Durant i Irving (©AFP)
Durant i Irving (©AFP)

Irving srećan zbog Durantovog trejda: Drago mi je što je otišao odatle, na ovome smo radili posle prve sezone

Vreme čitanja: 3min | čet. 09.02.23. | 10:00

"Imali smo Džejmsa, trebalo je da budemo supertim", rekao je Kajri na konferenciji posle debija u dresu Dalasa

Nekoliko dana nakon što je Kajri Irving napustio Bruklin i pojačao Dalas, njegov saigrač Kevin Durant takođe je otišao iz Netsa. Vest o Durantovom trejdu u Finiks odjeknula je u noći između srede i četvrtka, a Irving je za istu doznao nakon debija u dresu Maveriska. I bilo mu je drago što je do njega došlo. Ne toliko što je pojačao Sanse koliko zbog toga što je napustio Barklajs centar.

Upitan na konferenciji za medije da iznese svoje mišljenje o Durantovom trejdu, Irving je dao opširan odgovor.

Izabrane vesti

"Samo se molim za njegovu sreću i blagostanje. Imali smo mnogo razgovora tokom cele godine o tome kako će izgledati naša budućnost, i dalje je postojao nivo neizvesnosti, ali nam je samo stalo da vidimo jedan drugoga na mestima gde možemo da napredujemo. Bilo da smo zajedno ili razdvojeni, nikada nisam osetio da je ljut na mene zbog odluka koje sam doneo niti sam ja bio ljut na njega. Mi samo pokušavamo da bolje razumemo jedan drugog i rastemo kao ljudi, da rastemo kao braća", istakao je Kajri.

Irving i Durant će u nastavku sezone igrati u Zapadnoj konferenciji jedan protiv drugog. Za Kevina ništa novo s obzirom na to da je veći deo karijere igrao upravo na Zapadu, dok je Kajri pak čitavu dosadašnju karijeru proveo na Istoku.

"Posao se menja tako brzo, on postaje sve stariji, ja takođe. Jednostavno, volim konkurenciju i to što ćemo biti u istoj konferenciji, i radujem se svemu tome. Verovatno ga malo više viđati, verovatno ću mnogo više igrati protiv Finiksa. To je ono čemu se radujem. Drago mi je što je otišao odatle."

Zbog čega konkretno? Očigledno je situacija u Netsima daleko od idealne, jer kako Irving otkriva, Durant i on odavno su planirali "bekstvo" iz kluba. Još po završetku prve sezone u dresu Bruklina. Navodi Kajri i zbog čega.

"Na ovome smo radili posle prve godine. Nisam bio siguran da li želim da budem u Bruklinu dugoročno. Zbog stvari koje su se dešavale iza kulisa, činio sam sve da samo spustim glavu i radim koliko god mogu naporno. Bilo je nekih nesrećnih okolnosti koje su bile izvan moje kontrole, bilo da se radi o vakcini, propuštenim utakmicama, suspenziji ili samo malim stvarima koje su pokvarile naše putovanje."

A predviđale su im se najviše visine. Jer kada pored Irvinga i Duranta u timu imate još i Džejmsa ciljate sam vrh. Ipak, Bruklinov projekat doživeo je fijasko, a pomenuti trio je odigrao svega 16 utakmica zajedno pre nego što je Harden otišao put Filadelfije.

"Imali smo Džejmsa, trebalo je da budemo supertim. Želeo bih da kažem nešto o supertimu sa mnom, Džejmsom i Kevinom za koji svi misle da je trebalo da funkcioniše. Vrlo malo smo igrali zajedno, bilo je mnogo povreda i stvari koje su se dogodile, i želeo sam da to funkcioniše na duže staze, ali nema grešaka, nema slučajnosti. Moramo da idemo napred. Srećan sam zbog stoga što mogu da se prisetim i osvrnem na mnogo stvari od tih momaka, mojih saigrača u Bruklinu i generalno kroz celo ovo moje putovanje", zaključio je Irving.



tagovi

Kevin DurantKajri Irving

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara