnom akcijom povezanom sa košarkom. U javnosti veliki odjek izaziva MOZZART – ova akcija “Sto terena za jednu igru” u kojoj smo obnovili i svečano otvorili tačno 72 košarkaška igrališta. Poslednji renovirani i svečano otvoreni teren poneo je ime legendarnog košarkaša Gorana Grbovića. U Kruševcu, vrpcu je presekao upravo popularni Grbo. Pre toga legendarni košarkaš  i aktuelni predsednik KSS – a, Predraga Saša Danilović je bio centralna figura otvaranja 70. košarkaškog terena koji je obnovila kompanija MOZZART i to na Novom Beogradu. Očekujemo lepo vreme za nastavak akcije.

Ne sme se zaboraviti ni akcija “Novi dresovi za nove šampione u kojoj MOZZART donira sportsku opremu klubovima iz cele Srbije, BiH…

Mozzart je donirao više od 1.000 televizora bolnicama i školama u Srbiji. Za vojne bolnice u Srbiji usmereno je čak 400 televizora… Svojevremeno, učestvovali smo u akciji “Bitka za bebe” i donirali smo veći broj inkubatora srpskim porodilištima. Donirali smo slušne aparate – takođe za naše najmlađe sugrađane.

Naša kompanija je generalni sponzor sporta na BU. Mozzart – u je u Rektoratu uručeno priznanje za poseban doprinos razvoju univerzitetskog sporta. Ulaganje u Univerzitetski sport predstavlja direktan doprinos stvaranju novih naraštaja mladih stručnjaka, koji i jesu najveći kapital kompanije MOZZART.

Trener francuskog fudbalskog kluba Red Star Faruk Hadžibegić postao je MOZZART – ov 157. plemeniti dobitnik u akciji “Humanitarni tiket u podne”. Dobitak od 97.500, 00 dinara nekadašnji selektor BiH je namenio za Institut za kardiovaskularne bolesti “Dedinje”. Nova ukupna suma koju kompanija MOZZART donira u dobrotvorne svrhe, u okviru plemenitog listića, iznosi 11.207.320, 00 dinara. Donacije su otišle su na preko 70 adresa u Srbiji, a ne smemo zaboraviti ni pomoć koja je upućena u Republiku Srpsku.

Podsećamo na MOZZART – ove plemenite kladioce u “Humanitarnom tiketu u podne” sa iznosima preko 100.000, 00 dinara.To su: Andrea Trinkijeri, Ivan Jović, Strahinja Gavrilović, Vanja Bulić, Momčilo Bajagić, Uroš Tripković, Radomir Antić, Vojin Ćetković, Vojkan Borisavljević, Zdravko Čolić, Jovan Maljoković, Nenad Stojmenović, Sara Sakradžija, Milan Caci Mihailović, Miloš Teodosić, Danica Ristovski, Dimitrije Ilić, Marko Tejić, Srđan Vasiljević, Milica Mandić, Branislav Trifunović, Predrag Miljuš, Dragana Cvijić, Boris Režak, Duško Pijetlović, Prof. Branko Đurović, Duško Nikolić, Zoran Vujičić, Milan Pavkov, Ana Joković, Ivica Šurjak i Emir Kusturica. Dakle, 32 člana kluba 100.000, 00 dinara.

MOZZART – ov  843. poznati učesnik Humanitarnog tiketa u podne, proslavljeni eks jugoslovenski i splitski fudbaler, Ivica Šurjak, sastavio humanitarni tiket za rekordnih 823.600, 00 dinara. Ivica je dobitak usmerio ka Udruženju roditelja dece obolelih od malignih bolesti – ZVONČICA.

Veoma važna informacija za Republiku Srpsku!

Ukoliko prođe humanitarni tiket našeg plemenitog kladioca Dejana Tomaševića dobitak će biti doniran i za Dom za lica sa invaliditetom Višegrad. Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 50 konvertibilnih maraka, a eventualni dobitak ide humanitarnoj organizaciji po izboru učesnika.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pet 18:00 8369 EVRL Khimki - Maccabi T.A. ki 1 2,15
Pet 20:30 8371 EVRL Baskonia - Real Madrid mup više (162.5) 1,60
Pet 20:45 8372 EVRL Milano - Panathinaikos ki 1 1,60
Pet 19:00 8370 EVRL Zalgiris - Darussafaka h 1 (-11.5) 1,90
Ukupna kvota10,46

* Kvote, kao i margine prikazane u rubrici, bile su atuelne u trenutu tipovanja i podložne su promenama

PIŠU: Đurđe MEČANIN i Miloš MILIĆ
Djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

humanitarni tiketsportsko klađenjebet analizaDejan Tomašević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara