""
""

Humanitarni tiket u podne: Duško Savanović tipuje za OŠ Dimitrije Tucović iz Jabučja

Vreme čitanja: 4min | sub. 09.12.17. | 09:25

Na plemenitom listiću našeg eks-reprezentativca našlo se sedam košarkaških utakmica. Duško veruje u trijumf FMP-a nad liderom ABA lige

Danas će, prvog dana vikenda, zagarantovana suma od 30.000 dinara u plemenitoj akciji kompanije MOZZART, pod nazivom „Humanitarni tiket u podne“, otići za OŠ „Dimitrije Tucović“ iz Jabučja, opština Lajkovac. Kao što znate, u našem dobrotvornom decembru, „Decembru, mesecu humanosti“, u kome je svaki plemeniti listić dobitan, kompanija MOZZART će donirati minimum 930.000 dinara velikom broju udruženja, organizacija, fondacija, pojedinaca… Naravno, ovaj iznos je zagarantovan, a od naših kladilaca koji nam pomažu u realizaciji ovog samarjanskog poduhvata zavisi da li će se on uvećati.

Naš gost koji će nam pomoći u sastavljanju današnjeg u svakom slučaju dobitnog tiketa je bivši srpski košarkaš Duško Savanović. Igrao je na poziciji krila i krilnog centra, a košarkom je počeo da se bavi još u mlađim kategorijama FMP-a. Sve do 2006. godine je igrao za FMP, s tim što je jedan deo sezone bio pozajmljen čačanskom Borcu. Kao igrač FMP-a osvojio je Jadransku ligu. U Uniks iz Kazanja je otišao 2006. godine, da bi se 2008. preselio u Španiju. Prvo u Sevilju, a potom i u Valensiju. Bio je i u Efseu, zatim je dve godine igrao za Bajern iz Minhena i jednu godinu za italijanski Dinamo Sasari.

Izabrane vesti

Bio je svrstan u drugu postavu idealnog tima Evrolige 2010. Iste godine je bio proglašen za najkorisnijeg igrača kola Evrolige. Bio je reprezentativac Srbije, a 2010. je učestvovao na Svetskom prvenstvu na kome je ekipa Orlova zauzela četvrto mesto. Godinu dana kasnije, učestvovao je i na Evropskom prvenstvu. Već smo pomenuli da današnji dobitak u „Humanitarnom tiketu u podne“, po Duškovoj želji, ide u ruke OŠ „Dimitrije Tucović“ iz Jabučja, opština Lajkovac. Ekipa kompanije MOZZART je uz plemenitog gosta sa željom da dobitak bude veći od zagarantovanog. Duško, srećno!

Današnji dobrotvorni tiket započinjemo košarkaškom utakmicom BASKONIJA - BILBAO. Domaćin je u poslednja četiri kola ostvario isto toliko pobeda, tako da deluje da je u usponu forme, dok se Baskijci nalaze u kontra ritmu, pa nižu sve same poraze i nalaze se na začelju tabele.
„Igram keca, Baskonija sigurno dobija.“

PREPIŠI DUŠKOV TIKET

Sada pogled usmeravamo na Apenine, duel BREŠA - SASARI. Domaćin je odličan ove sezone, niže sve same pobede i zasluženo zauzima prvo mesto. Nije ni Sasari tako loš, ali ne uspeva da igra u kontinuitetu, pa zato zaostaje za vodećom Brešom.
„Breša rastura ove sezone, siguran kec.“

Selimo se u uvek jaku Tursku, GALATASARAJ - UŠAK. Momci iz Galate ne uspevaju da uđu u dobar ritam igranja, uvek su nekako polovični, igraju toplo-hladno. Zbog toga i nedostaje bolji rezultat. Njihov naredni protivnik, Ušak, igra katastrofalno i nalazi se na začelju tabele.
„Još jedan kec.“

Sledi duel s prostora eks-JU, FMP – BUDUĆNOST. Panteri su i ove sezone vrlo dobri, i svakom protivniku bez obzira na kvalitet predstavljaju ozbiljnog rivala. Crnogorci su još bolji, u dosadašnjem delu takmičenja pretrpeli su samo jedan poraz, i ozbiljan su kandidat za osvajanje lige.
„Panteri su favoriti u Železniku, kec.“

Naredni duel na plemenitom tiketu je i dalje je košarka, tačnije duel BAJERN - LUDVIGSBURG. Sale nacionale i s klubom koji trenira pravi dobar posao jer je Bajern vodeća ekipa u Bundesligi. Ali ni gosti nisu ništa lošiji, pa će ovo biti pravi muški derbi u Nemačkoj košarci.
„Verujem u Đorđevića, te stavljam keca.“

Malo ćemo obratiti pažnju i na poljsku ligu, tačnije na meč TREFL - LUBIN. Ako pogledamo nekoliko poslednjih mečeva koje su igrale ove dve ekipe, Trefel ima tradiciju dobijanja Lublina. Zašto sumnjati da će i ovaj put biti tako.
„Sigurno dolazi kec.“

Sada ćemo se pozabaviti košarkom koja se igra na dalekom severu, u Rusiji, gde će snage odmeriti SARATOV - ZENIT. Gosti su u odličnoj formi, nižu sve same pobede i utakmicu iščekuju puni samopouzdanja. Saratov je nakon dva loša meča vezao par pobeda, pa se i za njega može reći da diže formu.
„Odigraću dvojku na Zenit.“

Pre nego što zaključimo plemenito tipovanje da napomenemo da je poslednji pravi, dobrotvorni listić, sastavio košarkaš Marko Tejić. Marko je tipovao za Koš za sreću i ušao u klub od preko 100.000. Nakon toga i Bora Čorba je usmerio dobitak za sterilizaciju pasa sa ulice, a zahvaljujući odluci menadžmenta kompanije MOZZART da 12. mesec proglasi za „Decembar, mesec humanosti“, mi smo svakog dana donirali po 30.000 zagarantovanih dinara. U tome su nam pomogli Branko Cvejić, Olja Bećković, Predrag Danilović, Voja Brajović, Vule Avdalović, Milan Mačvan, Zoran Čutura, Tanja Peternek-Aleksić, a danas i sutra to će učiniti Duško Savanović i Đorđe Ivanović.

Sa poslednjim dobitnim tiketom kompanija MOZZART je dosad donirala ravno 5.067.815 dinara.

Evo prebacili smo pet doniranih miliona koji su otišli na preko 50 adresa u Srbiji, a od nedavno dobici idu ustanovama i u Republici Srpskoj!

Da istaknemo da je novac između ostalog doniran: fondacijama Budi human, Podrži život, Institutu za majku i dete, KK Ikar, Domu u Veterniku, Tiršovoj, Zvečanskoj, Nurdoru, udruženju Život, Petnici, SOS Dečjem selu u Kraljevu, Zvončici, Udruženju Koš za sreću, Domu kulture u Ravnom selu, Spomenku iz Pančeva…

Pomažemo humanitarne fondacije Podrži život, Budi human, subotičku Kolevku, srpske paraolimpijce, vaterpoliste, rukometaše, džudiste, karatiste, košarkaše…

Važna informacija za Republiku Srpsku!

Takođe, ukoliko prođe humanitarni tiket našeg gosta Duška Savanovića, dobitak će biti doniran i za Ustanovu „Dom za starija lica Doboj“ u Republici Srpskoj. Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 50 konvertibilnih maraka, a eventualni dobitak ide humanitarnoj organizaciji po izboru učesnika.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sub 21:00 8185 ABA FMP - Buducnost ki 1 2,55
Sub 19:15 8213 ITA 1 Brescia - Sassari ki 1 1,45
Sub 18:00 8215 NEM 1 Bayern - Ludwigsburg ki 1 1,20
Sub 17:00 8209 POL 1 Trefl Sopot - Start Lublin ki 1 1,17
Sub 19:00 8182 ŠPA 1 Baskonia - Bilbao ki 1 1,07
Sub 11:00 7242 TUR 1 Galatasaray - Usak ki 1 1,15
Sub 14:00 7257 VTB Avt.Saratov - Zenit ki 2 1,55

* Kvote na grafici bile su aktuelne u trenutku sastavljanja tiket i podložne su promenama

Piše: Đurđe Mečanin


tagovi

bet infoDuško Savanovićhumanitarni tiketsportsko klađenjetiket u podne

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara