Foto: Starsport
Foto: Starsport

Ilija Đoković ponovo u Borcu

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.09.21. | 18:04

Novi igrač kraj Morave je i iskusni Sava Lešić!

Dobro poznato ime srpske košarke ponovo je u Borcu. Reč je o Iliji Đokoviću (25, 188), organizatoru igre koji je tri godine branio boje čačanskog tima.

Ilija je sklopio dogovor sa upravom kluba po kom će u narednoj sezoni biti član ekipe koju vodi Marko Marinović.

Izabrane vesti

Nema mesta sumnji, već prilično dobar roster Borca dolaskom Ilije Đokovića samo je dodatno pojačan. Đoković je igrač rodom iz Jagodine, a osim u rodnom gradu, košarkom se bavio i u Požarevcu, gde je proveo dobar deo svog života. Takođe, dve godine je igrao i za mlađe kategorije FMP–a. Posle odlaska iz Čačka ponovo mu je destinacija bio FMP, gde je igrao jednu sezonu. Iz Železnika se otisnuo put Splita, za koji je nastupao u minuloj sezoni. Pored svega, Ilija Đoković može da se pohvali da je branio grb reprezentacije Srbije.

Iskusni košarkaš Sava Lešić takođe je potpisao ugovor sa klubom. Dakle, Borac je angažovao još jedno pojačanje na pozicijama četiri i pet. Krilni centar Sava Lešić (33, 205) je od nedavno u Čačku, a nakon probe kod trenera Marka Marinovića došlo je do dogovora između dve strane.

Sava Lešić stavio je svoj potpis na ugovor koji ga obavezuje da u narednih godinu dana nosi dres čačanskog tima. Nekadašnji košarkaš FMP–a ima bogatu igračku karijeru. Među klubovima za koje je nastupao nalaze se Vizura, Partizan, Crvena zvezda, Radnički, Jenisej, Ređina, Mega, Igokea, Zob Ahan… Sve u svemu, spisak vredan poštovanja.

-----------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

-------------------------------

Vredno pomena je i to da je Sava Lešić uzeo Jadransku ligu, prvenstvo Srbije, Kup Radivoja Koraća, prvenstvo i Kup BiH. Ima zlato sa Univerzijade i više nastupa za seniorsku reprezentaciju. Bio je učesnik Fajnal fora Evrolige u Parizu 2010. godine.

Nije zgoreg pomenuti da je Sava Lešić šesto pojačanje Borca ovog leta. Pre njega, ugovore sa klubom su sklopili Lopez, Pecarski, Tomašević, Hejl, Marinković, a danas i Đoković. Takođe, saradnju sa Borcem su produžili Todorović i Sanadze.

Pišu: Đurđe Mečanin i Nikola Minović


tagovi

Ilija ĐokovićKK Borac ČačakKK BoracSava Lešić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara