Komentari na vest

Iskustvo koje pravi razliku

M

Megamin

pre gotovo 2 godine

Svaka čast na analizi. Ja kao Partizanovac potpisujem ovo. I sve osim 3:0 će biti iznenađenje po meni. Jednostavno Partizan nema kvalitet. Napredak ekipe od početka sezone nepostojeći. Glavu u glavu da poredimo po pozicijama Zvezda je svuda bolja. Treba podvući crtu, prihvatiti greške, najuriti igrače poput Pantera i krenuti sa radom - ponovo.
P

PsyhhoDelija

pre gotovo 2 godine

Ne mogu oni protiv nas u 3 dobijene,serija će biti 3-1 ili eventualno 3-2 za Zvezdu.Nama je nagazna mina bila COL u polufinalu,koju smo prošli .Sad ovo rutiniranje 16-stog kluba u Cipiripi kupu i klub koji igra finale posle 9 godina...Ej 9 godina...Ali vidi se napredak i ulaganje,ostavili su iza sebe Budućnost i Cedevitu,igraju finale..Pa polako ljudi,treba dosta vremena srušiti šampiona Srbije i Jadrana,osvajača Kupa Koraća i evroligaša,u pravu je Žoc,preozbiljni smo ..Polako,ne može to odmah..Neka se još izredjaju trofeji na Malom Kalemegdanu pa tek onda sinovi... FK i KK uživanje,slavlje,sreća...
D

Drmrpr

pre gotovo 2 godine

Sinoc je sprzio Ledeja i Pantera. Avramovic je bio blizu toga. Radonjic je istrpio Markovica da bi odmorio Voltersa i vratio mu je to na kraju. Serija je duga i brza, odmora nema. Sve preko 22-25min je previse za igrace u sinocsnjem ritmu...
G

Gos

pre gotovo 2 godine

ritam utakmice je bio da su mogli da igraju 100 minuta. Masu prekida, čišćenja parketa, fazlova
N

Na zapadu nista novo

pre gotovo 2 godine

Mnogo je bitno za ovu seriju sto je Nikola Ivanovic povratio samopouzdanje i znacajno podigao nivo igre. Ma ne mogu nam nista. Samo mi je zao sto Smajli izgubi godinu pored Zoca. Jedino u cemu je napredovao je busanje u grudi i stezanje pesnica. Savet za mlade domace igrace je da dodju u Zvezdu , i da uz strucan rad i razvijanje radne etike i timskog duha, napreduju.
G

Gost22

pre gotovo 2 godine

Kao Gusic Lazarevic Tepic Bebica iz FMP-a i jos po neki mladi igrac Kao Borisa Simanic Tacka
W

Walt

pre gotovo 2 godine

A koji su to mladi igrači koji su nešto napravili u Zvezdinom sistemu? Jedino mi Gudurić pada napamet, mada nije on neki igrač ako ćemo realno. Najbolji igrač evrope evo već dve godine Micić je kod vas izgledao ka amater i oteran je kao promašaj...

Mauro Tasoti

pre gotovo 2 godine

Od proslogodisnjeg sastava ostali su samo Zagorac,Dangubic i Trifunović.Dovedeni su kao velika pojacanje Panter,Ledej,Kuruc,Lesor,Avramović i Mur sa namerom da se napadne Evrokup i Glas,Koprivica,Madar i Tristan Vukcevic kao osnova za stvaranje novog Partizana.Partizan danas lici na jednu obicnu papazjaniju u kojoj Panter ima odresene ruke da radi sta hoce,vidi samo kos i nista vise i on najvise skodi Partizanu.Zeljko mada to zvuci neverovatno nema autoriteta nad ovim strancima i bes iskaljuje na igracima koji nisu krivi nizasta.Sta reci za ove mlade koji su planirani da budu buducnost Partizana,niko nije napredovao ni malo.Zagorac je skroz stao,Glas je poceo dobro pa nestao,Trifunović je reprezentativac a kod Zeljka statira,ne dobija lopte i bude zamenjen posle prve greske,Dangubic nije ni na klupi,Tristan je kao igrao u Realu a ovde dodaje peskire,Koprivica ni tamo ni vamo.Ako se vec unapred zna da nismo dorasli Zvezdi sto placamo milione strancima zbog kojih pijemo lekove za umirenje.
D

DzoniRS

pre gotovo 2 godine

Vec su ljudi pisali, ali da se ponovim malo. Nije samo iskustvo igranja bitnih utakmica, iako i to jeste faktor (iako ni Partizan ne zaostaje sa time puno), vec tim, timski duh, skromnost, kosarkaska inteligencija, rad, posvecenost, kontinuitet, trud, motivacija, mentalitet, bukvalno sve pozitivne stvari koje u jednoj ekipi i treba da postoje. Napred Zvezdo, samo i dalje tako - pametno i jako!
g

gostaaa

pre gotovo 2 godine

FMP
D

DzoniRS

pre gotovo 2 godine

@gostaaa - Samo mi reci, da li znas za koga navijas, Partizan Igokeu ili Igokeu Partizan? A inteligentniji komentar od tog tvog nisam ni ocekivao...
H

Hepek

pre gotovo 2 godine

Meni i dalje nije jasno zasto smo mi sinoc dobili one dve tehnicke?
T

Teča

pre gotovo 2 godine

Prva je ok. Marković je posle upozorenja već Mitroviću za istu stvar dirao loptu posle postignutog koša a to je automatski tehnička. Druga je svesna namera da se isprovocira reakcija...što se i desilo, na očigledan faul nad Dobrićem jer očigledniji ne može biti...pustili su batine u trajanju...klupa je reagovala i dobila nepotrebnu tehničku...već su probali isto sa bar tri ili četiri nebulozne odluke u 4/4.
K

Kontraš

pre gotovo 2 godine

Svima je jasno da je polufinale sa Cedevitom bilo finale pre finala, tu su igrala dva najbolja tima iz ABA lige...
S

SilverSurfer

pre gotovo 2 godine

Zvezda mora da bude bolja 30 razlike da bi utakmicu dobila sa 10. Sinoćno održavanje Partizana u životu od strane sudijske trojke je, izgleda, bio primer kako će stvari izgledati u finalu. Ne treba zaboraviti i da je drugi derbi u Aba ligi Partizan dobio uz neverovatnu partiju Avramovića (kapa dole) i batinjanje koje im je dozvoljeno tokom cele utakmice. Takođe, to je ekipa koja je u Podgorici šutnula više bacanja od Budućnosti što deluje kao nestvaran podatak. Zbog toga Zvezda mora da zaboravi prvu utakmicu i da u nedelju igra kao da je 0:0. Ovo su fizički zahtevne utakmice i jedni i drugi se troše i u odbrani i u napadu pa je fizička pripremljenost jedan od faktora koji će uticati na konačan rezultat. Kada je fizička potrošnja igrača velika ne može se očekivati da će šuterski ekipe biti na visokom nivou. Obradović je veliki trener, međutim, prema onome što pričaju oni koji su upućeni u košarkaška zbivanja njegov pristup nije više nešto što prolazi. Igrači ne žele da se neko na njih dere, da ih čemuša da imaju beskonačno duge treninge. To je davalo rezultat ali vremena su se promenila. Šteta što Obradović nije pronašao nekoga ili čak više njih koji bi mogli da nastave njegovim putem. Kao što je Kića prepoznao njega kao budućeg trenera a Savovića kao sportskog direktora. Da bude mentor iz senke kao što je Aca Nikolić bio njemu. Jer nakon odlaska onih koji su da klupe doneli najviše reperezentativnoj košarci pitanje da li postoje naslednici. Deluje da se time niko nije ozbiljno bavio. Za tako nešto je potreban sistem i dugoročni cilj. Pitanje da li u današnjem instant vremenu neko želi da se time zamajava.
v

varela

pre gotovo 2 godine

Ja samo ne znam kako vas nije sramota da ovo napišete.Čim je vodio Partizan u prvom poluvremenu odmah je usledila rekacija sudija i puštanje teške tuče igrača fmp-a a Partizanu svirani faulovi za čiste situacije.Ne sećam se ko je nabo laktom Lesora u ledja i isterao ga sa parketa ovi ne sviraju faul a naš izbije čistu loptu iz ruku odmah bacanja.Katastrofa kako se navlači za Ćokijev klub to više postaje nemoguće.
G

Gost13

pre gotovo 2 godine

@Varela burazeru pogledaj statistiku. Zvezda je napravila 4 faula više i Partizan je šutnuo 9 slobodnjaka više. Gde je tu navlačenje za Zvezdu objasni mi? Šta biste vi, 45 faulova i 50 slobodnih? Za to morate opet da angažujete Boltauzera.
д

д.г

pre gotovo 2 godine

Звезда је тим а они скуп појединаца. Тимске кошарке ни на видику. Цедевита је свакако боља од њих.
Đ

Đukin fan

pre gotovo 2 godine

U Partizanu je 7-8 igrača s 28+,godina,više od pola tima stranci..dakle ako je do iskustva to nije manjak.Očigledno je da Obradović koji godinama stagnira bez reziltata počev od Fenera,gde nakon EL ,nije bilo trofeja,pauze pa sad Partizana nije više onaj kakvog smo navikli.Normalan zalazak i protok godina.Ozbiljne pare je ove godine država skucala u Partizan,ako i u ABA ne osvoje,jasno da mora skroz iznova.

Kontraudar

pre gotovo 2 godine

Valjalo bi da to objasniš i Kariju Pešiću koji je takođe rekao da je Crvena zvezda iskusniji tim. Ili si ograničen na prosečnog čitaoca, pa gde prođe? U stvari samo si navijač Crvene zvezde.
G

Gsot320

pre gotovo 2 godine

3igraca su 27/28 Cetvrti najstariji ima 22
Д

Деда

pre gotovo 2 godine

Треба да се помене Кузмић кога су сви пљували, а дечко одиграо сасвим добро. Одбраном излудео Лесора, хвата лопте, даде и десетак поена.
д

д.г.

pre gotovo 2 godine

Није тешко излудети Лесора. Има још болове у грудима због бусања против Будућности. Копривица је без разлога запостављен. Једини који је напредовао ове године.
G

GISKA 88

pre gotovo 2 godine

Uhvatio 3 lopte...
G

Gost9

pre gotovo 2 godine

Evo par vesti ispod ove:”Danilovicev sin,odlazi iz Partizana u Megu”.To je taj rad sa mladim igracima.
G

Gaizka

pre gotovo 2 godine

Očajno selektovana ekipa, pogotovo za novac koji su imali, + očajno vodjena ekipa jer sada izgledaju kao prvog dana. Niko ne sme da napiše da je Željko Obradović napravio očajan posao sa KKP ove sezone.
S

SPIN MAŠINERIJA

pre gotovo 2 godine

Partizan spominju kao mlad i neiskusan tim.Lesor,panter,ledej,avramović,zagorac,kuruc,dangubić,zagorac.Osam igrača po 28-29 godina.Preplaćeni,skupi,svako igra samo za sebe.Recimo dangubić,koji je van 12 u rosteru partizana,je pre par godina bio u prvoj petorci zvezde.Pre 5-6 godina dok su dobrić i davidovac bili u fmp-u a zagorac u megi,svako bi radije izabrao zagorca.O željkovom iskustvu da ne govorim.Trifunović je četvrtu sezonu u timu,gotovo nikakav napredak u igri se nevidi.Jednostavno nisu TIM.
v

v1ad

pre gotovo 2 godine

Autor ne pise o godinama igraca vec o iskustvu igranja ovakvih utakmica i osvajanja trofeja. U celom timu Partizana imas svega 3-4 igraca sa takvim iskustvom i to pravi veliku razliku.
M

Milo123

pre gotovo 2 godine

@vlad pusti ti autora... Neki dan Žoc viče kako je Partizan među najmlađim ekipama u Evropi i kako mu je mesto u Evroligi. Lol
D

Drž lopova

pre gotovo 2 godine

Ti si spin. Spin viče drži spina. Ili je spin Svetislav Pešić koji takođe kaže da Zvezda ima iskusniji tim.
@

@Spin

pre gotovo 2 godine

Zaboravi
@

@Spin

pre gotovo 2 godine

Zaboravio si Dalasa Mura, isto nije mlad igrac... A kada se setim sta su pricali proslo leto hahaahah
D

DelijaNS

pre gotovo 2 godine

Delije spremite se za jugo tešku artiljeriju u vidu boltauzera i javora! Videli smo sinoć u trećoj četvrtini festival slobodnjaka i u četvrtoj otvoreno navlačenje pukla i ekipe, ali suoni samo laka konjica i prethodnica za ono što nas čeka! Domaći teren se mora odbraniti, jer kad oni budu domaćini teško da bi ih i golden stejt dobio
S

Strucnost ispred politike

pre gotovo 2 godine

Jos sam na pocetku sezone govorio, narocito prijateljima grobarima, da ce im se Obradovic odbiti od glavu. Prvenstveno sam njegov dolazak je pritisak sam po sebi, za njih je bilo bolje da su doveli nekog drugog ( izbora je sigurno bilo a prosli bi daleko jeftinije ). Ono što je za njih još poraznije je da deset godina nakokg osvajanja poslednje titule u Abi ne znaju šta je za taj uspjeh potrebno, a samim tim i za moderno funkcionisanje jednog košarkaškog kluba. Iskustvo ali još više domaći igrači koji imaju to iskustvo. I Čović se sa tim dugo lomio, i onda je prošle sezone definitivno napravio rez, gdje mi imamo tri Amera plus Nikolu Ivanovića. Na sve to Partizan je za tih deset godina izbacio par domaćih a i stranaca koji imaju neki kvalitet u evrologaškim okvirima. Ja sam se "plašio" da neće dovesti Lučića i recimo Andjušića, koji su domaći igrači i znaju šta je igrati za tim u kome si ponikao. Na sreću to se nije desilo jer oni traže instant rezultat već deset godina preko noći što se neće desiti. Doduše sa druge strane je dr Nebojša Čović koji koliko kog mu nlazili zamerke je čovjek koji je u košarci već 30 i kusur godina a to ne možeš kupiti.
G

Gost445

pre gotovo 2 godine

Glavni plan Obradovica je da uzme brejk u prve dve utakmice i onda na domaćem terenu nas dobije dva puta. Ne smemo da mislimo lako ćemo.
G

Grobarija

pre gotovo 2 godine

Moj glavni plan je da opeglam Dženifer Lopez i realniji je od ovog Žocovog
S

Srdjan88

pre gotovo 2 godine

Cak i da ga uzme izgubio bi oba puta pred svojom publikom kao Dule svojevremeno. Prosto, Zvezda je bolja i moze da pobjedi na razlicite nacine dok Partizan moze jedino ako ga skuzi sut za 3. A obi su daleko od neke bas suterske ekipe. U ovakvim serijama gdje se igra na svaka dva tri dana prosto moras biti spreman na vise nacina igrati i ovdje kvalitet dodje do izrazaja. 3-0 ili 3-1 eventualno je realnost. A sto se Zoca tice njega se ne olasim, vise bi me plasio Trinkijeri na klupi. Zoc he trener za Barsu, Real taj nivo, taj budzet. On 20 godina skautira samo ta pojacanja za takve ekipe, nema on odavno iskustvo kako napraviti dobar tim za skromniji novac. A Trinkijeri to radi svake sezone, u Bambergu, pa Partizanu sada u Bajernu. Njega da su imali na klupi za ovaj novac bi napravio dosta opasniji tim siguran sam.
@

@Srdjan88

pre gotovo 2 godine

A pre svega je Trinkijeri cinio cuda sa Kantu-om u EL

Mr 007

pre gotovo 2 godine

Koja smejurija,kao da Zelimir vodi vrtic,a ne jedan od skupljih timova u Evropi ove sezone. Izuzev Madara,Smailagica,Koprivice i Trifunovica (koji vrlo malo igra),ostali su nezreli kao rosa u podne. Samo slepac ne moze videti da je u ovom trenutku Radonjic dosta bolji trener. Obradovic je bio vrhunski trener,osvojio je sve moguce trofeje,ali ga je pregazilo vreme.
O

Objektivac

pre gotovo 2 godine

Jednostavno vidi se razlika u mentalitetu i košarkaškoj inteligenciji pre svega.Dobrić,Davidovac,Kalinić,Mitrović,Volters,Holins možda nisu svi vrhunski košarkaši ali znaju svoje mogućnosti i pametno igraju .Dok vidim na primer kako Avramović,Smajlagić,Lesor,Zagorac,Trifunović imaju neverovatno neinteligentne ispade tačno kad ih vidim na zagrevanju zabrinem se.Partizan da ima Jaramaza,Lučića,Petruševa mogao bi da bude favorit ovde ali sada teško.Još jedna bitna stvar mi sinoć na plus 5-7 za nas promašujemo 4 otvorene trojke Pantera i Mura i naravno odmah je usledila kazna.Tu im Obradović ne može pomoći to je kvalitet jednostavno.
m

mirijevac

pre gotovo 2 godine

Sve karte au bacene na poene pantera koji je vise nego solidan igrac.. Ali nije on za ulogu glavnog igraca tokom cele sezone.. Nema konstantnost, secam ga se iz zvezde one sezone.. Ljuti prosek od igraca
G

Gost samo gost

pre gotovo 2 godine

Da vam jos pored dodamo i Lebrona,Tejtuma,Karija,Jokica i prava steta sto se Parker povukao.
Г

Грдне ране

pre gotovo 2 godine

Свака част момцима, сви су сјајни. Лазаревићу треба дати више минута, види се да момак може, поготово у одбрани
Л

Ложач

pre gotovo 2 godine

Не искуство - на првом месту је вишегодишњи систем, организација и рад на тренинзима! Е када на то удари преко ноћи склепани платично-напредни мутант са дупло већим буџетом без система и организације онда добијете оно од синоћ! Са евролигашким судијама и евролигашким суђењем, они би буквално једну од 10 утакмица успели да изгубе са мање од 20 разлике!
S

Smesno32

pre gotovo 2 godine

Kakve veze sto nisu osvajali skoro nista, najvazniji igraci koji igraju su iskusni igraci ,pogotovo Panter ,avramovic,lidej, lesor. Zagorac mur oni i najvise igraju..
A

Aha45

pre gotovo 2 godine

Kevin panter i lidej imaju plate kao pola zvezdinog tima
Л

Ложач

pre gotovo 2 godine

Интересантна ствар је да партизан има 4 центар, а само један од те четворице кошта више него цела Звездина центарска линија(митар, кузма, цирби)
Z

Zvezdas.

pre gotovo 2 godine

Mora navijanje da bude bolje, mrtva atmosfera je bila, kao da igramo protiv Krke, a druga utakmica je mnogo vazna. Mozda najvaznija u seriji. Setite se koliko smo imali sansi da dobijemo u moraci zbpg domacinskog sudjenja,tako i kod njih male sanse su da se dobije ,zato je vazno da se da maksimalna podrska da se dobije ovaj drugi mec
g

gost88

pre gotovo 2 godine

Previse ocekivanja i od jednog Zoca da moze nesto uraditi.Covek je celu karijeru trenirao zveri od igraca, kao Gvardiola.nikad nisam razumeo to buanje u grudi za te titule tolike ( koje su neoporno svetski uspeh), ali covek nije za manje klubove osim najacih u evropi. uostalom, partizan je 10 puta atraktivniji, bolji i jaci bio dokje trinki vodio tim. Radonja doktor uzima i ovo.
D

Dr Drvo

pre gotovo 2 godine

Kobra efekt
D

Dr Drvo

pre gotovo 2 godine

Nije iskustvo nego inteligencija. Kad uporediš npr Smajlagića i Mitrovića odmah je jasno gde je razlika. Zvezdini igrači čitaju igru i u napadu i u odbrani, imaju odlične kretnje bez lopte, koriste skoro svaki mismeč, Partizanovi igrači grupa preplaćenih individualaca koji mahom igraju za sebe. Jedni su tim koji misli na utakmicu, drugi su ložane koje čekaju da im se aplaudira da bi mogli da mašu i pokazuju mišiće.
Л

Ложач

pre gotovo 2 godine

То је то, овај тим пе подсећа на онај наш-обрадовићев где је просечан коефицијент интелигенције био на нивоу вазуриних и илијевових гостовања по сплавовима
L

Lik iz klake

pre gotovo 2 godine

Nije to samo iskustvo, vec i zdrav razum...zvezdine igrace nikada necete cuti da daju izjave nista me ne moze zaustaviti (kao panter)...ljudi cute i treniraju, mozda su oni limitirani, nikada nece igrati u vecem klubu, nece sa zvezdom igrati top 8 ili f4, ali ce zato za zvezdu dati maksimum i poginuti (i za radonju jer je on neke igrace napravio)....pa eto jedan lazic ima medalju sa reprezentacijom a uvek je nipodastavan...njega je radonja napravio i verujte da ce uvek dati poslednji atom smage i on i dobri, davidovac...ali kad nekom utrpaju 20+ poena nece davati izjave...ima malo i u tome.
G

Gostik

pre gotovo 2 godine

partizan fosira mlade igrače a Zvezda iskusnije u tome je razlika a ja sam uvek za to da se pruzi sansa mladom igraču.
N

NN lice

pre gotovo 2 godine

Ma koji mladi igraci, svaku bitnu utakmicu po 35+ minuta igraju Panter, Lidej, Lesor, Avramovic.. Mur je igrao 20min sinoc, Zagorac je sve samo ne mlad igrac. Jedini mladi igrac koji je sinoc imao solidnu minutazu je Madar, koji ove sezone igra po manje od 10minuta. Koprivica i Smajlagic su na pocetku sezone igrali i obecavali nesto ali dolazak Lesora ih je unistio, gdje ovaj igra 30min a ova dvojica dijele po 5 s tim da Smajlagic igra na poziciji 4. I prestanite vise sa tim da ste mlad tim. Jer gore pomenuti na pocetku nisu mladi nego skup individualaca koji bas nemaju neki zavidan nivo inteligencije
X

Xyz

pre gotovo 2 godine

Nije forsiranje mladih samo to kad ih imas u sastavu, vec kad imaju bitnu ulogu i minutazu. Solidnu minutazu od mladih u Partizanu imaju Madar i eventualno Koprivica i Smailagic. Ostali bez uloge a cesto i ne ulaze ni minut (Vukcevic). Druga stvar, ne vidim ko je od mladih igraca, a i starijih, napredovao ove sezone u Partizanu. Bukvalno svi igraju losije nego kada su dosli u klub, pogotovo Smailagic.
K

Koan

pre gotovo 2 godine

Forsiraju onog koga imaju. Ne misliš valjda da im je želja da budu razvojni klub ili možda i jesu?
D

Djjj

pre gotovo 2 godine

Forsira ih na klupi, a razlika je to sto je zvezda tim i ima neki sistem i plan igre dok je partizan teska divljina i skup individualaca.
G

Gost 5555555

pre gotovo 2 godine

Mladi kao rosa u podne, sem Madara, Koprivica i Trifunović nema mladih a i oni igraju veoma malo.