Ana Dabović (©Reuters)
Ana Dabović (©Reuters)

Iks-faktor Srbije Ana Dabović: Navikle smo da stresiramo sve, ali se završilo na najlepši način

Vreme čitanja: 2min | sre. 04.08.21. | 09:40

"Verovatno je trebalo nešto da nas probudi i dobile smo tu neku energiju jer smo shvatile, ako ne damo i više nego što možemo u tom trenutku, izgubićemo, a nijedna od nas to ne želi, nijedna od nas ne želi da ide sutra kući"

(Od specijalnog izveštača Mozzart Sporta iz Tokija)

Magični štapić Ane Dabović sa kojim je izašla na teren u poslednjoj četvrtini duela sa Kinom, svim saigračicama je ulio energiju, snagu, sigurnost, ali i potrebno ludilo. Njena trojka je bila naznaka velikog preokreta, a brzo su to raspoloženje ispratile i ostale devojke.

Izabrane vesti

Četvrtak, 6.15: (1,17) SAD (20,0) Australija (5,50)

Završila je meč sa 13 poena, a u trenucima kada je situacija delovala bezizlazno, odigrala je glavnu ulogu.

"Da počnemo od toga i da završimo sa tim da smo pobedile i da smo u polufinalu", stavila je Ana odmah lični učinak u drugi plan. "Neverovatno za nas, ne mogu da verujem. Posle svega da smo uspele da se dignemo, da smo pronašle energiju da pobedimo meč. Po milioniti put sam ponosna i srećna što sam deo ovog tima i generacije koja niže ovakve uspehe".

Tek kada je Kina povela devet razlike, evropske prvakinje su pritisnule dugme za paljenje njihovog prepoznatljivog moda.

"Mi smo poznate po tome da stresiramo sve žive i da nikada ne igramo lak meč, ali evo, na kraju se završilo na lepši način. Verovatno je trebalo nešto da nas probudi i dobile smo tu neku energiju jer smo shvatile, ako ne damo i više nego što možemo u tom trenutku, izgubićemo, a nijedna od nas to ne želi, nijedna od nas ne želi da ide sutra kući".

Osmeh joj je na licu sijao od uva do uva, dok je odbijala da prokomentariše njene poteze.

"Verovatno kada mnogo želite pobedu onda se i dešavaju stvari koje pomognu da se to ostavi. Kada sam ušla na teren, htela sam bukvalno da dam sve od sebe da stignemo rezultat, pošto je u tom trenutku bilo devet razlike za Kinu i sve moje saigračice su se u tom trenutku pokrenule, dale su mi energiju, sve na terenu je bilo... Ukradena Necina lopta, pa Sonjina, pa Nevenina, pa kontre, pa je baš bilo... Jedva čekam da pogledam tih prvih pet minuta četvrte četvrtine jer mislim da je energija bila predivna, vrhunska, pa onda iz te energije dolaze i kontre i ubačene trojke, nemogući šutevi".

Nije mnogo želela da priča ni o polufinalu.

"Hoću da uživam u ovoj pobedi jer mislim da je neverovatan uspeh koji smo napravile. Stvarno je teško posle celog leta, Evropskog prvenstva, pravo iz sezona smo došle. Trebalo je naći energije, imali smo problema i opet smo se digle i pobedile težak i naporan meč i želim da uživam u tome večeras, pa posle da se spremimo najbolje moguće", podvukla je Ana Dabović.


tagovi

Ana Dabovićženska košarkaška reprezentacija Srbijetokio 2020Olimpijske igre 2020Olimpijske igre 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara