Humanitarni tiket u podne: Nenad Kiš tipuje za Centar „Živeti uspravno“ iz Novog Sada

Vreme čitanja: 3min | uto. 03.05.22. | 11:35

Novinar koji kraljicu igara drži na dlanu, veruje košarkašima čačanskog Borca

Naš današnji gost, u prvom redu naš je kolega, novinar sportske provinijencije. Košarka je za njega život, a kako sam voli da kaže, ne piznaje odrednice koje osobe s invaliditetom kvalifikuju specijalnim odrednicama. On je Nenad Kiš, momak koji je nekada tako uspešno uvežbao šut, da su ga  ga pobeđivali samo Nina Varagić i Žarko Vojnić, pionirski reprezentativci ondašnje Jugoslavije. Danas tek s vremena na vreme stigne da uzme loptu, ali tehnika je, kaže, ostala.

On će je svoje parove smestio u program današnjeg i sutrašnjeg sportskog dana, a dobitak namenio Centar “Živeti uspravno” iz Novog Sada.

Izabrane vesti

Pa, krenimo od baraža za opstanak, odnosno popunu ABA lige. Uz Kiša smo na meču ZLATIBOR ČAJETINA – BORAC ČAČAK, koji se igra sutra, uz njegovo uverenje da drugi meč, kao i prvi dobijaju momci koje predvodi Marko Marinović. Marko Pecarski, najbolji igrač Borca u pobedi protiv Zlatibora (85:80), smatra da je u subotu napravljen veliki korak. Njegovo mišljenje deli i Radovan Đoković, što potkrepljuje Kišovo uverenje u dolazak kvote 1,80.

Još jednu dvojku imamo na meču IGOKEA – CEDEVITA OLIMPIJA. U plej-of trci, precizno u četvrtfinalu Cedevita je prvi meč dobila sa 93:76. Interesantno, to je jedina pobeda tima na poslednjih pet utakmica, a Igokea može da žali i za činjenicom da koja pred ovaj meč beleži i njen poraz od Zvezde. Biće ovde gusto…

Krenimo dalje uz Nenada Kiša, koji jedinice odvaja na evroligaškom i Evrokup parketu. Zato otvorimo priču o mečevima BARSELONA – BAJERN i ANDORA – BURSA. Što se tiče prvog para, napetost definitivno kulminira! Trenutno je 2:2 u pobedama, Trinkijeri je povezao Bavarce, tako da ni Barselona ne može a da ih ne poštuje. Do izraza je došao Lučić, tako da od pete utakmice očekujemo lavovsku borbu oba tima. Jednino, treba imati na umu da Barselona igra kod svoje kuće, ali čak ni to na ovakvim mečevima ne mora da bude presudno.

U Evrokupu o sezoni Andore može i film da se snima. Oskar Kvintana je treći trener ove sezone. Španac je došao na mesto Davida Eudala pre desetak dana koji se samo par meseci zadržao na klupi gde je pre njega sedeo Ibon Navaro. Bursa koja je šokirala Partizan i Cedevitu biće im dostojan rival, tako da Alimpijević već sada može da kaže da vodi jedan jako uspešan tim.

Kiš svoju košarkašku turneju završava na NBA parketu. Imamo jedinicu na meču BOSTON – MILVOKI. Naš gost je bira, budući da se nada da će domaćin Milvoki kapitulirati pred željom Bostona da mu se revanšira za poraz u prvom četvrtfinalnom susretu koji je okončan sa 89:101.

Za kraj, Nenad se odlučio na dvojku odigranu na utakmici MEMFIS – GOLDEN STEJT. Verujemo mu, jer on i košarka su se zavoleli, još krajem osamdesetih kada ga je otac poveo u subotičku Dudovu šumu da gledaju duel domaćeg Spartaka i beogradskog Radničkog sa Crvenog krsta.

On je od tada postao nezostavan na mečevima Golubova, a ljubav prema igri učvrstili su Karolina, njegova nastavnica fizičkog, Mile Najdeski, trener sestre Emine, a produbile ondašnje zvezde s kojima je brzo postao drugar. Bilo je to vreme čuvenog Srećka Jarića, Ace Petrovića, Franje Arapovića... Zbog toga je naš sagov zavoleo koš, toliko jako da je besomučno radio na koordinaciji pokreta, penjao se na ripstol (švedske merdevine za vežbu), čak je i na rukama hodao. Diplomirao je na FPN u Beogradu na temu istorije košarke u medijima. Dakle, kraljica igra je njegov život!

Nadamo se da će Nenad uspeti da pobedi u  MOZZART izazovu i pomogne Centar “Živeti uspravno”, udruženje građana koje je osnovano 2002. godine sa sedištem u Novom Sadu.

Centar je, za one koji to ne znaju proistekao iz savetovališta za psiho-socijalnu podršku osobama s invaliditetom, koje je 2000. godine otvorila beogradska kancelarija francuske humanitarne NVO Hendikep Internešenal.

Nenad Kiš će na plemenitom tiketu u RS, s istom igračkom kombinacijom kao i u Srbiji potencijalni dobitak proslediti na adresu Udruženja roditelja prevremeno rođene dece, “Mrvice”, Banja Luka. MOZZART kvota je ista, a potencijalni dobitak zaračunat je na osnovu svakodnevne kompanijske uplate od 50 konvertibilnih maraka.

* Kvote prikazane u rubrici, bile su aktuelne u trenutku tipovanja i podložne su promenama

PIŠU: Miloš MILIĆ i Đurđe MEČANIN


tagovi

humanitarni tiketsportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara